Little River Band - Forever Blue (1995)

Australiƫ
Label: Capitol

1. Forever Blue (5:05)
  2. It's a Long Way There (4:12)
  3. Help Is on Its Way (3:58)
  4. Happy Anniversary (3:58)
  5. The Night Owls (5:13)
  6. Lonesome Loser (3:52)
  7. The Other Guy (2:47)
  8. Middle Man (4:24)
  9. Home on Monday (3:49)
  10. Days on the Road (5:21)
  11. Reminiscing (4:11)
  12. Cool Change (5:04)
  13. Broke Again (3:25)
  14. Lady (4:54)
  15. Man on You Mind (4:05)
  16. Take It Easy on Me (3:44)
  17. Ballerina (4:03)
  18. Curiosity Killed the Cat (3:38)
Father McKenzie
Bedankt voor het toevoegen. Deze verzamelaar is wat ik van deze "Australische Eagles" heb.
Hun topsongs zijn It's A Long Way There, Help Is On Its Way, Lonesome Loser, Home On Moday en Reminiscing.
Maar ook de andere songs mogen er zijn.
Ze hebben toch hun plaatsje, hoe klein ook, in de grote rockgeschiedenis verdiend.

avatar van Sundance
Toch wel een leuke verzamelaar. 't Is niet helemaal mijn muziek, maar er staan toch een paar erg lekkere nummers op (zie Father McKenzie)

avatar van bikkel2
Zowiezo een fenomenale vocale groep deze Australische formatie .
De stemmen lijken voor elkaar gemaakt en Glenn Shorrock is een leadzanger van het formaat Don Henley .
Deze verzamelaar is aardig overzichtelijk en geeft een prima beeld van wat The Little River Band vanaf de midden jaren 70 t/m midden jaren 80 gemaakt heeft .
Sterke melodieuze pop/rock met een geheel eigen sound . Misschien wel eens te gelikt , maar in haar genre een verdomd goede band .
Ik vind het een heel genietbaar overzicht .
Recent in mijn bezit de Dvd Birtles , Shorrock en Goble , de enige echte Little River Band basis . Een heel sterk concert .
Een heel andere Little River Band tourt ook nog rond ....triest eigenlijk .

Een uitstekende verzamelaar. Alle nummers hierop zijn goed. Alleen de periode met John Farnham is nogal ondervertegenwoordigd.

Dit fantastische verzamelalbum hebben we in 1995 helemaal grijs gedraaid, ook toen we met de camper op vakantie waren in het westen van the USA & Canada. Er staan eigenlijk alleen maar goede nummers op en een paar hele goede. Genieten geblazen!

Vandaag hoorde ik de live versie van It's a Long Way There, ook al zo goed. Dan duurt het nummer ruim 9 minuten en rockt het (nog) meer. Het komt van dit live album:
Little River Band - Backstage Pass [Live] (1980)

Hendrik68
Echt een band waarvan je prima kunt volstaan met een verzamelaar. En dit is een prima verzamelaar. Je moet het niet te vaak draaien, omdat het af en toe wat te glad is. Het is echter prima harmonieuze rock in de Eagles stijl. Ik vind naast de klassiekers vooral het nummer Cool Change geweldig. Goed beschouwd staat hier geen slecht nummer op. Prima niveau, op respectabele afstand van de Eagles.

avatar van blaauwtje
Een prachtige verzamelaar, met tercht de nadruk op de periode met Shorrock, Birtles and Goble.

Dat forever blue in Nederland zo;n grote hit werd komt van de airplay op de radio toen, John Farnham is een prima zanger , maar in de LRB kan wat mij betreft niemand tippen aan Glenn Shorrock.

Dit is trouwens mijn enigste cd van Lrb(Dvd's daargelaten), de rest heb ik nog lekker op vinyl.

Op vinyl klinkt het allemaal net even krachtiger.

avatar van Twinpeaks
Wel een leuke verzamelaar van deze Aussies .Meer hoef ik er ook niet van te hebben want op de lange duur is het allemaal wat eenvormig. Het is prima verzorgd en ze weten aanstekelijke melodieën de wereld in te slingeren. Prima plaat voor in de wisselaar bij een goed boek of glas. 3 en halve pingel.

avatar van milesdavisjr
Een uitstekende verzamelaar met terecht de nadruk op de periode met Glenn Shorrock. Eind jaren 70 was vanuit artistiek oogpunt de beste periode van de heren. De nummers geven een goede weergave van de discografie van de band. Echter een klein minpuntje, het prachtige Mistress of Mine had niet mogen ontbreken op deze schijf maar zo blijft het. Een mooie weergave van een band die enkele prachtige composities heeft voortgebracht, wereldfaam is uitgebleven voor deze Aussies waar een vergelijkbare band als The Eagles wel van het grote succes heeft mogen proeven. Maar met nummers als; It's A Long Way There, Reminiscing, Night Owls, Lonesome Loser staan ze voor altijd in de annalen.