La Coka Nostra - A Brand You Can Trust (2009)

Label: Suburban Noize

1. Bloody Sunday (3:13)

met Big Left en Sen Dog

2. Get You By (4:01)
  3. Bang Bang (3:30)

met Snoop Dogg

4. The Stain (5:21)
  5. I'm an American (3:59)

met B-Real

6. Brujeria (2:41)

met Sick Jacken

7. Once upon a Time (3:19)
  8. Cousin of Death (4:18)
  9. Choose Your Side (4:22)

met Bun B

10. Hardcore Chemical (3:23)
  11. Soldier's Story (3:50)

met Sick Jacken

12. Gun in Your Mouth (3:39)
  13. Nuclear Medicinemen (4:38)

met Q-Unique en Immortal Technique

14. That's Coke (3:09)
  15. Fuck Tony Montana (4:23)

met Sick Jacken en B-Real

Rene1979
Verwacht hier heel weinig van maar ben toch benieuwd..

Telekenetic
Choose Your Side klinkt wel redelijk tot goed dus heb er opzich wel vertrouwen in.

avatar van discipline
Ik ben hier toch erg benieuwd naar maar misschien verwacht ik er wel iets teveel van en ik dacht dat big left ook bij la coka nostra hoorde?

discipline schreef:
en ik dacht dat big left ook bij la coka nostra hoorde?
Nee uiteindelijk toch niet.

avatar van Kill_illuminati
Rene1979 schreef:
Verwacht hier heel weinig van maar ben toch benieuwd..

Ik ook want de artiesten zijn interessant.

avatar van Kill_illuminati
Video van Thats Coke toegevoegd.

Wat een beat
Ill Bills baard

avatar van Rhythm & Poetry
Bang Bang is echt een geweldig nummer geworden. Die productie is zo hard en hoe Snoop het refrein zingt . Ja daar word ik nou vrolijk van. Zo kijk ik toch wel uit naar dit album. Het imago van de groep staat me voor geen meter aan en ook de rappers weten me niet vaak te boeien maar als er meer tracks als Bang Bang op staan dan gaat dit nog wat worden zeg.

Rene1979
Ik vind het tot nu te schreeuwerig en te rockerig... Bang Bang is wel erg aardig. Ik ben bang dat het album waar ik erg naar uitkeek de boeken in gaat als Flop. The stain vind ik echt meer dan waardeloos!

avatar van Modder-Eter
Hoezo een flop? Volgens mij ben jij gewoon niet bekend met de muziek van de individuele leden van La Coka Nostra. Als je dat wel was had je al kunnen verwachten dat het schreeuwerig en rockerig zou zijn. Nooit een Ill Bill album geluisterd?

Beste track is imo Cousin Of Death, heerlijk.

Modder-Eter schreef:

Beste track is imo Cousin Of Death, heerlijk.

Ik denk dat je dat verkeerd heb.
Wel zeker heb ik albums van ill bill, en andere aanverwanten van het uncle howie label. Maar ik vind dit album simpelweg nog niet goed genoeg.

avatar van Rhythm & Poetry
Een niet al te best album die toch nog wel vermakelijk is. Misschien ook wel wat ik verwacht had. Op La Coka Nostra komen niet mijn favoriete rappers voor en ik vind het imago van de groep vreselijk. De raps laten dan ook regelmatig de wensen over, de producties daarentegen (en enkele gastbijdrages) bevallen mij wel weer prima. En ik moet zeggen dat Everlast het wel alleraardigst doet. Het zingen van de refreintjes is hem op het lijf geschreven.

Ik zit nu nog te twijfelen tussen 2,5* en 3*.

avatar van discipline
Waar kan je dit album kopen?

Rene1979
Ik geef het een 2.5 vind het echt een zwak album met hier en daar een sterk moment

avatar van MJ_DA_MAN
De productie van That's Coke op is het album wat anders dan op de video-versie.

avatar van idioot2
Zeker een lekker cdtje. Er verschijnen ook nog wat goede artiesten op! Prima dus.

Wat een ruige gasten zijn dit eigenlijk.

MIJ
Album is wel ok. Het heeft zo zijn ups en downs.
Bang Bang is mijn favoriete track..
Choose your side vind ik ook een goede track. Bun-B stelt zelden teleur!

avatar van MJ_DA_MAN
Dit album is toch nog niet helemaal geslaagd. Ill Bill is veruit de beste rapper, Slaine vind ik een stuk minder en de raps van Everlast zijn ook niet bepaald geweldig (zijn stem is echt helemaal veranderd; vergelijk het eens voor de grap met Jump Around). Omdat ze elkaar afwisselen is het nog wel te doen op dat gebeid. Maar vooral productioneel is het een foute keuze geweest om bijna alles door DJ Lethal te laten doen, want die kan het gewoon niet (meer goed genoeg). Hij is voortaan ook producer van Limp Bizkit, en dat hoor je wel licht terug door wat eentonige rocksampletjes die best vaak langskomen. Als Bill zelf en Sicknature (ze hebben wel beiden een co-productie op dit album) het hele album hadden geproduceerd was het gewoon een keiharde plaat geworden, nu kom ik niet verder dan 3* en kan ik eigenlijk ook geen echte topper opnoemen. Wel aardig enzo, maar niks geweldigs. Q-Unique's verse op Nuclear Medicinemen is wel een positieve vermelding waard (hij heeft de track zelf ook geproduceerd).

avatar van FunkyMonk
MJ_DA_MAN schreef:
...bijna alles door DJ Lethal te laten doen, want die kan het gewoon niet (meer goed genoeg). Hij is voortaan ook producer van Limp Bizkit, en dat hoor je wel licht terug door wat eentonige rocksampletjes die best vaak langskomen.

Dat is is toch al heel lang zo? Of was hij er eerst enkel DJ ofzo?
Dit ziet er overigens écht een heel fout album uit...

avatar van MJ_DA_MAN
Oh dat kan, meende laatst ergens te lezen dat hij het nog niet zo lang is. Maar hoezo fout? In principe gewoon harde en stoere coke-rap.

Edit: lees dat Lethal al vanaf '96 lid is van LB .

avatar van FunkyMonk
Ha! ik dacht het. In mijn puberjaren ooit een concert van de heren bezocht; toen wist ik niet eens dat Lethal ook bij House Of Pain hoorde ; maar ik herinner me wel dathij lekker kon draaien.

MJ_DA_MAN schreef:
In principe gewoon harde en stoere coke-rap.

Net daarom vind ik het fout Ik huiver van dat soort hip-hop tegewoordig.

Rene1979
Klein halfje verhoogt voor de lichtpuntjes die wel te vinden.. Dat maakt het album net voldoende

Frostyx
That's Coke is geweldige track, maar de album versie is heel anders dan de video

avatar van ol' dirty
erg lekker album.. thats coke en bang bang zijn toch wel de hardste tracks.. vooral vet dat snoop meedoet.

avatar van discipline
Fuck tony montana is toch met Sick jacken inplaats van Q-unique?

avatar van MJ_DA_MAN
Klopt, in de lek stond Q-Unique maar is idd Jacken.

avatar van discipline
Zo wat hebben ze that's coke verneukt zeg de originele is 10 keer beter voor de rest is het wel een leuk album maar het wordt nooit echt heel erg hoogstaand(Behalve Bloody sunday echt een hele vette opener) en ik word een beetje moe van de teksten de beste van de 3 is toch ill bill beste nummers zijn bloody sunday(big left komt echt hard daar) the stain,Cousin of death, Nuclear medicinemen met een goeie bijdrage van IT en Q-unique al bij al kom ik op een 3,5 en weet iemand waarom big left nou niet meer bij LCN zit?

ManMonster
Ik vind het geen slecht album maar echt goed is het ook niet, ik moet iig moeite doen om het in mijn cd speler te krijgen..

Frostyx
Het is een beetje middelmatig... het lijkt alsof je allemaal al gehoord hebt, behalve that's coke, die is dope.

ManMonster
Ik vind Bloody Sunday heel erg vet, ook Choose Your Side kan ik goed smaken, that's coke vind ik een vrij slecht nummer eerlijk gezegd.. Het valt aangezien de groepsnaam trouwens nog goed mee met de cocaine referenties of het moet zijn dat ze zo subtiel zijn dat ik ze niet hoor..