Goldie - Timeless (1995)

1. Timeless (21:02)

2. Saint Angel (7:17)

3. State of Mind (7:05)

met Lorna Harris

4. This Is a Bad * (6:10)
  5. Sea of Tears (12:00)

met Caroline Butler, Jamie Goldikus Jr. en Lorna Harris

6. Jah the Seventh Seal * (6:24)
  7. A Sense of Rage [Sensual V.I.P. Mix] * (7:05)
  8. Still Life * (10:50)
  9. Angel (4:58)

10. Adrift * (8:27)
  11. Sensual (8:13)

met Justina Curtis

12. Kemistry (6:50)

13. You and Me (7:05)

met Lorna Harris

14. Inner City Life [Baby Boy's Edit] * (3:37)
  15. Inner City Life [Rabbit's Short Attention Span Edit] * (4:20)
avatar van T.O.
Een album dat ongelofelijk aankwam, een soort muziek dat totaal nieuw voor me was. Drum & Bass was anno 1995 natuurlijk ook een groen genre, het enige wat hier misschien enigszins op leek was The Prodigy's 'Experience' of Baby D's 'Let Me Be Your Fantasy'.

De basis van alle tracks zijn natuurlijk de opgepitchte breakbeats, liefst zo hectisch ge'cut' mogelijk en dan ook nog met lagen op elkaar gestapeld. Daar bovenop komen de ijle, melancholische strings en eronder loopt een lage baslijn op halve snelheid mee. Zo nu en dan zijn er wat pianomotiefjes en de engelachtige zang van Diane Charlemagne (destijds zangeres van Urban Cookie Collective ).

Al met al een heel indrukwekkende, eigen sound, zoals die ook op de albums van 4 Hero en de verzamelaars van Goldie's eigen label Metalheadz te horen was/is.

avatar van Onderhond

Die tijden zijn ook weeral een paar jaartjes voorbij, zo hectisch is het allemaal niet meer .

Aardige dnb verder. Vooral tracks als Sea of Tears of Still Life trekken mij wel. Het geniale van Timeless zie ik zo niet, en ook de vocals kunnen mij niet geheel bekoren (zal wel heiligschennis zijn, maar vind dat meisje veel leuker zingen in die UCC tracks). Adrift is zowat het enige nummer wat het album compleet op z'n bek gaat, de rest is degelijke, maar niet al te geweldige dnb.