Thunderdome I (1993)

Alternatieve titel: F*ck Mellow, This Is Hardcore from Hell

Electronic / Dance
Label: Arcade

1. DJ Hooligan - B.O.T.T.R.O.P (4:32)
  2. Ramirez - Terapia [DJ Ricci Mix] (3:39)
  3. Hard Attack - Bonehead (4:10)
  4. Interactive - Amok (Dancefloor Massacre) (3:56)
  5. Scarface - I'll Take You All to Fucking Hell (4:22)
  6. Rexanthony - For You Marlene [New Deutschland Version] (4:18)
  7. The Speed Freak - Sonic-Mine EP (5:56)
  8. Asylum - Mescalum (3:57)
  9. Final Analyzis - El Punto Final [Power Mix] (4:33)
  10. Moka DJ - Hei, Dieghito (3:13)
  11. English Muffin - The Blood of an English Muffin (4:36)
  12. X-buzz - Overload (4:15)
  13. Vitamin - Cosmic Trash (4:00)
  14. Terragon - Party (4:48)
  15. Chosen Few - Freedom (4:10)
  16. Bald Terror - Hardcore (3:22)
  17. The Tekno Clan - Ad. Nauseum (5:11)
  18. Control DC - Ritmo Dell Diavolo [Inferno Mute Mix] (4:07)
  19. Gizmo, Buzz Fuzz, The Prophet en Dano - Thunderdome (6:02)
  20. Gizmo - Out of Order (6:04)
  21. Gizmo - Tested (4:56)
  22. Gizmo - Kristalized (6:05)
  23. Buzz Fuzz - Vienna Bass (4:42)
  24. Buzz Fuzz - Nasty Man (5:19)
  25. Buzz Fuzz - Boomerang [Koala Mix] (5:27)
  26. The Prophet - Domination (6:27)
  27. The Prophet - God (3:47)
  28. The Prophet - Feel It (4:45)
  29. Dano - Flying from Place to Place (5:40)
  30. Dano - Best in the West [John Wayne Mix] (4:55)
  31. Dano - This Is Master Control (I Love It) (5:05)
Mik
Het begin van een nieuw tijdperk. Voor mij athans

avatar van Kos
Kos
*wacht op de toevoeging van het geel-zwarte dubbelalbum*

avatar van T.O.
F*CK MELLOW, THIS IS HARDCORE FROM HELL!
Waar is die tijd toch gebleven?

avatar van Daan
Ik ken betere Thunderdome's. 1,5 ster.

avatar van Jordy
lol. Toen vond ik het nog best leuk ook. Is een 2-disc versie? Herken alleen de eerste helft van de tracks

Mik
Das meteen een puntje dat ik heb Jordy. die 2Cd's zien er echt niet lekker meer uit (kwa lay-out). Is het wel verstandig om alles zo onder elkaar te zetten?
Misschien kun je iets van een "uitschuif-menu" maken. Dat je standaard alleen [u]CD1[/u] ziet ofz. en dat je dan kunt klikken om te trackt te bekijken, zo voorkom je dat je superlang naar beneden moet scrollen voordat je bij de berichten komt.

Enne, de oorspronkelijke is inderdaad een enkele cd. Deze is later echter nog is uitgebracht met een extra cd erbij van de Dreamteam. Ik zal deze tracks wel even als bonustracks vermelden.

avatar van Chainsaw
Lange tijd geleden dat ik deze kocht. Heb 'm nooit echt heel erg mooi gevonden. Was toen van mening dat er wel een paar leuke nummers op staan, maar vind het nu niet echt boeiend meer.

Nostalgie is dit zeg, mmmm...herrinneringen komen altijd weer boven met deze cd. Uitschieters zijn Terapia, Cosmic Trash en blood of an English muffin. ***

avatar van brooklyn
For You Marlene

avatar van tovenaar
For You Marlene is de beste track van de CD!

vind ik ook, dit is alleen de new deutschhland version van For you marlene, de technewbain interface mix vind ik nog sterker.

Ten
Heerlijk, die oude tijd....

avatar van Onderhond
Lage stemmen bij deze CD valt me op. Zal me nog maar eens hardop afvragen of iedereen deze release wel geheel gehoord heeft (aangezien die 2de bonus CD niet al te common was dacht ik), maar de meesten houden het mond toch mooi dicht, dus veel zal het wel niet uitmaken.

Wat mij betreft wel een heerlijke klassieker. Ik hou wel (en nog steeds) van die ouwe Thunderdome sound. Nog lekker rauw en ongeslepen, dikwijls ver verwijderd van de commerciëlere klanken die er later in zouden kruipen. "BOTTROP" is in ieder geval een perfecte opener. Legendarisch sampletje, vette bass en ongepolijste melodie. Vlot ritme, en het geheel klinkt gewoon lekker "roest". "Terapia" is zo mogelijk nog een grotere klassieker, en valt onder de wat cleanere hardcore uit de tijd. Blijft wel een zeer leuke track. "Bonehead" is wat minder misschien. Bass popped net teveel, en ook het melodietje is niet al te boeiend. "Amok" behoort tot hetzelfde clubje tracks als "Terapia". Wat cleaner, met duidelijke trance (the Bonzai kind) invloeden, leuke samples en goeie melodieën. Blijft een ijzersterke track. "I'll Take You All..." is weer wat minder. Klinkt wel lekker druk, maar weet toch niet echt meer te bekoren. Topper van dit album (en denk wel dat menig hardcore fan het hiermee eens zal zijn) is "For You Marlene". Goddelijke wave en prachtige bass, nog steeds. "Sonic-Mine EP" is een leuk, trippy trackje. Geinige verkrachting met best veel geklooi, dat uitmondt in lekker snel gebeuk. "Mescalum" is weer een beetje minder, wat te droog naar mijn mening. En ook "Hei, Dieghito" is nooit mijn favoriet geweest. Geen leuke samples, en een wat lompe bass. Niveau wordt terug opgekrikt met "Blood Of An English Muffin". Leuke melodie en geinige collectie sampletjes. "Overload" is hoort ook bij de mindere, "Cosmic Trash" is de tweede topper. Heerlijke snelle melodie, die doorheen het nummer eigenlijk enkel maar sneller wordt. Prachtig trackje. "Party" is wat droog, en klinkt ook redelijk verouderd, "Freedom" maakt dat weer makkelijk goed. Heerlijke intro heeft dat nummer toch. Sappige melodie, leuke voice sample, en verder gewoon lekker stampen. Derde topper. "Hardcore" is een stevige, zwaar gedistorte track, vooral in het begin dan. Met het terug te horen, lijkt darkcore helemaal zo origineel niet meer . "Ad Nauseum" vormt weer een dalletje, beetje saaie track, maar CD1 weet toch nog goed af te sluiten met Ritmo Del Diavolo. Ook een mooie retrotrack, die net wat meer naar het Bonzaigebeuren leunt.

CD2 is een Dreamteam compilatie, met eigenlijk als uitschieter het eerste nummer. Zeer mooie intro, en een leuk vervolg. De daaropvolgende Gizmo track zijn naar mijn mening wat minder, al klinkt "Kristalized" wel lekker. Nooit zo'n fan geweest van de man. "Buzz Fuzz" doet het beter, met als uitschieter "Nasty Man". Zeer leuke melodieën in dat nummer, maar ook "Vienna Bass" en "Boomering" klinken behoorlijk. The Prophet is altijd m'n persoonlijke favoriet geweest, maar weet het hier nog niet helemaal waar te maken. Klinkt nog net ietsjes te plat, al heeft zo'n "Feel It" toch ook wel z'n charme. Alsluiten doet de CD met Dano, ook niet echt één van m'n favorieten, en duidelijk toch de minste van de vier.

Vooral CD1 blijft me bij als zeer boeiend, gekoppeld aan veel mooie herinneringen, maar ook nu nog steeds zeer aangenaam klinkend vind ik. Klinkt wat oud inderdaad, maar ik hou wel van de ruwe. CD2 is een leuke collectie Dreamteam track, maar dan vooral voor verzamelaars. Al bij al een ruime 4*.

Onderhond schreef:

Als je alleen de normale versie kent (zonder bonus cd) mag je ook gewoon stemmen hoor... Wat ik overigens maar niet doe, voor mij was deze muziek precies anderhalve thunderdome lang "wel grappig" toen ik 13 was. Dit is voor mij hét voorbeeld van makkelijke en trieste muziek. Bassdrum, clapje... paar stoere "motherfucker" samples et voila, weer 4 minuten vol.

avatar van Onderhond
Zie niet in wat complexiteit met kwaliteit te maken heeft. Neem best aan dat je hier niks aan vind, maar op basis van de criteria die jij opnoemt niet veel makkelijker/triester dan jouw halve top 10. Komt daar nog eens bij dat die stoere "motherfucker" samples dikwijls uit rapplaten gesampled zijn.

Onderhond schreef:
Zie niet in wat complexiteit met kwaliteit te maken heeft.

Het was niet als persoonlijke aanval bedoeld (al kwam dat misschien zo over door vlak na jou te reageren). Ik vind muziek die niet complex is, waar niet meerdere lagen in te ontdekken zijn, kwalitatief niet goed en interessant. Iemand kan één perfecte rechte streep trekken, dat maakt het nog geen goed schilderij. En soms zet iemand een paar rechte strepen op zo'n manier op het doek dat het totaalresultaat boven die simpele strepen uitstijgt. Dat is voor mij hier absoluut niet. Als ik jou over "leuke sample" en "heerlijke melodie" hoor bevestigt dit mijn vermoeden dat hier alleen op dat niveau van genoten kan worden. Ofzo.

Nee hoor, daar ontdek ik wel in wat in deze muziek voor mij ontbreekt

En uit hun context totaal niet interessant. Het enige wat de makers van deze muziek aan hiphop interessant vinden, waarschijnlijk, omdat ze de rest niet snappen.

Maar goed, nu zou jij een van m'n hiphop-favorieten kunnen beginnen over "gejatte soul-loopjes" en "dom geouwehoer van domme gasten" en dan zou ik me misschien weer ergeren aan dát bericht. Mooie site toch

avatar van Onderhond

Mjah, ergens wel aannemelijk hoor, maar als ik een plaat als Experience (Prodigy) naast Thunderdome I leg, zie ik toch weinig verschil. De drumloopjes zijn misschien een tikkeltje complexer, maar qua structuur is het dikwijls even banaal. Ik beroep me maar even op het oude cliché "sometimes less is more", al kan ik me goed inbeelden dat het voor velen niet het geval is hier.

Over samples ... tja. Zoals ik eerder in een topic zei vermijd ik context zoveel mogelijk en focus ik liever op de pure sound van iets. Ik ben dus blij dat die context vervalt, want wat mij betreft hebben die rappers niks te vertellen. Laat staan dat ze zich deftig zouden kunnen uiten. Waar die rappers dan weer geen verstand van hebben zijn beats & basses, en laat ik die nu net even belangrijker vinden

avatar van BoordAppel
Onderhond schreef:

Waar die rappers dan weer geen verstand van hebben zijn beats & basses

Daar heb je dan ook producers voor .

avatar van Onderhond
Gezien het eindresultaat hebben die er ook geen verstand van

avatar van Goodfella
Even tussendoor..

Wanneer is die bonusdisk eigenlijk uitgekomen? Ik heb de originele cd hiervan (inmiddels al een beetje geld waard..?) en daar zit geen 2e cd bij.

Maar goed, For You Marlene staat toch op de eerste schijf. Blij dat ik het over dat nummer met OH eens ben

BOTTROP is echt een vet nummer....

avatar van jurado
Mik schreef:
Het begin van een nieuw tijdperk. Voor mij athans

Een volslagen debiel tijdperk met een leger aan jongetjes en meisjes die allemaal de zelfde spatische bewegingen maakten.
Ik heb er nooit iets van begrepen.

shappy1010
Ik had toen echt zo iets waarom is dit nou weer in mijn land populair kunnen ze dit niet in 1 of andere duister Oost-Europees land gaan doen ofzo. Maarja het is nooit weggegaan, de Arena staat nu meerdere dagen per jaar vol met dit soort onzin van ID&T. Niet dat we allemaal van hetzelfde kunnen houden, maar dit gaat me echt een brug te ver.

I.p.v. dat mensen leuk naar bandjes of artiesten gaan kijken verzameld half nederland zich in een hal om naar leipos te kijken die een naaldje op een vinylplaatje zetten waar vervolgens computergefabriceerde onzin uitkomt die niet eens door de platendraaier zelf is gemaakt. - ofzoiets

Doodzonde voor de "echte" muziekindustrie.

avatar van Onderhond

Erg zeg, mensen die gaan voor de muziek zelf (!) ipv wat idooltjes te gaan verafgoden. Daarnaast zijn een hoop van die DJs ook zelf producer, is er geen enkele computer die zelf muziek maakt en heeft dat allemaal niks met deze CD te maken.

Geeft me wel een leuk idee voor een nieuw topic ...

Wie ben jij om te zeggen dat het te ver gaat als mensen naar gabber willen luisteren. Dat het niet jouw ding is, ok, maar om er dan zo'n waardeoordeel aan te hangen. Triest hoor.

Oh, en in Oosteuropese landen was gabber ook best groot, weet ik toevallig.

shappy1010
@Herman staat toch echt het gaat ME een brug te ver.

En als ik echt oprecht droevig ben over het feit dat in mijn land zoveel mensen deze "muziek" het einde vinden/vonden heb ik daar volgens mij wel recht op. Je hebt zelf de beatles in je top 10 man, komop je kan mij niet vertellen dat je dit een goeie ontwikkeling heb gevonden in het luistergedrag van half Nederland.

avatar van brooklyn
De tijd van the Beatles werd er ook verschrikkelijk veel rotzooi uitgebracht, de platencollectie van mijn ouders als triest bewijs Van die periode wordt dan alleen het beste onthouden (en terecht, waarom zal je alle rotzooi onthouden ). Enfin, nu luistert half Nederland rotzooi, en dat deed het toen ook. Concentreer je liefst op goede muziek.

En een thunderdome 1 als voorbeeld stellen om je haat tegen electronische muziek te onderbouwen is natuurlijk vrij stupide. Luister eens naar Autechre - Incunabula, Aphex Twin - Selected Ambient Works voor echt goeie electronic. Je kan wel naar Toto en The Beatles blijven luisteren, maar je kan ook je geest openstellen voor wat alternatievers

shappy1010
@brooklyn (& the rest), zie andere topic:

avatar van Lennonlover
het was zéér stoer als je die cd's had! mijn broer heeft er nog het merendeel van. Ooit was dit dé zware muziek!

shappy1010 schreef:
I een hal om naar leipos te kijken die een naaldje op een vinylplaatje zetten waar vervolgens computergefabriceerde onzin uitkomt die niet eens door de platendraaier zelf is gemaakt. - ofzoiets

Doodzonde voor de "echte" muziekindustrie.

Shappy, om een plaat te draaien komt wel meer bij kijken dan alleen een naaldje te zetten op een vinyl plaat.

Ten tweede de meeste dj's produceren ook.

Ten derde het is juist een kunst om een plaat vlekkeloos te laten overlopen terwijl je de plaat zelf niet eens hebt geproduceerd.
En om dat zelf te doen valt je vies tegen.

Om direct te zeggen het geen muziek is vindt ik net wat te ver, ik zou zeggen verdiep er is meer wat in, want er komt veel meer bij kijken wat jij suggereerd.