Esmée Denters - Outta Here (2009)

R&B / Pop
Label: Tennman

1. Admit It (3:42)
  2. Victim (3:36)
  3. Outta Here (3:20)
  4. Love Dealer (3:45)

5. Gravity (5:48)
  6. What If (3:41)
  7. Memories Turn to Dust (3:57)
  8. Getting over You (3:21)
  9. Just Can't Have It (3:59)
  10. The First Thing (3:13)
  11. Casanova (4:29)

met Justin Timberlake

12. Bigger Than the World (4:53)
  13. Sad Symphony * (4:39)
  14. Eyes for You * (3:51)
  15. Follow My Lead * (3:19)

chrismusic
NewYorkCityLight schreef:
Oh wat verschrikkelijk allemaal. Ze werd helemaal opgehemeld en alles en dan komt ze hiermee.

Nee, nee, nee, nee!

Ik houd van, over het algemeen, commerciele muziek maar dit?

Misschien word het een keer tijd om noncomercieele muziek te gaan beluisteren gezien je lage stemgemiddelde.

avatar van Doc
Doc
Hoe kun je nou "over het algemeen" van commerciele muziek houden?
Je hebt immers eerst de muziek en dan pas de commercie.
Als het goed is tenminste......(Tenzij je het hebt over al die voorgeprogrammeerde-eenheidsworst-13 in een dozijn- veel te korte truitjes- ingestudeerde danspasjes- jongetjes en meisjes waarbij van tevoren overduidelijk is dat ze nul muzikaal talent hebben maar het toch he-le-maal gaan maken)
Dan komt de commercie eerst, omdat de muziek nou eenmaal niet toereikend is.
Voor het geval je daar van houdt, ga ik deze plaat toch maar eens een kans geven.

Uiteraard heb ik haar vorderingen gevolgd. Ik moet toegeven dat zij potentie heeft, maar dat haar stem niet bijzonder genoeg is. Qua uitstraling is zij wel makkelijk te marketeren door Justin Timberlake. Ze valt in de catergorie Stacie Orrico of JoJo. Alleen hebben die twee een betere stem, maar zij heeft meer uitstraling dat die twee. Ik heb het album ook beluisterd en ik dacht al dat dit een commercieel album zou worden. Tenman Records wil graag de investering in Esmee omzetten in winst. De single Outta Here vind ik niet echt passen bij haar. Maar toch zal het jonge publiek dit waarderen. Ze heeft nog een lange weg te gaan!

Gravity, Love Dealer en Victim vind ik echte topnummers. Voorderest vind ik Outta Here niet heel erg sterk en Bigger Than The World ook niet echt. What If en Just Can't Have It vind ik bagger. Het is dus een heel verschillend album. Maar over het algemeen heeft Esmee het heel goed gedaan. Kijk naar artiesten zoals Akon en Katy Perry. Die kunnen echt niet live zingen. Maar Esmee zingt live beter dan in de studio, dus ik ben echt heel erg fan geworden door haar liveprestaties en dit redelijk goede album met een paar tophits. Esmee, ga zo door!

avatar van J.M.
Haar stem klinkt niet echt mooi, weinig kracht. Producties liggen allemaal wel lekker in het gehoor.

Ik vind dat ze wel een mooie stem heeft, het heeft iets liefs. Soms stoot ze er noten uit die laten zien dat er nog wel meer uit haar stem te halen is, maar dat komt nog wel. Ze is nog maar 20, dus ik denk dat haar stem nog verder zal ontwikkelen. Haar grote voordeel is dat ze goed akoestisch live kan zingen, ik hoop dat ze daar iets mee gaan doen op bijvoorbeeld de deluxe album.

avatar van Booyo
1,0
Perfecte muziek voor het '14 jarige top-40' publiek, volgens het concept beginnen met een up-tempo beat, een break in het midden om vervolgens 'helemaal los' te gaan op het eind.. De singles zullen dus wel weer een hit worden, maar ik vind het verschrikkelijk.

avatar van vandermeulen
Nieuw talent, alleen te voorspelbaar helaas.
Maar wel te teren

avatar van J.M.
Weet iemand of deze plaat nog een beetje verkoopt wereldwijd? Ben ik best benieuwd naar namelijk.

avatar van catdog
Hij is enkel nog maar in Nederland en Belgie gereleased. Er wordt eerst gekeken hoe de verkoopcijfers hier zijn en daarna worden er rond Augustus / September plannen gemaakt voor een internationale release.

catdog schreef:

Ahaa, vandaar dat ik zo weinig (niets) daarover kon vinden.

I Love Esmee Denters !!!!

Nederlandse Trots !!. Wel wat anders dan Jan Smit !

avatar van Taxman
My God. Dit is naar mijn idee toch wel een verassing.
Mijn verwachtingen waren minimaal, sterker nog ik had totaal geen verwachtingen, die Denters van Youtube, care...
Maar het valt me echt reuze mee. Voor commericiele pop muziek klinkt het echt goed. Vind het goed geproduceerd en Denters heeft echt een heel erg goeie stem. Denters valt naar mijn smaak in de catagorie "commerciele pop die echter niet zo slecht is als die andere troep".
Maar nu wel weer snel die nieuwe Sonic Youth opzetten.

avatar van Joly
Wat 'n teleurstelling,, deze muziek staat echt niet bij haar stem,, mooie stem maar verkeerde muziek,,
Na zo lang wachten dacht ik dat het wel iets moois zou worden...

avatar van Fieke_28
Ze heeft een mooie stem, maar dat komt op deze plaat zeker niet echt tot z'n recht. De een noemt deze plaat goed geproduceerd, ik vind het eerder over geproduceerd.

"Outta Here" vind ik nog wel een heel lekker nummer. Dat kun je wel mijn guilty pleasure van dit moment noemen.

2,0 sterren

avatar van NewYorkCityLight
0,5
Ik ben het wel met je eens dat haar stem op de CD niet tot z'n recht komt.. Ik vind het erg jammer want ik had er echt wel wat van verwacht. Ik zie ook zeker de potentie en nu maar hopen dat de tweede CD wat beter wordt.

Ik had geen idee wat ik moest verwachten bij het kopen van Esmee Denters' nieuwe album 'Outta Here', maar de cover en hoes maakte al hoge verwachtingen.

Admit It, Victim, Outta Here en Gravity zijn zeker de pareltjes van de cd. Admit It heeft iets weg van Stacey Orrico en Victim iets van de Pussycat Dolls. De single Outta Here is een lekker uptempo nummer wat het zeker goed zal doen in zowel Nederland als abroad (NL Top40: plaats 3).

Just can't have it en the first thing zijn wat mij betreft de mindere nummers. Ook Sad symphony en Memories turn to dust zijn twee compleet dezelfde soort nummers die het nét niet hebben. Bigger than the world heeft wel een soort Eurovisiesongfestival-gehalte wat, trouwens best een goede inzending zal zijn (o god, dat we het hier over het Eurovisie moeten hebben... Maar het kwam zo in me op).

Al met al een heel goed album met lekkere tracks en een zeer goed begin voor Esmee Denters!

Ik vind het album eerlijk gezegd tegenvallen. Ik had hoge verwachtingen van haar, omdat ik haar meerdere malen live heb horen zingen; ze zingt dan echt prachtig. Op het album komt haar stem absoluut niet tot haar recht.

Esmee is een erg goede zangeres, zeker als je haar vergelijkt met andere grote/bekende zangeressen die live absoluut niet zo mooi kunnen zingen als zij.

Ik heb een beetje een raar gevoel bij dit album. Je hoort Esmee zingen, maar het is niet Esmee. Dit komt vooral doordat zij bekend is geworden door het zingen van liedjes van andere bekendheden en niet van haarzelf. Ze heeft dan eigenlijk ook geen eigen stijl, wel een eigen sound. Dit verklaart dan denk ik ook de grote 'variatie' aan nummers op het album. Ze kan in principe alles zingen; dat heeft ze wel bewezen. Maar alleen goed zingen is niet genoeg, vind ik.

Rene1979
Ik beoordeel Esmee uur op haar stem en haar voorkomen... Dit is namelijk niet de muziek waar ik normaliter naar luister, Maar hey het is Esmee dus heb het een kans gegeven en kom dan puur muzikaal gezie op een dikke voldoende.! Daarbij is het natuurlijk ook een erg fijne verschijning, Mister JT heeft dat erg goed ingeschat

avatar van Devoo
Nooit geweten dat dit een Nederlandse was. Zag haar clipje vaak passeren op de televisie, en ik dacht dat het een nieuw Amerikaanse popartiestje ging zijn.

SSS
Devoo schreef:

Fijn dat je onder de steen vandaan bent gekomen, welkom terug!

avatar van Devoo
Ik ben een Belg, dus ik volg niet echt de Nederlandse popsterretjes.. Excuseer hoor meneer triple S.

avatar van jordidj1
bah, lady gaga is veel leuker.

zag deze in de shell liggen naast The Fame van Lady gaga,

geen 1 gekocht, haha

avatar van Joly
Ik ben niet jaloers of zo maar...
ik vind Esmée Denters echt arrogant en verwaand overkomen. :S
Vooral bij progama's 'Jensen', 'Life & Cooking' & 'De Wereld Draait Door'.
Zonder... Ik keek net één van haar eerste filmpjes op YouTube, toen zag ze er echt nog schattig uit. Maar toen ze ontdekt was zie je haar gelijk anders doen op de filmpjes. :S
En haar album vind ik ook niks bijzonders. Je hoort echt dat het Justin Timberlake muziek is, en dat past gewoon niet bij haar stem.
Het is ook vaak de zelfde soort sound die je hoort in al die liedjes.
Zonder zonder zonder... .

Deranged
Esmee Denters is een onwetend slachtoffer op de oneerbare voorgrond van een kleingeestige meerderheid. Gedegradeerd tot een onbedachtzame vertegenwoordiging van smakeloze commercie en uitgecalculeerde hebzucht. Het is een koud en mechanisch fabricaat dat zich laat hoereren voor de wansmaak en miniscule belevingen van de onbezielde, geblindeerde massa.

Wat ik hier vooral in zie zijn een hele hoop nare mensen achter een zogenaamd 'leuk koppie' dat 'wel leuk' kan zingen. En ik vind dat vooral zielig voor zo'n meisje; hoe ze in feite wordt uitgewoond door aasgieren. Ik denk dat ze er leuker uit zou zien achter de kassa bij Albert Heijn dan in die vreselijke 'popi jopi' clip.

SSS
Devoo schreef:

Dat wist ik niet! Esmée werd beroemd via zelf geüploade filmpjes op youtube en tekende een contract bij het nieuwe platenlabel van Justin Timberlake. Met als resultaat dat we het rijtje Beyoncé, Keri Hilson, (de vernieuwde) Ciara, Britney, Rihanna, Madonna, Shakira, enzovoorts weer wat langer kunnen maken.

Er had zoveel meer in kunnen zitten, want Esmée heeft wel de stem om te emotioneren. Maar goed, de nationale (hit)lijsten moeten ook met nieuwe popsterretjes gevuld worden anders word het zo eentonig.

avatar van NewYorkCityLight
0,5
Admit It vind ik echt een nummer voor EliZe...

avatar van Ceasar
Joly schreef:

Zonder zonder zonder... .

Zonder wat??? Of bedoel je soms Zonde zonde zonde?

Ceasar schreef:

Zonder wat??? Of bedoel je soms Zonde zonde zonde?

haha ja zonde

X-man
Deranged schreef:

Per toeval kwam ik op dit album terecht, maar deze reactie is toch wel echt geniaal gewoon.

Helemaal gelijk ook over de commercie. Het gaat ten koste van de muziek. Maar ik vind echter dat we geen medelijden hoeven te hebben met dit soort mensen. Ze zetten zichzelf voor aap en verdienen er een flinke duit aan.