Redemption - Snowfall on Judgment Day (2009)

Label: Inside Out

1. Peel (6:31)
  2. Walls (6:57)
  3. Leviathan Rising (6:42)
  4. Black and White World (8:03)
  5. Unformed (6:30)
  6. Keep Breathing (7:37)
  7. Another Day Dies (5:15)

met James LaBrie

8. What Will You Say (5:20)
  9. Fistful of Sand (6:35)
  10. Love Kills Us All / Life in One Day (11:00)
avatar van james_cameron
Kan inderdaad niet tippen aan genregenoten als Dream Theater, maar het album is zeker niet verkeerd. DT-zanger LaBrie doet ook nog even mee op track 7. De sound en teksten zijn iets 'romantischer' dan die van andere progbands, wat de kracht soms wat af doet nemen, maar alle songs zijn mooi. Vooral de gitaarsolo's en breaks zijn erg fraai. De zang is niet helemaal naar mijn smaak, maar hij kan ermee door. Degelijk geproduceerd, maar ook op dat vlak kan het allemaal nog wel iets beter de volgende keer. Dan ben ik in ieder geval weer van de partij.