Motorpsycho - Child of the Future (2009)

Noorwegen
Label: Rune

1. The Ozzylot [Hidden in a Girl] (4:30)
  2. Riding the Tiger (5:25)
  3. Whole Lotta Diana (8:57)
  4. Cornucopia (...Or Satan, Uh... Something) (6:24)
  5. Mr. Victim (4:17)
  6. The Waiting Game (4:57)
  7. Child of the Future (5:00)
Avant-Garde? Slaat Motorpsycho weer een nieuwe weg in?

avatar van jurado
Volgens de berichten wel, je weet het natuurlijk nooit met die knakkers.
Vol verwachting klopt mijn hart,ben zeer benieuwd naar deze vinyl-only release opgenomen in de studio van Steve Albini!!

avatar van itchy
Ayayay, wat een titels!

De hoes is alvast fantastisch.

avatar van jurado
The Waiting Game schijnt een erg hoog Zeppelin gehalte te hebben.

avatar van Tha)Sven
Wat een belachelijk mooie releases deze zomer zeg!

nijme255@adsl
Volgens hun label Stickman Records zijn de 7 songs op het album vorige zomer bij Steve Albini thuis in Chicago opgenomen. Vooreerst alleen op vinyl verkrijgbaar.

avatar van Nakur
Nog niets van gehoord, maar deze ga ik zeker bij Rune bestellen!

avatar van snarf349
Kijk hier vol verwachting naar uit, hopelijk niet zo`n teleurstelling als het vorige album.

avatar van GrafGantz
Volgens de tracklist gaat het album van nummer 0 t/m 6 i.p.v 1 t/m 7. Is dit interessantdoenerij van de heren of is er ergens een foutje ingeslopen?

Foutje, denk ik. Hier staat het wel goed. Het heeft iets met IE8 te maken, want wel meer mensen hebben er last van.

khonnor
Enkel op vinyl te verkrijgen (lees: niet digitaal te verkrijgen), dus ergens willen deze jongens wel interessant doen. Of misschien hebben ze gewoon lak aan de regels van de music industry!

Kijk in elk geval enorm uit naar de combi motorpsycho - albini... moet wel vonken geven!!

Antagoon
Wauw alweer een! Beginnen ze misschien op stoom te komen met hun nieuwe drummer?
De vorige plaat was in eerste instantie een tegenvaller, maar na ze in Tivoli gezien te hebben viel alles weer op zijn plaats. Zoals gewoonlijk. Hoewel het niet mijn favoriet zal worden, maar dat is met hun backcatalog nogal snel het geval.

Begrijp ik het goed dat ze eens wat anders (avantgarde) gaan doen?

Paulusss
Heb hem gister ontvangen via Stickman! Avant garde? Neu, veel nieuws probeert Motorpsycho hier zeker niet. Denk Little Lucid Moments, maar dan wat songgerichter.

avatar van Nakur
Is dit trouwens een dubbel-elpee of een enkele?

khonnor schreef:
Enkel op vinyl te verkrijgen (lees: niet digitaal te verkrijgen),

Dat zal enkel een kwestie van tijd zijn. Een band als Motorpsycho heeft genoeg bekendheid, en er zullen onder de kopers vast mensen zijn die met redelijke kwaliteit vinyl naar mp3 kunnen omzetten.

khonnor
en heb jij er misschien effe bij stilgestaan dat motorpsycho met deze vinyl/analogue only release een dikke middenvinger wernst op te steken naar al die rotten thieving downloading moddafuckers die de muziekindustrie volledig naar de kloten helpen?

en zeggen dat het zo simpel is: jij wenst een stukje artistiek patrimonium te bezitten? betaal er dan ook voor, zou k zeggen...

voorts is vinyl natuurlijk ook 100 keer cooler, persoonlijker, beter en better-looking dan al die koude digitale rommel

Nakur schreef:
Is dit trouwens een dubbel-elpee of een enkele?

enkel, zeven goeie tot heel goeie indie-rock songs a la aadap, blissard en timothy's monster...

cornucopia is nu al een classic!!

Ja,

maar dat vind ik wat overdreven.

Mee eens hoor, maar na verloop van tijd zal het ook wel op internet te vinden zijn. Just the messenger.

avatar van Nakur
Zijn er wel ergens samples te luisteren? Oke, platen van Motorpsycho wil ik nog wel blind aanschaffen, maar ze zijn toch prijzig om te laten versturen met de post. In dat geval wil ik wel weten wat voor vlees er in deze kuip zit.

khonnor schreef:

Heeft MP daar zo'n last van? Dat waag ik te betwijfelen met hun trouwe aanhang. Daarnaast hebben die cokesnuivers van de platenindustrie zitten slapen (voor zover dat mogelijk is met coke) en het uit hun handen laten glippen. Ergens begin jaren negentig werden er reeds artikelen gepubliceerd over wat komen ging. Vervolgens is het zover, de industrie mist vòllédig de boot en gaat liggen janken dat het allemaal zo erg is voor de artiest. Alsof het ze daar überhaupt om ging. De coke raakte op, dàt was hun probleem
Volgens de marketingtheoriën doet marketing niets anders dan aansluiting zoeken bij wat de consument wil (manipuleren is dus onmogelijk...). Nou, de platenindustrie heeft het laten liggen met als gevolg dat de boel instort. Is dit nu de fout van de consument of van die verziekte industrie?

khonnor schreef:

Ja, allemaal leuk en aardig, maar het is 2009. Heb het sentiment van vinyl nadrukkelijk meegemaakt, maar heb geen zin dat een band me dicteert hoe iets te beluisteren. Vind het in elk geval behoorlijk irritant dat ik het nergens digitaal (betaald) kan krijgen.

avatar van bonothecat
Vandaar soulseek nog niks prijsgeeft. En was ik van plan om de nieuwe mp te kopen, dan doe ik het nu zeker niet. Heb geen zin om een platenspeler in mijn woonkamer te zetten, voor die ene lp. Ik wacht wel op een mp3 versie.

khonnor
ode aan het vinyl en analoge apparatuur.... hoi hoi

leuk dat er tenminste nog artiesten zijn die geen ene moer geven om commercieel succes maar gewoon hun eigen goesting doen

en pech voor zij die vinden dat zij recht hebben op het werk van elke artiest in eender welk formaat. newsflash!: 't is in my humble yet horrible opinion nog altijd de artiest de beslist hoe ie zijn werk wilt uitgeven... en als dat enkel op vinyl is dan is het zo... kunnen al die mp3 fanboys en download pipos nog zoveel zagen als ze willen... neh

plus: wie gebruikt er nu nog soulseek... blogs, google, rapidshare en mediafire en co zijn de nieuwe toekomst

Antagoon schreef:

zie hierboven... waarom zou jij als klant de artiest moeten dicteren hoe hij zijn werk moet uitbrengen? van arrogantie gesproken...

khonnor schreef:

Ja, net als Trent Reznor, die zijn albums gratis te download aanbied. Die gasten hebben geen commercieel belang omdat ze het geld toch wel hebben. Motorpsycho heeft dan misschien wel niet zó een grote aanhang, maar ze zullen er echt niet van op water en brood hoeven.

avatar van djarend
ik denk dat juist bands al Motorpsyho veel last hebben van piraterij, alsof een plaat opnemen geen geld kost, als ze een jaar lang niet optreden e,d, en veel in studio zitten zal er toch gegeten moeten worden en gezinnen moeten worden onderhouden, Veel mensen denken hier veeel te simpel over, ik geef ze groot gelijk met de vooropige vinyl only release, zal er ook wel mee te maken hebben dat hun hele reperoire altijd op vinyl al wel goed verkocht werd. Zo'n Trent Reznor is toch van ander calliber, heeft lang bij een major gezeten, is internationaal veel bekender en speelt ook in relatief grotere zalen dan Motorpsycho. En vind het inderdaad mooi dat de artiest bepaald hoe hij zijn muziek uitbrengt en niet de klant. Zou zelfde zijn als je naar Rembrandt gaat en zegt, leuk schilderijtjje hoor, maar heb je er geen zeefdruk van......

Als je in Noorwegen woont is touren/op vakantie gaan goedkoper dan thuis blijven.

Maar inderdaad. Ik heb hun huizen gezien: ziet er prima uit hoor, maar het is niet alsof ze in kastelen wonen ofzo.

khonnor schreef:

Ik dacht dat het om de muziek ging, maar dat kan naïef zijn. Heel cool dat het alleen op vinyl wordt uitgebracht, maar ik heb niet zoveel met overbodig sentiment. Is de muziek nu significant beter geworden?
Mijn irritatie komt doordat ik een groot liefhebber van MP ben. Voldoende sponsoring in de vorm van 20+ cd's, ep's, concerten, t-shirtje....als ik weer een zwarte nodig heb.
Ik pis er dus van dat ik die nieuwe plaat niet kan beluisteren. Voor de duidelijkheid: niet omdat ik betaal, maar omdat ik liefhebber ben.

khonnor
als je dan toch zon liefhebber bent, doe jezelf een plezier en koop je een goeie platenspeler. een project debut ii heb je al voor een 200 EUR.

niet goedkoop maar heeft mijn luistergedrag in elk geval serieus veranderd. het uitkiezen van een goeie lp, het halverwege omdraaien, de clicks die je hier en daar hoort, het warmere en dynamischere geluid...

het nodigt gewoon uit om eem nieuwe plaat deftig te beluisteren en niet te beschouwen als achtergrondmuziek voor in de auto, de slaapkamer of tijdens het sporten...

enne, ik blijf erbij dat een artiest zelve zich niet moet laten dicteren door den fans op welke wijze zij hun muziek moeten uitbrengen.

avatar van bonothecat
Er is in ieder geval al iemand geweest die de LP heeft geripped..ik moet zeggen dat de nieuwe lp me wel bevalt.