Oneida - Rated O (2009)

Label: Jagjaguwar

1. Brownout in Lagos (5:37)
  2. What's Up, Jackal? (3:06)
  3. 10:30 at the Oasis (12:34)
  4. Story of O (7:49)
  5. The Human Factor (10:29)
  6. The River (4:32)
  7. I Will Haunt You (4:06)
  8. The Life You Preferred (4:37)
  9. Ghost in the Room (6:17)
  10. Saturday (6:46)
  15. Folk Wisdom (20:50)
Deze wil ik horen

Is al gelekt.

avatar van Tha)Sven
Maar ik kan hem nog niet vinden, daarom

mogen hier dl links geplaatst worden?

edit; niet dus

avatar van essence
Hier ben ook ik heel benieuwd naar. Ik vond hun vorige heel ferm, daarmee.

avatar van itchy
Ben hem nu aan het luisteren, laveert tussen "supervet" en "okee...". Later meer.
Stoere speelduur ook

10:30 at the Oasis

avatar van snarf349
Ze hebben goed hun best gedaan, zowat 2 uur Oneida, daar word je behoorlijk wazig van. Deze plaat moet wel groeien, maar dan heb je ook wat.

avatar van itchy
Hele vette kandidaat voor plaat van het jaar dit! Het giert, piept, knarst, noist en dronet door als een bezetene. Deze kant van de band vind ik sowieso veel beter als de liedjes-kant van enkele van de recentere platen. Grotendeels instrumentaal, en als er al wordt gezongen dient dat als ondersteuning en nog meer herrie. Twee uur is lang, maar ze maken het waar.

avatar van Nevele
itchy schreef:

Je hebt er met deze korte review net voor gezorgd dat ik morgen het album ga kopen

Ben erg benieuwd

avatar van rubuh
Nevele schreef:

Ben erg benieuwd

Ik was ook metéen benieuwd... Meteen in huis gehaald en geluisterd. Dat gieren, piepen, knarsen, noisen en dronen waar itchy het over heeft is geen woord overdreven! Ik zou het dus zomaar een hele vette plaat kunnen vinden. Die gasten houden alleen kennelijk nogal van repetitie. Ik ook, maar 2 uur repetetieve herrie, ik weet het niet. Al merk ik wel dat naarmate de plaat vordert, en ik dus meer begin te wennen aan het geluid, het ook steeds zalvender begint te werken Nog maar eens vaker luisteren binnenkort. Lekker psychedelisch, en een mooie eerste kennismaking met de band

Ik ken deze band niet, waar kan ik het mee vergelijken? Als het tenminste te vergelijken is.

Liars meets Neu! meets Can meets Sonic Youth. Zoiets

avatar van Bruno Banani
Vergeet niet dat de Fuck Buttons ook langs kwamen.

jeko
Ik laat mij verassen dus deze cd (3 zelfs) blind besteld!

avatar van Tha)Sven
Ik denk dat hij je niet zal teleurstellen als ik zo naar jouw stemmen kijk!

jeko
Ik denk het ook niet, Oneida - Secret Wars vindt ik erg goed (moet ik ook nog eens aanschaffen) dus dit beloofd wat!

8,4 van pitchfork

avatar van DikkeDarm
Vind het helemaal niets, hou best van vage muziek maar dit ik weet niet wat ik er mee moet. Misschien moet ik het nog een paar keer proberen maar het pakt mij niet tot nu toe.

DikkeDarm schreef:
Je staat duidelijk niet open voor dit soort muziek, aan je andere stemmen te zien Daar gaat het gemiddelde van een topplaat weer eens door mensen die niet eens bekend zijn met dit soort muziek.

avatar van Dreten Bukgat
Tha)Sven schreef:

en jouw stem op het album van jan smit dan? :-p

avatar van snarf349
Auw!

avatar van BlueVelvet
Tha)Sven schreef:
Houd dat soort onzinnige opmerkingen a.u.b. voor je in het vervolg. Jij kunt niet aan iemands stemmen zien of hij open staat voor bepaalde muziek. Open staan voor is iets anders dan waarderen.
Wat boeit iemand het gemiddelde? Dus je zou alleen mogen stemmen als je het hele genre hebt uitgediept? Nogal vreemde opvattingen houd je erop na.

Maar goed, deze discussie hoort eigenlijk thuis in het forum.

jeko
Wat een geklooi om de schijfjes uit het hoesje te peuren Maar verder een prima release met als voorlopig hoogtepunt nummer 5

avatar van essence
jeko schreef:
Wat een geklooi om de schijfjes uit het hoesje te peuren >:

Inderdaad! Vreselijk gedoe. Alleen hiervoor zou ik al voor de LP versie opteren!

Verder een heel geslaagde release die ik tot hiertoe nog maar 1 maal beluisterd heb, dus een definitef oordeel laat ik nog even achterwege. Maar het worden op zijn minst 4*.

De eerste cd is gewoon heerlijke herrie. Het heeft iets heel aards, oers, mede door het gekrijs/zang. Momenteel mijn favoriet van de
3 cd's.
De tweede schuif ligt mij het 'minst' (als je hier al van 'minst' kunt spreken). Ik zal deze nog wat moeten laten doorsijpelen.
Cd3 staat bol van de goede psych/space/jam rock. Vooral 'Folk Wisdom' vind ik - niettegenstaande het een heel typisch nummer is - keigoed.

avatar van trebremmit
Zo boeiend vind ik dit niet, als geheel duurt het me te lang en qua nummers zelf is het erg eentonig. Af en toe zit er wel een boeiend nummer tussen maar ik zie er al tegen op om het nog een keer op te zetten.

khonnor
Tha)Sven schreef:

zal ik em met mn 5je dan effe omhoogkrikken?

neeje, effe serieus nu. WAT EEN BOM VAN EEN PLAAT!!
dit is zo lekker groovy, dansbaar op een vreemde manier, psychedelisch, beukend, maf, geschift.... een soort van stoner versie van animal collective?

ken het vorige werk van oneida ook, en buiten een leuke song (up with people) hier en daar nooit echt onder de indruk geweest, maar dit = wow wow wow

jeko
Paar luisterbeurten verder, conclusie: goede tot erg goede nummers!
Alleen kan ik de eerste drie tracks maar moeilijk plaatsen, eerste nummer met verschrikkelijke dub achtige zang daarna nog twee dance/electro achtige nummers, zo'n contrast met de rest en wat mij betreft overbodig!

avatar van itchy
Die eerste nummers vond ik ook wennen, maar nu vind ik ze juist geweldig en nummer 3 (10:30 at the oasis) zit vastgeroest in mijn mp3-speler. Zo'n gruwelijk goed nummer!

itchy schreef:

hmm, misschien nog eens proberen, maar of het bij mij ook zo werkt, ik weet het niet!