Breaking Benjamin - We Are Not Alone (2004)

Label: Hollywood

1. So Cold (4:35)
  2. Simple Design (4:17)
  3. Follow (3:19)
  4. Firefly (3:10)
  5. Break My Fall (3:26)
  6. Forget It (3:38)
  7. Sooner Or Later (3:41)
  8. Breakdown (3:38)
  9. Away (3:14)
  10. Believe (3:20)
  11. Rain (3:24)
  12. Rain [2005 Version] * (3:24)
  13. Ordinary Man * (3:30)
  14. Lady Bug * (3:03)
avatar van Sammy
Toegankelijke nu-metal, waarbij vooral de stem de aandacht trekt (op een positieve manier, want de stem is geweldig mooi). De rest van de muziek is vrij standaard en makkelijk te behapstukken. Geheel ligt goed in het gehoor en enkele nummers blijven nog eens hangen ook. 3.5*

avatar van BoordAppel
Voor de fans van deze band: clip voor So Cold. Een machinima clipje welteverstaan en gemaakt met Half-Life 2. Laat weer eens goed de mogelijkheden van die engine zien, vooral de lip-sync is fantastisch.

Erg goede band. Toeganglijke, melodieuze (hard)rock en als deze gasten gewoon blijven door gaan met dit soort muziek dan worden ze in mijn ogen een grote band.

Er zitten in dit album zeer goede nummers en mindere nummers, maar de rock is vrijwel altijd goed, en ook de stem is best mooi, alleen de videoclips slaan vaak nergens op ( vind ik ).

avatar van chansadres
SChitterende muziek is dit. So cold is mijn favoriet. ZOwieso van alle albums en denk niet dat ze dat ooit nog kunnen overtoppen. Zwaar beïnvloed door Tool trouwens maar dat heb je vast al gehoord (waren ooit begonnen als Tool coverbandje)

avatar van Norbert
Heerlijke stem heeft die zanger. Ik heb gehoord dat ze hun nummers niet zelf schrijven alleen. Zou een beetje jammer zijn, hoewel de teksten ook niet het belangrijkste zijn bij deze band.

Ik twijfel tussen de 4,5 en 4,0 stemmen. (4,0 wordt 't)
Favoriete nummer is zeker Break my Fall

ElsenaarMetal
Ik vind dit een goed album die eht vooral moet hebben van "So Cold", "Away" "believe" "Follow" en "sooner or Later" de CD klinkt goed en de muziek blijft hangen. mijn favoriet is echt Away, vind de Intro super en de rest van de song ook.
Het album krijgt een 4.0.

avatar van snarf349
- forget it - steekt er met kop en schouders bovenuit.

avatar van NewYorkCityLight
Follow Me vind ik een goed nummer...

Holwerda
Erg tof album met ups and downs. Vooral het beginnummer en eindnummer zijn erg fijn.

Benjamindaxx
Het tweede album van Breaking Benjamin en een vooruitgang ten opzichte van het debuut. Met name opener "So Cold" knalt eruit, wat een geweldig nummer is dat. maar ook nummers als "Sooner Or Later" "Away" & "Believe" Zijn prima te rock nummers. de ballads doen niet onder voor de rest en daarin schiet "Forget It" Er hoog bovenuit.

hele verbetering ten opzichte van het debuut album.

avatar van james_cameron
Stevige amerikaanse rock, soms tegen metal aan. De plaat begint ijzersterk met het beukende So Cold. Zo goed wordt het daarna zelden meer; het songmateriaal is aan de wisselvallige kant. Het rustige Forget It is wel weer een hoogtepuntje, erg mooi. Had zo een radiohit kunnen worden, wat mij betreft. Degelijk album, al met al, maar geen hoogvlieger.

avatar van Kondoro0614
Ik ben altijd wel een lichtelijke fan van de heren bij Breaking Benjamin geweest, maar ik weet ook een beetje wat het werkje van 'Phobia' kan brengen dus dan zijn deze albums inderdaad wel een tikkeltje zwakker, al is 'We Are Not Alone' toch wel weer een stuk beter dan het debuut album, de rustige nummers vallen soms een tikkeltje tegen en zitten er soms te vaak in verwerkt. Al kent 'We Are Not Alone' ook weer goeie top nummers waarbij de stevigheid er van afspat.

Het album start vooral erg sterk met 'So Cold' waarna de tracklijst toch aardig rap afspeelt met veel uitschieters naar nummers die tegen de metal kant aan zitten en nummers die héél traag zijn, zo vond ik 'Forget It' een hoogtepunt van de mid-tempo nummers, en was 'believe' weer een hoogtepunt van de nummers die de metal muur aantikken.

En dan kom ik toch uit bij een album hoe ik Breaking Benjamin ken, en ook al zijn ze in sommige nummers nog wat zoekend, de heren maken langzamerhand hun weg in muziekland en stappen stevig door, en dan weet ik ook vaak weer waarom ik toch erg vaak naar Breaking Benjamin luisterde.

Voorlopige tussenstand:
01. We Are Not Alone