Genesis - Live 1973-2007 (2009)

Label: Virgin

1. Watcher of the Skies (8:39)
  2. Get 'Em Out by Friday (9:08)
  3. The Return of the Giant Hogweed (8:32)
  4. The Musical Box (10:34)
  5. The Knife (9:48)
  6. Back in N.Y.C. (6:09)
  7. Fly on a Windshield (2:54)
  8. Broadway Melody of 1974 (2:18)
  9. Anyway (3:33)
  10. The Chamber of 32 Doors (5:58)
  11. Squonk (6:40)
  12. Carpet Crawlers (5:20)
  13. Robbery, Assault & Battery (6:02)
  14. Afterglow (4:25)
  15. Firth of Fifth (8:55)
  16. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (8:44)
  17. The Lamb Lies Down on Broadway (4:59)
  18. The Musical Box (3:21)
  19. Supper's Ready (24:40)
  20. Cinema Show (10:58)
  21. Dance on a Volcano (5:08)
  22. Los Endos (6:19)
  23. Turn It on Again (5:16)
  24. Dodo (7:20)
  25. Abacab (8:45)
  26. Behind the Lines (5:24)
  27. Duchess (6:42)
  28. Me & Sarah Jane (6:07)
  29. Follow You, Follow Me (4:49)
  30. Misunderstanding (4:12)
  31. In the Cage Medley: Cinema Show / The Colony of Slippermen (11:51)
  32. Afterglow (5:13)
  33. One for the Vine (11:04)
  34. The Fountain of Salmacis (8:34)
  35. It / Watcher of the Skies (7:03)
  36. Land of Confusion (5:13)
  37. No Son of Mine (7:01)
  38. Driving the Last Spike (10:19)
  39. Old Medley: Dance on a Volcano / The Lamb Lies Down on Broadway / The Musical Box / Firth of Fifth / I Know What I Like (In Your Wardrobe (19:43)
  40. Throwing It All Away (6:54)
  41. Fading Lights (10:50)
  42. Jesus He Knows Me (5:31)
  43. Home by the Sea / Second Home by the Sea (12:03)
  44. Hold on My Heart (5:54)
  45. Domino: In the Glow of the Night / The Last Domino (11:20)
  46. The Drum Thing (5:49)
  47. I Can't Dance (7:15)
  48. Tonight, Tonight, Tonight (3:49)
  49. Invisible Touch (5:27)
  50. Turn It on Again (7:10)
  51. Mama (6:48)
  52. That's All (4:58)
  53. In Too Deep (5:35)
  54. Watcher of the Skies (8:01)
  55. Dancing with the Moonlit Knight (9:15)
  56. Cinema Show (11:05)
  57. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (5:23)
  58. Firth of Fifth (8:32)
  59. The Musical Box (10:28)
  60. More Fool Me (3:24)
  61. The Battle of Epping Forest (12:22)
  62. Supper's Ready (23:41)
avatar van vigil
hij kan er maar op staan... Al komt de hoes me wel erg zwart/wit over.

avatar van royh
vigil schreef:
hij kan er maar op staan... Al komt de hoes me wel erg zwart/wit over.

Het wordt inderdaad een zwart/witte box, al zou ik persoonlijk bijvoorbeeld geel mooier vinden (pas beter bij de blauwe, rode en groene studio albums-boxen). Voor diegenen die de box willen aanschaffen: deze komt op 11 september uit en prijs vergelijken loont: de prijsverschillen zijn weer aanzienlijk. Bij amazon.de betaal je 91,99 euro met gratis verzending en bij bol.com 134,99 plus 1,95 verzendkosten...

avatar van ChrisX
Nou, ik wacht wel tot deze gedumpt gaat worden want ik vind eigenlijk dit hele geval maar tegen vallen. Waar is de Supper's Ready van de Foxtrot tour (opgenomen voor Genesis Live maar niet uitgebracht) bijvoorbeeld? En waarom aan dat album tracks toevoegen van de laatste toer met Gabriel?

Precies wat ik al dacht en precies hoe ik het mooi zou vinden bij deze live-uitgave: Zwart/wit! Deze gaat op het verlanglijstje!

Maar... dan koop ik 'm wel bij Fame in A'Dam, want daar zijn ze het goedkoopst te vinden!

avatar van royh
kaztor schreef:

Fame is inderdaad goedkoop met boxen: de andere Genesis boxen zijn daar ook tegen schappelijke prijzen te verkrijgen (uitzonderingen bevestigen die regel, gezien de voorlopige prijs van € 299,95 voor the Beatles stereo box).

avatar van BenZet
Kwijl Kwijl, wat kijk ik hier naar uit!!!!!! Zeker als het zulke mooie kwaliteit is als de voorgaande boxen, Genesis kan het live zo mooi waarmaken!!

ChrisX schreef:

Waarschijnlijk is de die versie niet meer te vinden of, de kwaliteit niet goed genoeg voor een uitgave..

Het had leuk geweest als de integrale uitvoering van The Lamb Lies Down On Broadway (zoals die op de Archives box staat) werd toegevoegd. Dat vind ik toch wat urgenter dan die Supper's Ready. Maar toch, ik heb weinig te klagen over deze set. Alle reguliere live-cd's totaan de laatste toer plus wat extra's en daarbij natuurlijk de bijbehorende dvd's... Je kan wel stellen dat de nalatenschap van deze band uitzonderlijk goed gepreserveerd is!

kaztor schreef:

Ik geloof dat niet overal een dvd bij is.. In de box is de tour uit 2007 niet bijgevoegd, maar er zit geloof ik wel ruimte in de box om hem erbij te doen.

geen SACD maar wel DVD DTS/Dobly 5.1. Prima wat mij betreft (DVD-DTS - SACD verschil hoor ik niet). Wederom remeixes in stereo verbaasd me want dat was toch al eens gebeurd voor deze albums (genesis live kocht ik remastered laatst nog voor 5 euro)

avatar van ChrisX
marcello schreef:

Tja,dat is een discussie die je uberhaupt kunt voeren n.a.v. de vorige 3 boxen want elke album is compleet opnieuw gemixd. Feitelijk zijn de huidige cd-versies dan ook NIET de versies zoals die oorspronkelijk op vinyl verschenen. Daar zou je dan toch weer terug moeten gaan naar de vorige batch remasters (zo rond 1994).

marcello schreef:

Weet je dat wel zeker? Volgens mij verschenen bij de vorige box sets alleen geen SACD-uitvoeringen in de USA. Ik verwacht dat die, in de lijn van de vorige sets, hier wel verschijnen.

avatar van lennon

Hoeveel live albums kan je uitbrengen?

Uitmelk Prooject? Ben ik het niet mee eens deze boxen geven echt een meer waarde aan de muziek van Genesis. En de hoeveelheid livealbums valt reuze mee als je nagaat dat de band al bijna 40 jaar bestaat....

Hoeveel live albums kan je uitbrengen?

Dit is gewoon een heruitgave, aanvullend aan de andere box sets met de studio-albums, die de reguliere live-albums presenteerd in volledig gereviseerde versies (SACD, DVD-A, stereo remasters +extra dvd's). Bovendien is het fan-vriendelijk: Er is ruimte gespaard voor het live-album van vorig jaar zodat de fans niet 2 keer in een korte tijd precies dezelfde cd met precies hetzelfde geluid hoeft te betalen. Wat is daar nou mis mee?

avatar van lennon
kaztor schreef:

Er is niks mis mee.. maar zoals je al schrijft.. een her uitgave.. onder het mom van beter geluid ofzo? Iedereen die echt fan is heeft dit dan toch al? Ik vind het geldklopperij..
Leuk hoor dat ze ruimte openlaten voor de live cd, maar ik vind het gewoon een "jammere" release..

Maar voor alle mensen die er wel blij mee zijn, ben ik ook blij

Het geluid heeft een zodanige schop onder de kont gekregen dat de term 'beter geluid' het te kort doet, en dit alles zonder enig dynamiek te verliezen. Albums als Trespass, Nursery Cryme en And Then There Were Three verliezen een sluier of tien. Vooral de laatste vind ik nu eindelijk echt aangenaam klinken, een hemelsgroot verschil vergeleken met de vorige uitgaves. Ik zou zo geen betere remix of remaster op kunnen noemen. De box sets bieden alles wat een fan kan wensen met veel en uniek bonusmateriaal en deze live box is daarop een logisch vervolg.

Helemaal mee eens!

avatar van vigil
en we hebben een stem!

Snakeskin laat je horen hoe en wat...

Maar voor alle mensen die er wel blij mee zijn, ben ik ook blij

Nee hoor niet iedereen, ik heb het ook niet.
Ga deze waarschijnlijk wel kopen.

avatar van Gert P
Als die laaste live concert er niet bj is koop ik het toch maar niet, niet dat ik dat concert te gek vindt maar dan wil ik het kompleet hebben.
Zal dus 1 of 2 concerten worden.
Denk 3 sides live en seconds out.

Want als het sacd en dvd wordt is dat laatste concert weer op cd.
Ik ga daar geen 100 euro of meer aanbesteden.

Van Three Sides Live en The Way We Walk worden waarschijnlijk alleen stereo-mixen toegevoegd. De andere albums kregen wel een 5.1-behandeling: Genesis Live 1973-2007 - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Live Over Europe zit er inderdaad niet bij, maar die is niet al te duur te krijgen.
Ik ga hier zeker nog steeds achter aan.

Er verschijnt iets later, in november, trouwens een aparte dvd-box.

kaztor schreef:
Ik ga hier zeker nog steeds achter aan.

Er verschijnt iets later, in november, trouwens een aparte dvd-box.

Ja maar dat is toch geen dvd-a of sacd?
Dus valt toch buiten de boot en dan nog een 20 euro daarvoor neer te tellen wat ik eigelijk niet zou kopen!
Bij de eerste en laatste box was ik er snel bij de middelste box heb ik ook niet met die 2 pruts platen erbij.

avatar van IntoMusic
Werkelijk onzinnige uitgave en geldklopperij. Fantastisch dat het geluid is opgesmukt, maar het 'verzamel'-aspect van deze box is totale kolder.
Ik heb alles van Genesis en nog meer, maar dit is zelfs voor mij geld in de prullenbak gooien. Had dan een Archives 3 uitgebracht met nieuw livemateriaal die er legio zijn. Jammer dat zowel Genesis, uitgevers als de marketing eromheen dit niet echt begrijpen.

IntoMusic schreef:

Heb je de overige box sets dan wel? Ik vind het een relevatie.

avatar van IntoMusic
Zie mijn Site: Archives 1 en 2 heb ik en voegen absoluut iets toe, omdat daar geen herhaling van albums opstaan. De andere 'verzamel'-boxen, op Platinum na, heb ik niet want dat vind ik(!) zonde van mijn centjes (ondanks het feit dat het geluid iets beter is). Ook deze box dus...

IntoMusic schreef:

Met de verzamel cd's (waaronder de platinum) kan ik het goed begrijpen. Die hoef ik zelf ook niet. De muziek van Genesis moet je niet op een verzamelaar zetten. Maar wat betreft de boxen geef ik je groot ONgelijk! De boxen zijn een prachtige heruitgave van de bestane albums. Uitgevoerd in een briljante geluidskwaliteit, hoogwaardig afgewerkt, met extra's die het er echt toe doen. Goed dat je het zonde vind van je centjes, das je mening, maar de boxen scharen onder de verzamel albums? Dat is totaal niet terecht.

avatar van IntoMusic
Boxen worden door vele sites geschaard onder Verzamel en dat is niet iets dat ik heb verzonnen. Zoveel extra's zijn het nou ook niet en zoals ik al aangaf is de geluidskwaliteit voor mij niet de reden om de totale discografie weer aan te schaffen.

In ieder geval veel plezier met deze verzamelaar

Ik raad iedereen aan om het boek Chapter & Verse erbij te nemen. Dichter bij de band kom je niet!

beaster1256
spijtig dat ze nooit een dvd uitbrengen van ' the lamb ' volledig live , daar zoek ik nu al 10 jaar achter ,

ik heb het originele concert gezien in 1974 of 1975 in het sportpaleis in antwerpen , denk ik , maar het is het beste concert dat ik ooit gezien heb , en ik heb in al die jaren met festivals erbij wel een goeie 800 groepen gezien live,

maar die ouwe genesis met peter gabriel er nog bij was de beste

( daar kort achter talking heads met een zeer ruime bezetting , zappa , bob marley en prince met sign of the times en verschillende optredens van neil young , ook lou reed tijden magic & loss was adembenemend , king crimson in de uitgebreidde bezetting was een pletwals enz...........

cheers

den beaster