CYNE - Water for Mars (2009)

Label: P-Vine

1. This Year (3:49)
  2. Awakening (3:04)
  3. Pretty Apollo (2:38)
  4. I Never (2:14)
  5. Interlude (0:31)
  6. Electric Blue (2:42)
  7. Tide of Life (2:26)
  8. Dazed & Confused (2:12)
  9. Fantasy Revenge (3:04)
  10. Interlude (0:38)
  25. Tide of Life [Jay Appleseed Remix] *
  26. Sleep [Mexicans with Guns Remix] *
  27. Fallen Stars [ROM Remix] *
Hun MySpace zegt:
On May 2nd, CYNE will release "Water For Mars" on P-Vine, Japan.

20 new and unreleased tracks on CD and Digital formats.

avatar van Rhythm & Poetry
Zo zeg, dit album zag ik niet aankomen. CYNE is de laatste tijd wel erg productief, hopelijk is deze mix van nieuwe en unreleased tracks weer van een ouderwets hoog niveau. Ik verwacht dat het wel goed gaat komen, ze hebben kwaliteit in overvloed.

avatar van Reijersen
Ik ben zekers ook benieuwd. Ze zijn druk bezig inderdaad.

avatar van -d-
-d-
Hier staan 45 seconden van elke nummer op.

Klinkt goed.

avatar van Shelter
Ben erg benieuwd

-d- schreef:
Hier staan 45 seconden van elke nummer op.

Klinkt goed.

Inderdaad! klinkt weer enorm dope.
Vooral This Year klinkt naar meer, wat een samenhang!

RedLightCityBoy
Ik heb nog geen link kunnen vinden. Iemand?

Rene1979
wordt zeker een japan release..?

avatar van Rhythm & Poetry
Hier word ik even stil van...

Ik heb speciaal een pet gehaald voor dit album, want dan kan ik hem afzetten. Water for Mars krijgt een staande ovatie van mij. CYNE weet hoe ze echte hiphop moeten maken. Dit is inderdaad van een andere planeet, het is hemels, het is geniaal, het is alles wat muziek kan bieden. De sfeer om maar te beginnen is verrukkelijk, het straalt de meest heerlijke warmte uit. De raps zijn weer van een erg hoog niveau en worden prachtig gebracht. En tsja de producties zijn van een ouderwets, super hoog niveau. Na een luisterbeurt ben ik al helemaal verkocht .

Rene1979
Komt hij ook hier uit???
Ik ga er zo aan beginne.

avatar van Osiris Apis
Wow, dit klinkt erg goed. Het album heeft een Evolution Fight en Time Being geluid en is van erg hoog niveau. Het album klinkt totaal niet als een verzameling van nieuwe en unreleased nummers. Erg goede samenhang.

avatar van Rhythm & Poetry
Na drie luisterbeurten geef ik het al 4,5* ik ben er helemaal weg van. Boombox Pimp en The Raven behoren tot de beste tracks die ik de laatste jaren gehoord heb.

avatar van MJ_DA_MAN
Jaja, en dan over een maand zeker weer een 3,5* geven .

avatar van Rhythm & Poetry
Hey, dit is wel CYNE hè . Een maand is nog ver weg, maar ik denk dat dit punt dan nog steeds staat...

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat omdat ik vandaag Relapse heb beluisterd daarna alles ineens heel erg goed lijkt te zijn, hmmm...

Oow en ik zal mijn voorspelling hier ook maar eens plaatsen: Rene gaat dit album 5* geven.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ken nog steeds geen volledig album van de heren, dus ik ga hier dan maar mee beginnen, ondanks dat dit een (soort van) verzamelaar is.

avatar van Kill_illuminati
Dit zal m'n eerste CYNE album worden

tuktak
wederom hele vette shit op dit album. beter dan pretty dark things ook.

Rene1979
Mij benieuwen of jou voorspelling klopt.... We zitten na die sessie met die psych wel op dezelfde lijn... Dus wie weet wordt het die 5

avatar van Pooiertje
Na de 1e luisterbeurt ben ik echt weggeblazen.
Fantastisch album!

avatar van Seedorf
Vind ze (wederom) wat tegenvallen. De MC's doen het goed, alleen de producties vind ik over het algemeen matig. De basis van veel beats vind ik te veel op elkaar lijken en alles klinkt wat kaal. Wellicht groeit dit nog.

RedLightCityBoy
Precies dat vind ik dus ook! Het is ook iets te gelikt naar mijn mening. Elk nummer bevat wel een mooie sample, alleen de drumkits hieronder zijn enorm eentonig. Veel nummers op dit album zijn mij ook te uptempo, rustige tracks hoor ik liever. CYNE was dacht ik de experimentele hip-hop groep, hier niet echt imo. Maarja, misschien groeit deze plaat bij mij ook wel. De rappers doen het wel goed, zoals altijd.

R&P heeft net iets te hoog gegokt... Ik zit qua cijfer op een 4.5

Wat een vette cd is dit....
Zou dit het album van het jaar gaan worden?

Harco
RedLightCityBoy schreef:

Ik zou CYNE niet als experimentele hiphop bestempelen.

RedLightCityBoy
Het is meer dat het algemeen wordt beschreven als experimentele hiphop. Ik zelf heb dat ook nog niet echt ontdekt, alhoewel op hun album uit vorig jaar toch wel een beetje.

avatar van Rhythm & Poetry
Experimenteel zijn ze niet echt en dat hoeft ook niet. Ik vind het meesters in het maken van hemelse muziek. De samples zijn allemaal zo warm en soulvol. De raps passen hier prima bij, het heeft een perfecte inhoud.

avatar van nega
Dope Dope Dope !! Tjah wat kan ik zeggen, CYNE he. Kan niet fout gaan. Cise en Akin zijn gewoon ziekelijk, Speck en Enoch ook op hun gebied. De drums zijn meestal uptempo, maar de samples zorgen ervoor dat het toch rustig en laidback lijkt.

Mijn favos zijn: Tide of Life en Nicers en I Never. 4,75 !

Social_Mask
Ben hier ook wel onder de indruk van. Misschien iets te veel nummers, zouden best een paar weg mogen. Maar ik ben er wel tevreden, de oude sound is hier en daar te merken. Eigenlijk gewoon fantastich, wel nog wat vaker luisteren. Vind het wel beter dan Pretty Dark Things. Vooral een geweldige samenhang, ondanks dat het een soort van verzameling is.

avatar van Pooiertje
Heerlijk album, fantastische raps en goede producties .
De productie van Dazed & Confused is echt zalig.
4* met kleine kans op verhoging

avatar van J.M.
Ik ben niet zo positief als de meeste hier, kan zeker niet aan het niveau van time being komen. Beetje zelfde niveau als wat ze de laatste jaren uitbrengen, klinkt zeker goed maar niet heel bijzonder.

Rene1979
Ik heb nu ook evolution fight origineel hoop deze en de eerste ook in mijn collectie te krijgen. Als er iemand is die de eerste origineel heeft en hem aan mij wil verkopen dan heb ik er een leuke prijs voor over