CYNE - Water for Mars (2009)

Label: P-Vine

1. This Year (3:49)
  2. Awakening (3:04)
  3. Pretty Apollo (2:38)
  4. I Never (2:14)
  5. Interlude (0:31)
  6. Electric Blue (2:42)
  7. Tide of Life (2:26)
  8. Dazed & Confused (2:12)
  9. Fantasy Revenge (3:04)
  10. Interlude (0:38)
  25. Tide of Life [Jay Appleseed Remix] *
  26. Sleep [Mexicans with Guns Remix] *
  27. Fallen Stars [ROM Remix] *
avatar van nega
Heb je toevallig ook Time Being in je collectie? Zo ja, waar heb je hem gekocht.

Rene1979
Nee die wil ik juist heeeeeel graag hebben,....

avatar van Osiris Apis
Ik las dat dit album over een tijdje ook in de VS wordt gereleased. Dus is het makkelijker om dit album te kopen.

avatar van Jurrien
Ik heb nog nooit iets van CYNE gecheckt, dit album is aan het gemiddelde te zien een goed begin.

P-DawG
Wow, weer een album van CYNE, ze blijven maar albums maken

MJ_DA_MAN schreef:
Hun MySpace zegt: On May 2nd, CYNE will release "Water For Mars" on P-Vine, Japan.

20 new and unreleased tracks on CD and Digital formats.

P-DawG
Oh haha, het kon ook eigenlijk niet anders. Na 2 albums in 2008 er nu zo snel weer 1 droppen.. Maar in principe is het een nieuw album, dus ik ben er niet minder blij mee

avatar van Korhymes
Damn, ik krijg echt maar niet genoeg van dit album. Het voelt inderdaad alsnog als een geheel aan, heerlijk vibe heeft dit album. De beats zijn spacy, funky en soort van magisch at the same time. Cyne heeft sowieso echt een aparte style waar ik wel van hou. 4* op dit moment maar het kan nog makkelijk een 4,5 worden

avatar van MJ_DA_MAN
Een meer dan prima compilatie van losse tracks van de heren. Erg fijne producties, degelijke rappers die allen fijn flowen, goede lyrics en over de gehele plaat een hoog niveau. Paar fijne uitschieters ook en luistert bijzonder goed weg. Dikverdiende 4*, en een heerlijke kennismaking met een plaat van CYNE .

Social_Mask
Vind dit behoorlijk goed klinken. Nog niet precies hetzelfde gevoel als bij Time Being of Evolution Fight, maar dat maakt niet uit. Ben zelf een beetje uitgekeken op Hip-Hop, maar dit "soort" Hip-Hop zal ik altijd blijven waarderen. Gewoon goed dit, met vooral een geweldig openingsnummer.

Rene1979
Ik durf te zeggen dat deze in mijn top 10 2009 komt.

P-DawG
Ik weet het vrijwel zeker

-d-
Waarom staat deze ineens bij verzamel/live?

avatar van Stapler
Lees even wat terug joh.

Okey niet gezien .

Rene1979
Grappig dat zelfs de " Compilaties " van zulk hoog nivo is kunnen we bij veel artiesten niet zeggen...

Chill nieuwe CYNE ff checken

avatar van J.M.
J.M. schreef:
Ik ben niet zo positief als de meeste hier, kan zeker niet aan het niveau van time being komen. Beetje zelfde niveau als wat ze de laatste jaren uitbrengen, klinkt zeker goed maar niet heel bijzonder.

Damn! Totaal van mening veranderd, vind het een geweldig album. Beste van 2009 tot nu. Ik vind dit zelfs, op Time Being na, het beste wat deze mannen hebben uitgebracht. Tegen de 4,5.

avatar van 'State Of Mind'
Is deze ook nog ergens te koop?

Rene1979
Dat denk ik niet tot nu toe alleen Japan release

avatar van 'State Of Mind'
Wel vaag, waarom in Japan wel en bijv. in US niet.

avatar van Kill_illuminati
'State Of Mind' schreef:
Wel vaag, waarom in Japan wel en bijv. in US niet.

Omdat rustige muziek eenmaal makkelijker verkoopt in Japan ipv in een commercieel gericht land als Amerika.

avatar van 'State Of Mind'
Dat vind ik een goede verklaring En ze worden natuurlijk ook geassocieerd met Nujabes.

avatar van Shelter
In japan zit ook een vrij grote hiphop underground scene..

Shelter schreef:
In japan zit ook een vrij grote hiphop underground scene..

Ja, dat is inderdaad zo en als ze paypal gaan gebruiken is het makkelijk voor ons. Jammer dat je alleen cd's kunt kopen met een credit-card.

avatar van Rhythm & Poetry
CYNE heeft Water for Mars in alle rust gereleasd, want slechts op MySpace kondigden de vier heren dit album aan. Er staat echter niet alleen maar nieuw materiaal van de groep op: een aantal tracks is eerder gemaakt, maar nog niet eerder uitgebracht. Vooralsnog is Water for Mars alleen in Azië bij de platenboer te vinden. Niet heel raar aangezien P-Vine, het label waar het album op uitkomt, van Japanse origine is. Opvallend blijft wel hoe productief de heren van CYNE zijn: Water for Mars is al het vierde project in amper twee jaar tijd. Eens kijken of de kwaliteit niet de dupe is geworden van de kwantiteit.

Sinds de oprichting in 1999 is het concept nog altijd ongewijzigd. Speck en Enoch zitten achter de knoppen en zorgen vaak voor knap samplewerk, Cise Star en Akin nemen de raps voor hun rekening en zetten de luisteraar graag aan het denken. En toch, al is het soms wat van hetzelfde, CYNE blijft boeien. Elk album is weer even passioneel in elkaar gezet en weet van begin tot eind te fascineren. Voor Water for Mars geldt hetzelfde; na een luisterbeurt heb je als luisteraar al door dat je iets bijzonders hebt gehoord. Maar wat is dat bijzondere dan precies?

Allereerst is het een goed ingespeelde groep; de artiesten vullen elkaar naadloos aan. De timing van het overnemen van een verse beheersen Cise Star en Akin tot in de puntjes. Maar ook tekstueel vullen ze elkaar perfect aan en halen ze elkaars niveau duidelijk omhoog. En of dat nog niet genoeg is, passen de flows ook perfect bij elkaar. Cises stem klinkt hoog en zuiver, terwijl Akins stem een heel stuk lager ligt en bovendien wat feller overkomt. Speck en Enoch zorgen op hun beurt voor de perfecte basis, want de samples die ze gebruiken op Water for Mars zorgen voor een heerlijke rust en stralen de nodige warmte uit.

Op Water for Mars zijn eigenlijk louter goede nummers te vinden. Of het nu het zomerse Electric Blue is, een nummer dat over de hitte die beide rappers uitstralen gaat, of het op oldschoolhiphop geïnspireerde Dazed & Confused (een recht-toe-recht-aan pianosample met daaroverheen brag & boast-raps): alles klopt tot in de details. Cise Star en Akin weten de luisteraar ook nog eens te vermaken met grappige metaforen, zo behandelen ze op Boombox Pimp de ghettoblaster als hun vriendin: “Sunshine on my mind whenever I’m with you, never a day is the same we named beautiful//I daydream about things I wanna do with you, I’m such a boombox pimp-pimp-pimp” (Cise Star).

Terwijl de MC’s heerlijk vrij aan het rappen zijn, zorgen Speck en Enoch voor de fraaie instrumentaties. Zijn de drums vaak nog eenvoudig (eenvoud kan echter ook mooi zijn), de samples die eroverheen geplaatst zijn geven blijk van hoge schoonheid. Hoogtepunt is The Raven, een productie met een schitterende melodie. De emotie druipt er vanaf: de gesamplede piano en strijkers vormen een heuse ode aan soulvolle hiphop. Met Beaten Boxes laten de producers dan weer hun veelzijdigheid zien door met stemsamples (zoals de menselijke beatbox) te werken.

Water for Mars laat zien dat CYNE een echte kwaliteitsgroep is, want opnieuw levert ze een geweldig project af. De raps zijn van een erg hoog niveau en zeer divers, terwijl de producties voor de perfecte ondertoon zorgen. Helaas is CYNE niet zozeer een groep die voor de nodige vernieuwing zorgt binnen de hiphopscene, en op sommige momenten is dat gebrek aan vernieuwing jammer. Maar verder straalt dit project warmte met een hoofdletter W uit. Hopelijk is Water for Mars dan ook snel over heel de wereld in de schappen te vinden.

Zie ook: www.hiphopleeft.nl

avatar van MJ_DA_MAN
Ik wist wel dat je ging verlagen!

avatar van FlyLo
Verdomme, deze albums zijn zelfs moeilijk te vinden op het internet, laat staan origineel..

Heb 'm nu dan toch gevonden, deze avond maar eens beluisteren

Rhythm & Poetry schreef:
Helaas is CYNE niet zozeer een groep die voor de nodige vernieuwing zorgt binnen de hiphopscene, en op sommige momenten is dat gebrek aan vernieuwing jammer.l

Ik weet niet of ik de enige ben maar ik ken geen één groep die te vergelijken is met CYNE. Ik vind ze juist één van de meest vernieuwende groepen de laatste jaren. Misschien bedoel je dat ze zichzelf niet vernieuwen ofzo, maar ik vind dit heel anders klinken dan Time Being en Evolution flight enz.

avatar van Rhythm & Poetry
MJ_DA_MAN schreef:
Ik wist wel dat je ging verlagen!

Het moest van de grote baas .