Chimaira - The Impossibility of Reason (2003)

Label: Roadrunner

1. Cleansation (4:07)
  2. The Impossibility of Reason (3:43)
  3. Pictures in the Gold Room (4:27)
  4. Power Trip (2:48)
  5. Down Again (4:20)
  6. Pure Hatred (4:19)
  7. The Dehumanizing Process (4:11)
  8. Crawl (3:30)
  9. Stigmurder (4:38)
  10. Eyes of a Criminal (5:17)
  11. Overlooked (4:10)
  12. Implements of Destruction (13:32)
avatar van andnino
Ja, met hier en daar behoorlijk spoilende cleane stukken. Verder vind ik de power ook nog wel meevallen (natuurlijk met uitzonderingen, Power Trip kan niemand omheen). Dat van "Chimaira" snap ik wel, al vind ik het weer iets té uitgebouwd hier en daar (lees: saai). Blijft een goede plaat natuurlijk, alleen net iets beter dan deze.

Implements of Destruction is dan wel weer een nummer wat van zulke uitzonderlijke kwaliteit is dat de rest van dit album het eigenlijk niet waardig is.

avatar van james_cameron
Uitstekend tweede album. Stukken beter en vooral meer zelfverzekerd dan het debuut, met een veel organischer geluid en sterkere songs. Zelfs de lange instrumentale afsluiter Implements Of Destruction is top. De band opereert hier bijna op topniveau; alleen het hierop volgende album (Chimaira uit 2005) zou dit nog overtreffen.