The Congos - Heart of the Congos (1977)

Jamaica
Reggae
Label: Black Art

1. Fisherman (6:03)
  2. Congoman (6:38)
  3. Open Up the Gate (4:28)
  4. Children Crying (4:12)
  5. La La Bam-Bam (3:51)
  6. Can't Come In (5:51)
  7. Sodom and Gomorrow (6:10)
  8. The Wrong Thing (5:31)
  9. Ark of the Covenant (6:18)
  10. Solid Foundation (5:56)
  11. At the Feast * (3:38)
  12. Nicodemus * (7:36)
  13. Congoman [12" Mix] * (6:17)
  14. Congoman Chant * (6:17)
  15. Bring the Mackaback * (4:03)
  16. Noah Sugar Pan * (3:27)
  17. Solid Foundation [Disco Cork Mix] * (5:57)
avatar van c-moon
Een absolute klassieker en MUST HAVE in het reggae/ska genre....

Lichtjes fantastisch!!!!!

"Fisherman"!!

Het blijkt hier - gezien de vele bonusnummers (bij mij zijn het er maar 10, tem "solid foundation" dus) en de volledig andere hoes is dit wellicht een REIISUE???

Anyway: kopen die boel!!!

c-moon schreef:
Een absolute klassieker en MUST HAVE in het reggae/ska genre....

Lichtjes fantastisch!!!!!

"Fisherman"!!

Anyway: kopen die boel!!!

Ik ben het volledig met deze waardering voor dit album eens.
De versie zoals hij hier is afgebeeld is inderdaad een reissue op het blood & fire label, verantwoordelijk voor nog een hele verzameling fantastische Roots reissues.
Het geluid is volledig opgeschoond en deze versie klinkt dus een stuk beter .
Ook als je de eerdere al hebt is het de moeite waar om deze eens te beluisteren.
Noahs Sugarpan is mijn favorietje op dit album

avatar van c-moon
Hmm.. geef mij toch maar de originele hoes hoor.. Dit vind ik maar niks..;

Over de bonustracks kan ik me natuurlijk niet uitspreken....

Dit is de dubbel-cd versie. Daarop staan alle 12" en onuitgegeven mixen en dergelijke verzameld op de tweede cd.
Een echte aanrader.

Solid Foundation is echt een prachtnummer.
De rest ook natuurlijk.

avatar van T.O.
Fisherman ken ik wel, heel fijn nummer ja

Ik ken deze als Heart of the Congoes, dubbel CD 1996. Fantastisch, Fisherman mag op geen enkel feest ontbreken, voor 's zomers.

avatar van levenvergeten
En dan ook nog geproduceerd door Lee "Scratch" Perry!

Maarten||
Nog maar 4 stemmen en dan staat hij er. Op nummer 1 in de reggaetoplijst laat ik zo snel mogelijk helpen Waar haal ik dit ?

avatar van sq
sq
Congos én Perry dit jaar op Roskilde

avatar van Sjaakspeare
Eindelijk staat hij waar hij hoort...

avatar van Toon1
Sjaakspeare schreef:
Eindelijk staat hij waar hij hoort...

nu kan de score alleen nog omlaag gaan

Harald
Prachtige plaat. Draaid bij nog regelmatig

avatar van Sjaakspeare
Harald schreef:
Prachtige plaat. Draaid bij nog regelmatig

Ik wist niet dat bijen ook van reggae hielden

avatar van dix
dix
deze duikt ook plots op in lijstjes van de beste van de eeuw enzo

is dat niet wat overdreven ?

Harald
Je moet deze Klassieke Lee "Scratch" Perry production goed beluisteren, het is mischien de beste Lee Perry production ooit. De beste roots reggae met standard Rastafarian en Bible lyriks, het is een meesterwerk, met een gelaagd en intrigerend geluid, gecombineerd met de heldere stemmen van het zangtrio. Alleen de opening nummer "Fisherman", is zo perfect dat het het geld voor de heele plaat waard is

The Congos hebben die uitstekende start van hun debut plaat nooit weten te overtreffen maar hebben zich met deze al onsterffelijk gemaakt

Goed Album.

Heb de heren ooit live gezien op Reggae Geel (samen met Jah Mali).
Dit album wordt beschouwd als het beste roots album ooit gemaakt. Ben ik het niet helemaal mee eens, maar toch 3.5 ster

avatar van Bertus
Blijft toch een megefantisch superalbum, dit. Hop, zomaar m'n top10 in geslopen

dix schreef:
deze duikt ook plots op in lijstjes van de beste van de eeuw enzo

is dat niet wat overdreven ?

Het is misschien wel één van de allerbeste roots reggae albums die er is, dus dat lijkt me niet. .

avatar van Pruimpit
Dit is ook wel een typische groeiplaat, vind ik. Toen ik deze plaat eerst kocht, hoorde ik het geniale niet echt, maar na een aantal draaibeurten wordt het allemaal steeds beter. 'Fisherman' en 'Ark of the Covenant' zijn echt klassiekers en de producties van Lee Perry zijn ook top, zwaar door de phaser gehaald en met allerlei maffe geluidjes die je pas opvallen na een aantal draaibeurten.

Koop wel de Blood & Fire dubbel-cd (zelfde hoes als hier afgebeeld), die heeft het beste geluid plus allerlei interessante bonustracks en dubs. Evengoed klinken zowat alle cd-versies die hiervan bestaan verre van hi-fi, maar dat heeft ook juist wel z'n charme.

Ik heb de Congo's ook op Reggae Geel gezien (drie jaar terug of zo?), was live ook wel de moeite waard.

avatar van misja82
Pruimpit schreef:

Iets wat veel meer reggae albums hebben, en vooral Lee Perry producties.

avatar van Outblasty
Klinkt leuk voor de eerste keer. Dit is zeker een album dat ik met mooi weer vaak ga aanzetten.

avatar van scabiosa
en ook live zijn deze oudjes nog steeds de max!!

avatar van Sjoerd_
Wat een heerlijke plaat zeg! Ongelofelijk..

avatar van Metalhead99
Die bonustracks zijn niet echt de moeite, maar de plaat zelf is wel erg lekker.

avatar van Kronos
Het krijgt zowat overal veel lof, maar ik heb het eigenlijk altijd maar een matig album gevonden.

avatar van Snakeskin
ik heb hetzelfde met deze plaat

avatar van Cor
Cor
Nou, ik niet. Ik ben geen uitgesproken liefhebber of kenner van het genre, maar kan me voorstellen dat dit een standaardplaat binnen de reggae vormt. Lekkere songs met veel variatie in tempo (soms snel zoals in 'Congoman', soms heupwiegend zoals in het machtige 'Fisherman' en dan weer sloom dreined in 'Open Up The Gate'). Hoogtepunten: het eerder genoemde 'Fisherman' en 'Ark Of Covenant'.

avatar van Sjoerd_
Ik ben na verloop van tijd ook iets minder positief over dit album geworden. Ik denk dat ik alles door een roze bril zag, omdat ik Fisherman zo geweldig vind. De rest van het album is zeker niet slecht, maar de andere songs kunnen me gewoon minder boeien en vind ik kwalitatief gewoon iets minder of zelfs nietszeggend. Ik ga daarom voor 3*

subliem reggae album met een even sublieme opener, let ook de Koe in het nummer Children crying. een typisch Perry grapje.