Activities of Dust - A New Mind (2008)

Jazz
Label: Ad Luna

1. Return to the Original Matrix
  2. Shades of Appearance
  3. Possibility Waves
  4. Written in Nowhere
avatar van korenbloem
aantal keer beluiserd. de eerste keer klonk het veel belovend. Lichte ambietne invloeden maakten een golvende beweging binnen de muziek, waardoor er een droomachtige stuk ontstaat. en in eerste instantie klinkt dit best boeiend. Maar naar 2 of meer luister beurten slaat de verveling wat toe. Het klinkt voorspel baar en eentonig en ik krijg nu niet echt het idee dat de band dit resultaat voor ogen had.

al met a tussen 5.5 a 6.

avatar van sq
sq
Moeilijk, moeilijk. Bijna een soort van loungemuziek maar dan met minder voorspelbaarheid. Vooral het eerste nummer is een prettige verrassing; Return to the Original Matrix heeft een aardige opbouw, mooie drums en genoeg spanning. Shades of Appearance begint met een veelbelovend thema, maar kent een lang en vrij saai intermezzo voordat het dan pas weer een beetje leuk wordt.
En eigenlijk is dat het wel het verhaal van de hele plaat: liever hoor ik wat minder synthsgepiel en wat meer samenspel met interessante dums. Laatste twee stukken zijn wat dat betreft ook mager en vind ik ook minder dan de eerste twee.

Een erg prettig geluid (de productie is weliswaar glad maar toch wel passend, vind ik) maar, op het eerste nummer na, zijn er net iets teveel ´wacht´ momenten om het interessant te houden. Omdat de featuring artiest misschien niet geheel toevallig ook de drummer is, is die Doug Scharin toch een naam om te onthouden.