The Maccabees - Wall of Arms (2009)

Label: Fiction

1. Love You Better (3:20)
  2. One Hand Holding (3:01)
  3. Can You Give It (2:54)
  4. Young Lions (3:00)
  5. Wall of Arms (3:04)
  6. No Kind Words / Bag of Bones, Pt. A (3:39)
  7. Dinosaurs (3:14)
  8. Kiss and Resolve (3:08)
  9. William Powers (3:30)
  10. Seventeen Hands (3:49)
  11. Bag of Bones, Pt. B (4:41)
  12. Empty Vessels * (3:13)

met Roots Manuva

13. Hearts That Strangle * (1:32)
  14. Accordion Song * (2:49)
  15. Sleep Tonight * (4:04)
  16. I Drove All Night * (3:46)
avatar van sydbarrett
Erg goed vervolg op 'Colour it in', wat één van de leukste platen uit de britse new wave/punkfunk revival was.

Dit album heeft nog steeds de 'maccabees-sound', maar het klinkt veel minder gejaagd, iets minder scherp en allemaal wat rustiger en overdenkender allemaal.
De romantiek van het debuut zit er wel nog in. Dat zou kunnen komen door zanger Orlando Weeks, die toch wel een apart en mooi stemgeluid heeft en vaak abstracte, maar toch herkenbare teksten schrijft.

De eerste luisterbeurt leek het een album zonder echte uitschieters, zoals die wel op colour it in zaten, maar na meer luisterbeurten beginnen alle nummers zich een beetje te settlen. Dus ik zou willen stellen, dat dit toch wel een groeiplaatje is.

Favorieten tot nu toe: Love you better, One hand holding, No kind words, Wall of arms, Dinosaurs, William Powers.

4 sterren.