Kevn Kinney - MacDougal Blues (1990)

Folk
Label: Island

1. MacDougal Blues (3:54)
  2. Not Afraid to Die (4:48)
  3. Lost and Found (4:22)
  4. Heard the Laughter Ending (4:09)
  5. Last Song of Maddie Hope (3:47)
  6. Gotta Get Out of Here (4:56)
  7. House Above Tina's Grocery (2:13)
  8. Iron Mountain (4:20)
  9. Chico & Maria (3:00)
  10. Hey Landlord (Meatloaf and Fishsticks) (3:06)
  11. Goodnight Rhyme (1:17)
avatar van potjandosie
sterk album van de voorman/leadvocalist van de band Drivin'N'Cryin", met wie hij mijn inziens wisselvallige albums maakte. de combinatie van het bandgeluid roots/americana en hardrock spreekt anderen juist erg aan, maar mij niet. dit solo album van de man gevuld met country/folk songs bevalt mij prima. de man is geen songwriter van de buitencategorie (Guy Clark, Steve Earle, John Prine), maar schrijft bepaald geen slechte liedjes. dit solo debuut werd geproduceerd door Peter Buck (R.E.M.), die tevens dulcimer, guitar en mandolin speelt op dit album. de 1e 3 nummers openen dit album sterk. 4) en 6) Gotta Get Out Of Here ondanks de fijne slide gitaarpartij zijn de "mindere" nummers. 5) en 7) zijn fijne, akoestische folk ballads met een prominente rol voor de mandoline. Iron Mountain vormt samen met de 1e 3 nummers een hoogtepunt met fijne accenten van wederom mandoline, fiddle en heerlijke backing vocals van Moira Nelligan. 9) Chico & Maria met marimba opnieuw een fijn, folky nummer. 10) het vrolijke, met fingerpickin' gitaarspel voorziene Hey Landlord is een waardige afsluiting van dit debuut. een alleszins genietbaar album.