Fabolous - Loso's Way (2009)

Label: Desert Storm

1. The Way [Intro] (4:09)
  2. My Time (4:00)

met Jeremih

3. Imma Do It (3:59)

met Kobe

4. Feel Like I'm Back (4:28)
  5. Everything, Everyday, Everywhere (4:07)

met Keri Hilson

6. Throw It in the Bag (3:51)

met The-Dream

7. Money Goes, Honey Stay (When the Money Goes [Remix]) (3:45)

met Jay-Z

8. Salute (4:27)

met Lil' Wayne

9. There He Go (4:31)

met Paul Cain, Red Café en Freck Billionaire

10. The Fabolous Life (4:07)

met Ryan Leslie

13. Pachanga (4:14)
  14. Lullabye (4:19)
  15. Stay (3:41)

met Marsha Ambrosius

16. I Miss My Love (5:49)
  17. A Toast to the Good Life * (2:25)
  18. Welcome to My Workplace * (1:52)
  19. Never Let It Go * (4:13)

met Keys

20. Bang Bang * (2:16)
avatar van The SS
My Time is echt heel vet!!

avatar van Jurrien
Iets te veel features naar mijn mening, maar ik hoop dat Fab goed werk gaat afleveren.

avatar van Jurrien
Hij is trouwens verzet naar 28 juli.

M-Ty
Van wat ik tot nu toe heb gehoord wordtie wel hard, met producties van oa Ryan leslie..

Zeertjuh
Heb em! De eerste luisterbeurten klinken wel heel erg vet moet ik zeggen.

Dit is voor mij ver uit de beste cd van dit jaar! Hopelijk brengt Rebirth van Lil Wayne daar verandering in:)

DylanVR schreef:

Dat zegt veel over de rap waar jij naar luistert.. Fab is een zeer middelmatige rapper en gaat het zeker niet winnen van bijv Doom, Finale, Blame One, Mos Def

ieder zijn smaak e..., heb je de cd al beluisterd?

avatar van Jurrien
Fab is inderdaad geen geweldige rapper, maar ik vind hem wel wat hebben. Ik heb een paar nummers beluisterd en qua producties klink het wel goed.

DylanVR schreef:
ieder zijn smaak e..., heb je de cd al beluisterd?

Heb hem wel beluisterd. Dat Fab net opkwam bracht hij soms wel wat leuks. Maar hij blijft erg middelmatig. Daarbij zijn zijn teksten nergens hoogstaand of met inhoud. Dus ik raad je aan om toch ook is andere hip hop een kans te geven. Je zal snel merken dat dan ineens dit niet meer je album van het jaar is..

Bwa om eerlijk te zijn luister ik niet naar zo'n soort rappers om hun tekst maar om de beats! Als ik voor de teksten gaan luisteren dan haal ik cd's boven van Nas...

Ook voor beats kan je beter bij gasten als Kev Brown Oddisee en Madlib zijn

Rene1979
Fab, houdt het ook op dit album bij zijn oude concept. Raps over vrouwen en geld. De beats vind ik hier niet bepaald van hoog nivo. Gast ariesten voegen niets bijzonders toe aan de cd. Al met al een redelijk eplaat van Fab zoals we gewend zijn.. Vermakelijk maar absoluut niet hoogstaand. Dit is mijn mening na 2 x luisteren... Ik kpm al met al dus uit op een 2 wat inhoud dat dit gewoon niet voldoende is

Muziek hoeft toch ook niet altijd 'hoogstaand' te zijn?

RealTom schreef:
Muziek hoeft toch ook niet altijd 'hoogstaand' te zijn?
Nee wat moet het dan zijn? Voor slechte oninteresante muziek geef ik geen hoog cijfer. Teksten hoeven niet van hoog nivo te zijn. Maar de beats en de flow daarop wel. En dat is in dit geval niet aan de orde. Weer een makkelijke cd voor het grote geld.

avatar van 'State Of Mind'
Ik vind maar twee tracks leuk:

-Stay
-I Miss My Love

Loso's Way is echt fenomenaal!! Fabolous maakt al zijn beloftes waar, hij heeft zich nu definitief gevestigd als gerespecteerde artiest.

Het nummer Feel Like i'm Back...die komt echt zo hard!!

Loso22 schreef:

Het nummer Feel Like i'm Back...die komt echt zo hard!!

Waar moet het heen met de toekomst van Hip Hop als dit al gezegd wordt over Fab.... Is Cise Star of Slug dan van een buitenlandse planetenstelsel zo goed?

Rene1979 schreef:

dat jouw kijk op hiphop nou een stuk breder is dan van de meeste reacties hier betekent echt niet dat je bang hoeft te zijn waar het heen gaat met de hiphop. Het is niet voor niet commerciele hiphop, daar zit een reden achter maar er zijn nog genoeg andere rappers met een specifieke fangroep waar het puur draait om de hiphop. Dat heb je bij elke muzieksoort.

saba schreef:

Daar heb je een punt... Maar vind het gewoon erg jammer als ik dan zie dat een rapper als Fab fenomenaal wordt genoemd. En ook ik heb sommige nummers van Fab die ik best ok vind zoals Breathe.. Maar deze cd is crap

Ik begrijp de kritiek, maar ik blijf erbij dat dit zijn grote doorbraak is. Hij heeft enorm veel tijd gestoken in dit album, is teruggegaan naar de basis en heeft weloverwogen punchlines op het album. Vergeleken met FNTS is het vele malen beter. Elk nummer komt echt hard op het album, beter dan Lil Wayne die alleen voor kwantiteit kiest in plaats van kwaliteit.

It's not what you do,
It's the way you do it:
Loso's Way

Rene1979
Ja sorry Loso maar ben het niet met je eens. Als ik een doorbraak album al zou kunnen aanwijzen is dat Street Dreams. Fab is een rapper die niet bezig is met kwaliteit Maar met nummers die zoveel mogelijk verkopen en geld in het laatje brengen. Net als Lil Wayne.

avatar van The SS
Ja ik ben het eens met rene. Maar ik vind fabolous toch wel een heel stuk beter dan lil wayne.

Rene1979
Dat ben ik met je eens... Zeker de laatste tijd stelt lil wayne geen reet meer voor..

SSS
Real Talk vond ik heel goed, toen kwam From Somethin' to Nothin' (die titel klopt officieel niet maar dat had de titel moeten zijn). Ben heel benieuwd wat Loso's Way zal worden, geen ketting-songs zo te zien.

avatar van prodi9y9
rene1979, ieder zijn eigen smaak he. niet iedereen houdt van mailb/mos def etc. ik vind ook een slug/sage francis/ali etc betere rappers, maar dan hoeft dan nog niet meteen door iemand gewaardeerd te worden.

en ja....wat vind je kwaliteit? ik vind dat fabolous is zijn gerne gewoon degelijk is.
de namen die jij noemt zijn toch wel een ander straatje hoor.

loso22....dit is niet zijn doorbraak haha. street dreams heeft hem op de kaart gebracht.

prodi9y9 schreef:

de namen die jij noemt zijn toch wel een ander straatje hoor.

Absoluut ieder zijn smaak
Ik ben meer van de Slug Supastition Cise starr Framework
Die jongens doen altijd hun best een goed album af te leveren. Dit kan ik helaas niet van Fabo zeggen. En Street Dreams laat wel zien dat hij potentie heeft. Alleen Fabo koos voor geld. Laten we elkaar geen mietje noemen maar gasten als Fabo en Wayne kiezen voor centen en dus snelle hits en geen hoogstaande kwalitatief goede Hip Hop. Hey maar wat weet ik nou ik beoordeel vanuit mijn Point of View. En laten we wel wezen als ik iemand een 5 zie stemmen dan gaat er discussie ontstaan. Iets wat we elke keer wel weer afdoen als ieder zijn mening. Maar wat is er mis om een mening bij te draaien en iemand kennis te geven dat er ook andere Hip Hop is? Zo ben ik ook veel meer naar underground top producten gaan luisteren...

avatar van prodi9y9
daar is ook niks mis mee. zo heb ik ook andere muziek leren kennen. niet eens alleen slug/sage maar ook hele andere gernes in de trend van explosions in the sky/. ik vind daar helemaal niets mis mee. maar wat ik wil overbrengen is;

ik denk dat mannen als lil wayne/fab/50 wel degelijk proberen kwalitiet te brengen. maar wat voor hun kwalitiet is is voor ons miss crap. toch doen ze het in hun gerne van hiphop goed...wat logisch is als je naar de cijfers kijkt. ik vind het ook crap maar dat is gewoon omdat wij vooral andere namen goed zijn gaan vinden. ik ken zat mensen die 50 etc goed vinden en die niet begrijpen wat ik aan atmosphere vindt.

prodi9y9 schreef:

Daar zit wat in....
Mijn mening is wel als je underground een kans geeft dan ga je het veel meer waarderen. En zoals vandaag hoor ik dan de cd van Consequence (beoorlijk mainstream) en dat vind ik dan ook wel weer fijn. Dus je hoort mij niet zeggen dat ik alleen maar underground goed vind. Er zijn ook Mainstream MC's die kwaliteit brengen. Ik noem een Consequence, Kanye West etc

Ik noem een Consequence, Kanye West etc

Lupe Fiasco hoort ook zeker thuis in dat rijtje