Bombay Bicycle Club - I Had the Blues but I Shook Them Loose (2009)

Label: Island

1. Emergency Contraception Blues (1:26)
  2. Lamplight (3:45)
  3. Evening / Morning (2:54)
  4. Dust on the Ground (4:24)
  5. Ghost (3:56)
  6. Always Like This (4:05)
  7. Magnet (4:50)
  8. Cancel on Me (5:28)
  9. Autumn (3:35)
  10. The Hill (3:57)
  11. What If (4:10)
  12. The Giantess (5:17)
Migo schreef:
Dit is toch werkelijk een 13-in-een-dozijn plaat. Allemaal al veel vaker en vooral beter gedaan.

Dit vind ik zeker niet een 13-in-een-dozijn plaat. De nummers hebben meer diepgang dan die van het gemiddelde rockbandje met een debuut cd. Het loopt lekker, het rockt soms lekker en er staan mooie stukken muziek op.
De zanger heeft een aparte stem, die ik wel kan waarderen. Zijn stem heeft wat weg van die van de zanger van the Editors. Soms heeft de muziek daar ook wat van weg, zoals op Evening/Morning & Dust on the Ground.

Er zit ook nog eens een hele aardige afwisseling tussen de nummers, waarbij ze toch nog een aardig geheel vormen.
Favoriete tracks: Evening/Morning, Dust on the Ground, Magnet & What If. Overigens staat er geen slecht nummer op.

Goede cd hoor: een aanrader!

Moeilijk in te schatten plaatje. Op het eerste gehoor klinkt het weinig bijzonder. Beetje springerig, zoals het Britrock betaamd, maar niet al te melodieus. Ik had ook wat de neiging om te luisteren zonder echt te luisteren. Ondanks dat ik na de eerste poging dus nauwelijks onder de indruk was, kreeg ik wel snel weer zin om de plaat opnieuw te luisteren. De aantrekkingskracht ligt dan ook vooral in het detail. De drums, zo valt mij nu op, zijn erg fijn. Eigenlijk behoudt het album gedurende de hele lengte hetzelfde midtempo aan, wat het geheel sterker maakt en verbindt. De zang klinkt in eerste instantie ook typisch Brits, wat zeurderig ook wel. Toch heeft het iets. Het is met Bombay Bicycle Club net zoals het een paar jaar geleden was met de tweede plaat van The Rifles. Ik weet niet waarom, maar ik luister meer en meer naar de plaat en ik vind hem steeds leuker worden. Misschien zit het 'm juist in dat subtiele. Akkoordwisselingen zijn er weinig, vaak maar twee akkoorden per refrein en de meeste nummers hebben een repetitief gehalte. Toch groeit deze plaat aan mij. Waar ik eerst gevoelsmatig op een 2.5* zat, neig ik nu toch al stiekem naar een 3.5* Een groeiertje dus. Doet me soms denken aan Foals ook wel. heel strak gespeeld, lichtelijk abstract gehalte en die fijne drums he. Ik ben benieuwd hoe ik hier over twee weken weer over denk.