The Field - Yesterday and Today (2009)

Zweden
Dance / Electronic
Label: Kompakt

1. I Have the Moon, You Have the Internet (8:03)
  2. Everybody's Got to Learn Sometime (6:51)
  3. Leave It (11:36)
  4. Yesterday & Today (10:07)
  5. The More That I Do (8:35)
  6. Sequenced (15:41)
  7. The More That I Do [Foals X III Remix] * (6:54)
avatar van KampF
Hier zie ik ZO ontzettend veel naar uit. Ongelooflijk. The More That I Do is al te beluisteren op internet. Klonk goed om één keer te beluisteren maar nu wacht ik tot het totaalconcept mijn oren vangt!

From Here We Go Sublime is in een rap tempo mijn top10 binnengefietst, en alles wat Axel Willner doet vind ik geweldig: kortom, het kan haast geen teleurstelling worden.

avatar van McSavah
Originele cover en nog een originele cover in de vorm van Everybody's Got to Learn Sometime.

Is The More That I Do dat nummer waarvoor Cocteau Twins door de mangel is gehaald?

Ik ben hier verder ook erg benieuwd naar.

avatar van OldRottenhat
Ook mijn verwachtingen zijn zeer hoog gespannen! Het zal verdomd lastig zijn om From Here We Go Sublime te overtreffen, maar je weet maar nooit...!

avatar van OldRottenhat
herman schreef:

Ik ben hier verder ook erg benieuwd naar.

Je hoort inderdaad Cocteau Twins terug in dit nummer! Als ik me niet vergis is het nummer Lorelei gebruikt!

Een eerste luisterbeurt van het nummer The More That I Do weet me nog niet helemaal te pakken! Afwachten wat de rest te bieden heeft!

avatar van luc011190
Ben ook wel weer benieuwd, hoewel ik From Here We Go Sublime nog steeds niet echt weet te waarderen. Ik vond The Field live wel ontzettend vet, dan komen die repeterende loops nog een stuk beter aan. Ben ook wel heel erg benieuwd naar zijn vernieuwde liveshow op Nachtdigital

avatar van Goodfella
De Foals remix van The More That I Do (van de gelijknamige EP) is gaaaaf. Waar blijft het lek van deze?

avatar van KampF
De single is vandaag op het web verschenen! Erg goed! Tracklist:

01 - The more that I do
02 - Foals XIII remix (Foals remix)
03 - Frantic flow rmx (Thomas Fehlmann rmx)

PM mij indien je deze single wilt hebben en zelf moeite hebt met zoeken.

Oh boy, ik kan niet wachten op dit album

tuktak
vette track, klinkt een stuk rauwer, maar dat kan the field goed hebben.
die remixen zijn echt cheasy trouwens. nog net geen feesttoeters bij die foals remix...

avatar van KampF
Ik vind die van Frantic flow rmx van Thomas Fehlmann erg goed. Lijkt te beginnen als een dubtrack, maar slaat al snel over naar een diep dansnummer. Met name de xylofoon vind ik lekker, maar het beste is nog dat hij die Cocteau Twin sample goed gebruikt, zoals The Field samples goed gebruikt. Bij de Foals mix komt deze sample niet over.

tuktak
fehlmann heeft voor mij vooral de verrassing eruit gehaald zodat het 13 in een dozijn voor iedereen te pruimen is, vind ik dan.
maarjah kompakt zou natuurlijk ook gek zijn als ze vooraf remixen uitbrengen die beter zijn dan een origineel op een plaat die nog niet uit is gebracht.
dat is natuurlijk niet gezond voor de hype die ze aan het creëren zijn.

avatar van SilverGun
Héérlijk trackje zeg, heb de remixes nog niet beluisterd. Album is over twee weekjes ook al uit, erg aangename verassing.

LEAKED!!

Ik wou het net zeggen, loopt nu binnen

DevendraBan
Ik wist helemaal niks van een nieuwe, maar zag dat hij op het internet circuleert, meteen luisteren dan maar!

avatar van SilverGun
KampF schreef:
LEAKED!!

Is ie van goede kwaliteit en... waar?

Heb er al een paar luisterbeurten opzitten inmiddels, en ik moet zeggen dat de plaat nog beter klinkt dan "From Here We Go Sublime". Vanaf "Leave It" gaat bovendien het BPM-gehalte flink de lucht in, en wordt het genieten. "The More That I Do" viel mij in eerste instantie niet zo op, maar in deze setting klinkt het wel degelijk als een knaller.

Voorlopig raken de eerste twee tracks me nog niet zo; ik hoor de minutieuze details wel en dat is natuurlijk prachtig, maar de klik moet daar nog komen. Wel ben ik erg benieuwd naar de liveshows van The Field, met liveband?

avatar van djarend
Ben er heel ben benieuwd naar.... kan hem nog niet vinden.....

avatar van Goodfella
thisisnotatest schreef:
met liveband?

De gitarist van Battles als ik me niet vergis.

De titeltrack van dit album is niets minder dan geniaal trouwens. Heerlijk spacerig en met onophoudelijk voortstuwend ritme. Wat een plaat weer!

avatar van KampF
Met Yesterday and Today blijft The Field zijn eigen geluid houden, maar het deed me direct aan twee andere platen denken namelijk Surrounded by Weather van Popnoname en in mindere mate Where You Go I Go Too van Lindstrom. In het eerste nummer I Have the Moon, You Have the Internet is direct een belangrijk gegeven van dit album opgeslagen; een dof en diep effect dat de ondertoon van de nummers voert. Dit eerste nummer is eigenlijk een zeer uitgerekt intro dat eindigt in een xylofonenspel. Verwonderlijk maar niet verkeerd. Everybody's Got to Learn Sometime is al wat avontuurlijker, net als het daaropvolgende, geniale, Leave It. Wellicht het beste nummer van dit album. Hier wil ik graag de naam Lindstrom nogmaals noemen. Je reist als het ware door de wazige ambient wereld van The Field. Met bloemen en veel groen; het klinkt veel natuurlijker in de letterlijke zin van het woord. In Yesterday & Today zit een prachtig stukje drumwerk van John Stanier die natuurlijk de held is van mathrock groep Battles. De echte Field kenner heeft trouwens direct gehoord dat hier een sample wordt hergebruikt: die uit Evening van zijn EP The Sound of Light. Komt er op 2:50 in. The More That I Do blijft natuurlijk prachtig en is helemaal op de goede plek binnen dit album. Enige nummer waar ik nog een beetje moeite mee heb is Sequenced. Weer Lindstrom-achtig trouwens.

Ik ben zeer positief over dit album. Het verschil met Here We Go Sublime is dat er meer variatie en omslagpunten in de nummers zitten. Het zijn meer avontuurlijke nummers en ook kenmerkend is dat niet elk nummer een 'modulation' effect heeft. Ik start met een dikke 4,0*

avatar van luc011190
Ik word toch weer erg benieuwd. The Field balanceert bij mij tot nu toe op het randje van 'net niet' en heel erg vet. From Here We Go Sublime vond ik uiteindelijk toch 'net niet', het loopjesspel kan me toch nog niet helemaal grijpen.
Ik zag The Field op 10 days off en toen wist hij me wel helemaal te grijpen. Setje begon zonder beat met alleen maar opstapelende loopjes, ik werd echt helemaal meegezogen. Het geluid verschilde uiteindelijk niet echt van het The Field-debuut, maar het was net 'heel erg vet'.
Die set: http://download.streampower.be/vrt/stubru/41_od_080725_thefield2-hi.mp3 (vanaf 2 min denk ik)
(Overigens werd Willner die avond zo ontzettend dronken, dat hij na afloop van zijn optreden op de auto's op het parkeerterrein ging dansen...)

En deze zomer zie ik hem weer op NachtDigital, ik heb er alweer zin in. Ik hoop dat Stanier aan de liveband wordt toegevoegd (?_)

Haha, geweldig verhaal, en die set klinkt inderdaad prima

De eerste twee songs beginnen zo langzamerhand ook te komen bij me, al begrijp ik nog steeds niet wat het idee achter Axels cover van "Everybody's Got To Learn Sometime" is; dat is al zo vaak gedaan en voegt niet zo veel toe voor mij. Het einde is wel prachtig overigens.

Ik zet in op 4* voorlopig.

Hij bevalt me ook weer erg goed. Misschien niet zo spannend als de vorige en verrassend als Things Keep Falling Down, maar ook hier een dikke 4* om mee te beginnen.

the field komt ook op 5daysoff

lol

Bedankt voor die link, ik ga nu luisteren. Ik wilde trouwens nog even melden dat dit album ook veel krautrock invloeden kent.

avatar van KampF
Wat een ontzettend schrale liveset zeg The Field kan echt niet mixen!!
Gelukkig is zijn eigen muziek wel goed.

avatar van luc011190
He? Het is alleen eigen muziek. Het is dus ook niet echt 'mixen'. Het is The Field met band he, dat setje?

avatar van KampF
Ja dat snap ik, maar zodra zijn ene nummer is afgelopen drukt hij op 'play' voor het volgende. Een beetje moeite om je nummers tof in elkaar te vlechten moet toch kunnen?

tuktak
everybody's got to learn sometime, wat een shitsample zit daar in van welke willekeurige coverartiest het gesampled is. hele nummer wordt er van verpest, terwijl het verder best een fijne track is. nou valt het album sowieso al beetje tegen, leave it is ook meer een gewone progressive house track dan een spannende the field productie. track 1 en 5 halen wel het the field niveau, en dat hoor je eigenlijk ook meteen.

avatar van djarend
In eerste instantie vond ik deze plaat tegenvallen. Vooral omdat ik hoopte op een heerlijk dansbare cd, en dat is ie eigenlijk, op 2 tracks na niet. Maar die 2 tracks zijn wel toppers en uiteindelijk zijn de rustige nummers toch ook wel weer zeer herkenbaar The Field en erg mooi. Enige minder track vind ik idd ook Everyboy's Got To Learn Sometime, hoewel mooi gedaan heb ik dit nummer al erg vaak gehoord, helaas ook in de verkrachting van Krezip maar ook in de prachtige bewerking van Beck (uit de soundtrack Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, schitterende film overigens) en uiteraard het origineel van The Korgis. Maar goed, toch wel een top plaat die je gewoon even de tijd moet geven.