Marco Polo & Torae - Double Barrel (2009)

Verenigde Staten / Canada

met Sean Price en Masta Ace

13. Get It (3:40)
  14. Crashing Down (4:26)

met Saukrates en S-Roc

15. Combat Drills * (2:54)
avatar van Osiris Apis
Torae vind ik niet heel goed. Hij heeft niet echt een stijl waar ik van hou. Maar Marco Polo heeft bijna altijd dope beats.
Ik vind het altijd zo stom als DJ Premier wordt genoemd als gastartiest, wanneer hij alleen een paar scratches doet. Dan staat het er alleen om zijn naam.

RedLightCityBoy
Hier kijk ik toch wel een beetje naar uit. Nummer 11 wordt hopelijk een dope nummer.

Harco
Op papier is dat een combinatie om van te smullen.

avatar van Seedorf
Hier heb ik wel zin in. Marco Polo heeft vaak leuke beats en Torae is ook best aardig. Gevestigde namen als Masta Ace, Sean P en Guilty maken het album nog interessanter.

avatar van ThingMan
RedLightCityBoy schreef:

Met deze link kan je erachter komen: Black Moon, Smif N Wessun, Marco Polo & Torae - classic & new material - live (4 NYC shows) & on album - BrooklynVegan

Hopelijk is het een vet nummer.

Ik vind hem wel vet.

Harco
Tegenvaller, dat nummer. Ik vind de beat vrij weinig aan. Bevestigt toch weer mij mening over dat ik Polo een matige producer vind (met wat lichtpuntjes hier en daar, dat wel hoor).

Rene1979
Ben toch wel benieuwd Polo doet goeie dingen

avatar van Modder-Eter
De titeltrack is echt ongelooflijk sterk.

Klinkt best goed dit.

Rene1979
ben m aan het binnen halen ben benieuwd

Rene1979
Wat ik tot nu toe gehoord heb is dit top! Marco Polo vind ik zowiezo een goede producer

Begin met een 3.5 maar met een groeipotentie

avatar van Rhythm & Poetry
Ja ook ik vind dit wel een erg lekkere plaat. Aanstekelijk is het sowieso want na elke luisterbeurt wil ik Double Barrel het liefst weer opzetten. Het is heerlijke knallende muziek, van een soort dat het bijna altijd wel goed doet bij mij. Marco Polo zorgt voor doeltreffende producties, Torae is niet de beste mc maar komt wel met de nodige kracht. Verder hoor ik heerlijke scratches en stemsamples.

Maxmus
Ja weer is een lekker rauw album, rah rah shit gaat hard!

avatar van Osiris Apis
Oei wat een harde beats allemaal. Marco Polo gebruikt ook altijd van die dope voice scratches. Torae past ook goed op de beats. Maar zal niet mijn favo mc worden.
De laatste track had er van mij wel af gemogen. Die past niet echt bij de rest, de beat is te langzaam en heeft ook een gezongen refrein.

Marco Polo Cribs

avatar van J.M.
Tering!! Wat is dit een hard album zeg!! Damn!!

avatar van ThingMan
Ik vond het wel een lekker album, maar hard? Moi, niet echt. Nummer met Lil'Fame en Rock vond ik erg lekker. Smoke!!!

avatar van MJ_DA_MAN
Ik voel de plaat nog niet helemaal; hopelijk groeit hij in de toekomst maar kom op dit moment niet verder dan 3*.

avatar van Pooiertje
Ik vind 'm na een paar luisterbeurten ook een beetje tegenvallen.
Rah Rah Shit is wel echt een hard nummer!

avatar van Rhythm & Poetry
“You know, if I co-sign it, it’s got to be real.” Met deze veelbelovende woorden opent niemand minder dan DJ Premier Double Barrel, het album van de Canadese producer Marco Polo en de Amerikaanse rapper Torae. Met dit project beloofden ze een rauw hiphopalbum af te leveren, waar de boombapliefhebber van zou smullen. Knallende beats en recht-voor-je-raap-raps liggen dan ook in het vooruitschiet.

Marco Polo levert op het album meteen het nodige vuurwerk. Samen met DJ Revolution zorgt Polo op de titeltrack voor harde blazers en heerlijk scratchwerk; een prima combinatie. Daarnaast zijn ook de cuts erg belangrijk, want ze vormen min of meer de rode draad door Double Barrel. Zo worden de vocalen van enkele grote namen als KRS-One, Method Man, Freddie Foxxx, AZ en de heren van M.O.P. gebruikt, wat voor een heerlijke ouderwetse sfeer en een bron van herkenning zorgt.

Terwijl Marco Polo lekker bezig is achter de knoppen, laat Torae zien wat hij als rapper in huis heeft. Helaas is hij niet van hetzelfde niveau als Marco en wordt hij regelmatig ondergesneeuwd door de overweldigende producties. Wel moet worden toegegeven dat Torae er alles aan doet om er toch iets fraais van te maken: hij legt de nodige agressie in zijn raps en probeert zo krachtig mogelijk over te komen. Hierin slaagt hij deels, maar helaas gaat dit wel ten koste van zijn flow; deze is wat aan de eentonige kant. Gastartiesten als Lil Fame (M.O.P.) en Rock (Heltah Skeltah) weten duidelijk beter om te gaan met de krachtige beats en rappen op Smoke met heel wat meer overtuiging.

Voor een interessante verhaallijn hoef je bij Double Barrel niet aan te kloppen. Mensen die bekend zijn met het verschijnsel boombap zullen dit dan ook niet verwachten. Torae rapt over wat er op zijn pad komt, en zo passeren feesten en zijn muziekstijl de revue. Daarnaast is ook Torae niet vies van opschepperij en vergelijkt hij zichzelf op Rah Rah Shit met niemand minder dan N.W.A, Boogie Down Productions en Kool G Rap. Dat deze vergelijkingen niet helemaal opgaan, moge duidelijk zijn.

Wie wel met grote namen vergeleken mag worden, is Marco Polo. Want met Double Barrel bewijst hij toch echt bij de top te horen: hij heeft het talent om van zijn gekozen samples knallers te maken. Doeltreffende producties komen op zijn naam te staan; heerlijke synths en alarmgeluiden klinken op Danger, en diverse blazers, ondersteund door een diepe bass op Hold up.

Double Barrel zal daarom vooral omarmd worden door de recht-toe-recht-aan liefhebber, en bovendien zal dit album het goed doen op menig hiphopfeest. Voor Marco Polo mag de loftrompet geblazen worden, want hij maakt het album tot wat het is. De andere helft van het duo, Torae, heeft nog het één en ander te leren. Energie heeft hij genoeg, maar het ontbreekt hem nog aan iets unieks en aan goede lyrics. Maar daar zal de eerste de beste luisteraar die het album door zijn speakers laat knallen niet wakker van liggen.

Ook te lezen op www.hiphopleeft.nl

avatar van J.M.
Zijn die producties op dat solo project van Marco Polo netzo dope als hier??

RedLightCityBoy
Doper, imo.

avatar van Shelter
mmm dit ziet er erg goed uit... staan aardig wat vette features op (DJ Revolution, Guilty, Masta Ace)..
Eens kijken waar ik het vandaan kan halen

Relax
Vind solo plaat van Marco Polo beter kwa beats.

avatar van PJC
PJC
hard plaatje. yeah ****

avatar van Seedorf
Check hier de clip van Party Crashers.

avatar van Osiris Apis
Haha dat stukje in de lift.

avatar van FunkyMonk
Idd, een 'hard' plaatje is het wel, zoals door velen gezegd wordt hier.
Is bij mij ook de reden waarom ik hem niet zovaak zal beluisteren. Maar toch kan ik de kwaliteit van de beats niet ontkennen. Marco Polo wist goed Torae's aggressieve manier van rappen te weerspiegelen in z'n beats. Doe er een paar vette voice scratches bij, en succes gegarandeerd. (Cfr Lifetime)

En hoewel de emcee wel degelijk past bij die producties, spreekt hij me echt niet aan. (zowel lyrics als stem vindik vooral minder; flowsgewijs weet hij zich wel te redden soms)
Ik was maw blij toen ik Masta Ace te horen kreeg op Hold Up. (Meteen ook mn favoriet nummer ophet album)

Rene1979
Heb hem nu origineel ik vind het toch echt een lekkere plaat.

Rene1979
Heb hem zelfs een halfje verhoogt... Voor sommige misschien wat overdreven maar dit album knalt als een malle

avatar van PJC
PJC
knallen doet het zeker maar vaak zet ik deze plaat niet op. staat nu al een tijdje te roesten op mijn Ipod maar hij blijft er zowieso wel op staan. af en toe geweldig hard beuken doet al eens deugd