George Michael - Patience (2004)

Label: Epic

1. Patience (2:53)
  2. Amazing (4:25)
  3. John and Elvis Are Dead (4:23)
  4. Cars and Trains (5:51)
  5. Round Here (5:55)
  6. Shoot the Dog (5:07)
  7. My Mother Had a Brother (6:17)
  8. Flawless (Go to the City) (6:51)
  9. American Angel (4:07)
  10. Precious Box (7:36)
  11. Please Send Me Someone (Anselmo's Song) (5:26)
  12. Freeek! '04 (4:28)
  13. Through (4:53)
  14. Patience (Part II) (1:28)
  15. Please Send Me Someone [Anselmo's Song) (Alternate Version] * (6:57)
avatar van starbright boy
Op teletekst las ik dat George Michael heeft aangekondigd dat dit zijn laatste cd zal zijn. Voortaan gaat hij zijn nummers gratis verspreiden op internet. Hij heeft het geld niet nodig, zo zegt hij. Je kunt dan vrijwillig een bijdrage storten als je iets download. de opbrengst gaat dan naar goede doelen.

avatar van Daan
Erg aardig van die George Michael. En de goede doelen profiteren er ook nog eens van.

Ik ben benieuwt naar dit album...

Komt er eigenlijk een videoclip bij de eerste single?

avatar van Daan
Freeek! was volgens mij een single en er was ook een videoclip van.

En dan had je ook nog die getekende met Bush erin,Shoot The Dog.

Ik vrees voor George Micheal dat hij wel met beter werk dan dat moet komen, want dit is denk ik z'n laatste kans op een echte comeback.

avatar van Daan
Als hij zegt dat dit zijn laatste CD, dan lijkt het mij sterk dat hij het voor een comeback doet.

Vannacht de clip van Amazing gezien. Dat belooft niet veel goeds voor de George Michael-fans.

Ja, ik bedoelde dus bij Amazing. Hmm, ben nu wel erg benieuwd!

Daan schreef:

Iedereen doet het voor een comeback....en geld....;)

starbright boy schreef:

Dit zegt mij genoeg hoor jassonn.

...:X

Hoorde net op tv dat hij er 5 jaar over heeft gedaan :O
dus vanaf 1999

avatar van Daan
Hij verkoopt wel als een speer. Ik zie hem bijna overal op 1 staan van topsellers.

Waar kun je dat zien dan Daan?

Internetshops.

#2, 9, en 11 zijn echt super lekker! De intro van American Angel komt me trouwens ergens bekend voor maar kan het niet plaatsen. Iemand die het misschien weet?

avatar van kappeuter
Beetje een meer-van-hetzelfde plaat. Muzikaal stelt het niet zo veel voor. De drumcomputer is wel erg duidelijk aanwezig. De muziek mag wel wat rauwer, het is allemaal erg steriel en bijna overgeproduceerd.
Toch, een album die een gemoedelijke en laidback sfeer ten gehore brengt.
3 sterren

avatar van HiLL
Tjeerd schreef:

Hoorde net op tv dat hij er 5 jaar over heeft gedaan :O
dus vanaf 1999

check de naam van het album

avatar van dynamo d
Vooral het nummer 'John and Elvis are Dead' is heel erg goed. Vraag me af waarom dit geen single is geworden. De albums 'Older' and 'Listen Without Prejudic Vol. 1' zijn overigens wel beter. Ben trouwens wel meer rock fan, maar George Michael heeft solo ook vakwerk afgeleverd.

wat een prachtige album 10/10

avatar van deek
George Michael is 1 van de weinige pop artiesten die ik gewoon echt heel erg goed vind, die man maakt altijd nummers die af zijn, jammer dat die gestopt is.
Vakman!!!

jammer dat die nummers die hij vrijgeeft op z'n site hier niet gewaardeerd kunnen worden. nummers als the grave vind ik echt mooi

Als het goed is inderdaad zijn laatste album als we alle verhalen voor waar aannemen.
Eerst zien dan geloven zeggen wij luisteraars dan.

Niets nieuws dit album, maar lekker om zo eens op een rustige zondagmiddag op te zetten of als je bezoek hebt die jouw wat afwijkende smaak niet helemaal goed kunnen waarderen.

Electro_
Freeek vond ik een geweldig nummer, is de versie op dit album een remix daarvan ofzo?
Hij staat trouwens op geen één album van George Michael geloof ik.

Het komt op mij niet vernieuwend over, maar wel een heerlijke mix van de stylen die hij op eerdere albums heeft gebruikt. Patience en my mother had a brother zijn heerlijk melancholiek terwijl bijvoorbeeld shoot the dog, flawless en amazing meer uptempo en lekker dansbaar en vrolijk overkomen. Ik kan hem weer herhaardelijk draaien zonder dat hij verveelt.

shappy1010
Goeie Album van GM, maar niet beter dan Older of het geweldige Listen Without prejudice.

avatar van SemdeJong
Prima cd maar niet zo mooi als Listen Without Prejucice.
Zal wel leuk zijn als er tocht nog eens een nieuwe cd uitkomt.

avatar van Madonna
Op zich een goede cd maar haalt het niet bij "Older". Sommige nummers vind ik gezever en iets te vergezocht. Ik moest ook erg wennen in het begin.

-3.5-

Misschien niet zo goed als Listen without prejudice en Older, maar toch een hele knappe plaat (dat besef ik hoe langer hoe meer).

Het mooie "Patience" (slechts begeleid door piano) toont nog eens wat een fantastische stem hij heeft.

De single "Amazing" is een lekker soul/disco swingend nummertje.
Aanvankelijk irriteerde het Kylie Minoque achtige na-na-na koortje me een beetje, maar qua compositie is er niks mis met dit nummer. Ook in een akoestische versie met gitaar zou het een prima nummer zijn.

"John and Elvis are dead" is een ballad die het bij de meesten erg goed doet (ik vind het wel oke, maar niet heel bijzonder).

De groovy nummers "Round here" en "Cars and trains" liggen me meer, maar anderen vinden dit misschien weer saaier.
Het is wel te horen dat George erg van zwarte muziek (70's R&B/soul) houdt, en dat is toevallig ook mijn muziek.

"Shoot the dog" vond ik toen het uit kwam vrij druk, maar nu kan ik het erg waarderen.
Het loopt lekker, en de gedubte koortjes zijn een beetje BeeGees achtig.
Tijdens het concert in oktbober (Ahoy) was dit 1 van de hoogtepunten qua show.

"My mother had a brother" is een heel bijzonder persoonlijk nummer. Luisteren naar de tekst zou ik zeggen..

"Flawless" (een cover) is swingen! Tijdens het concert ging het dak er af bij dit nummer. You got to go to the cityyyyyy!!!!

"American Angel" is weer een ballad. Een warm nummer, wel een beetje gladjes misschien.

"Precious box" vond ik aanvankelijk het slechtste nummer van de plaat, en is uiteindelijk mijn favoriet geworden!
Lekkere lang electronische nummer, beetje in de stijl van Madonna's confessions on the dance floor, maar dan dus eerder gemaakt

"Please send me someone" is een andere favoriet.
Weer lekker groovy, loopt ook lekker, mooi thema.

"Freek " heeft me nooit kunnen bekoren.
Te rommelig, te agressief, te bombastisch.
De clip vind ik wel leuk.

"Trough" is weer een prachtig. Moeilijk in een hokje te plaatsen. Erg persoonlijk nummer in elk geval en mooie muziek.

Al met al een kwaliteits plaat wat mij betreft.

Het is van alles wat.
En dat is misschien ook meteen de zwakke kant van de plaat.

Ik houd erg van platen waarbij alles echt bij elkaar hoort (een eenheid is).
Zowel qua thema, als qua stijl.
Het liefste zou ik hem een album horen maken in een jazzy stijl (songs of the last century met nieuwe eigen nummers), of een unplugged achtige sessie met soul / R&B nummers en veel akoestische gitaar en percussie.
Ik denk dat zijn (zang) kwaliteiten (een beetje kale stijl) dan het beste uit komen.

avatar van FunkStar
De tracks zijn vrijwel allemaal uptempo, maar met vaak opvallend persoonlijke teksten. Patience borduurt verder op zijn bekende stijl, die door sommigen geweldig, en door anderen te glad en 'overgeproduceerd' zal worden genoemd. Er staan prachtige ballads op zoals "John and Elvis are dead" en "My mother had a brother" Chris Cameron gebruikt op de rustige nummers de piano van wijlen John Lennon,