Genesis - Live 1973-2007 (2009)

Label: Virgin

1. Watcher of the Skies (8:39)
  2. Get 'Em Out by Friday (9:08)
  3. The Return of the Giant Hogweed (8:32)
  4. The Musical Box (10:34)
  5. The Knife (9:48)
  6. Back in N.Y.C. (6:09)
  7. Fly on a Windshield (2:54)
  8. Broadway Melody of 1974 (2:18)
  9. Anyway (3:33)
  10. The Chamber of 32 Doors (5:58)
  11. Squonk (6:40)
  12. Carpet Crawlers (5:20)
  13. Robbery, Assault & Battery (6:02)
  14. Afterglow (4:25)
  15. Firth of Fifth (8:55)
  16. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (8:44)
  17. The Lamb Lies Down on Broadway (4:59)
  18. The Musical Box (3:21)
  19. Supper's Ready (24:40)
  20. Cinema Show (10:58)
  21. Dance on a Volcano (5:08)
  22. Los Endos (6:19)
  23. Turn It on Again (5:16)
  24. Dodo (7:20)
  25. Abacab (8:45)
  26. Behind the Lines (5:24)
  27. Duchess (6:42)
  28. Me & Sarah Jane (6:07)
  29. Follow You, Follow Me (4:49)
  30. Misunderstanding (4:12)
  31. In the Cage Medley: Cinema Show / The Colony of Slippermen (11:51)
  32. Afterglow (5:13)
  33. One for the Vine (11:04)
  34. The Fountain of Salmacis (8:34)
  35. It / Watcher of the Skies (7:03)
  36. Land of Confusion (5:13)
  37. No Son of Mine (7:01)
  38. Driving the Last Spike (10:19)
  39. Old Medley: Dance on a Volcano / The Lamb Lies Down on Broadway / The Musical Box / Firth of Fifth / I Know What I Like (In Your Wardrobe (19:43)
  40. Throwing It All Away (6:54)
  41. Fading Lights (10:50)
  42. Jesus He Knows Me (5:31)
  43. Home by the Sea / Second Home by the Sea (12:03)
  44. Hold on My Heart (5:54)
  45. Domino: In the Glow of the Night / The Last Domino (11:20)
  46. The Drum Thing (5:49)
  47. I Can't Dance (7:15)
  48. Tonight, Tonight, Tonight (3:49)
  49. Invisible Touch (5:27)
  50. Turn It on Again (7:10)
  51. Mama (6:48)
  52. That's All (4:58)
  53. In Too Deep (5:35)
  54. Watcher of the Skies (8:01)
  55. Dancing with the Moonlit Knight (9:15)
  56. Cinema Show (11:05)
  57. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (5:23)
  58. Firth of Fifth (8:32)
  59. The Musical Box (10:28)
  60. More Fool Me (3:24)
  61. The Battle of Epping Forest (12:22)
  62. Supper's Ready (23:41)
avatar van IntoMusic
Ik had ook alles, maar ga met een lach op mijn gezicht de complete collectie verkopen. Deze remasters zijn absoluut de moeite waard. maar inderdaad: het is een behoorlijke uitgave en voor een 'niet zo erge' fan is het dan ook te begrijpen om het niet te doen.

Gert P schreef:
Begreep dat ze niet los worden uitgebracht de concerten volgens mediamarkt.
Nou dat is jammer want heb besloten de box toch niet aant te schaffen. Dat is die serie me niet waard en oook niet kompleet want moet de laatste live concert dan ook nog eens kopen wordt me te prijzig zo;n fan ben ik nou ook weer niet en volgens mij zingt collins ook het meeste.

Alleen Seconds Out op DVD Audio vind ik de aanschaf al waard.

Running On Empty schreef:
DIt is een discussie die al vaak voorbij is gekomen...

Oh maar begrijp me goed, voor mij is dit absoluut geen discussie want ik vind het een 100% vooruitgang t.o.v. de oude versie.

Inmiddels Live, The way we walk en de 'extra track'-cd beluisterd. Wat een genot zeg. Vooral The way we walk is (zoals BenZet al eerder zei) er enorm op vooruitgegaan door de herziene tracklist. Ik stoor me totaal niet aan de 'geknipte stukken'. Sterker nog: heel gaaf hoe ze het in elkaar hebben laten overlopen.

De extra tracks op Live zijn leuk maar passen inderdaad niet tussen het rijtje van de originele tracks. Wel leuke aanvulling.

De extra tracks zijn fenomenaal en alleen daarom al is de box elke cent waard. Mijn grote favoriet van Genesis, Firth of fifth, wordt weer eens magistraal vertolkt en ook The battle of Epping Forest is geweldig. Eigenlijk het hele schijfje is een genot.

Morgen 3-sides live en Seconds out beluisteren. Sja die laatste is toch voor mij nog altijd het beste live-album allertijde.

avatar van royh
Ik heb de andere drie boxen (1970-1975, 1976-1982 en 1983-1998) al geruime tijd in mijn collectie en ik heb inmiddels ook deze livebox besteld bij Amazon in Duitsland voor net geen 95 euro: leek me een schappelijke prijs en je betaalt daarnaast geen verzendkosten (boven 20 euro). Ik ben erg benieuwd naar de geluidskwaliteit: over de kwaliteit van de songs hoeven we het eigenlijk niet eens meer te hebben, want die staat wat mij betreft buiten kijf.

avatar van Running On Empty
De box is binnen, 85 pond bij Amazon UK.

Eerste stukjes geluisterd van de CD's van Genesis Live en Seconds out en dat is goed bevallen. In het weekeinde er eens goed voor gaan zitten. In principe is het een prachtbox maar hier en daar ook een beetje een allegaartje. Ik verheug me vooral op de Audio DVD van Seconds Out (man wat heb ik die plaat de afgelopen 30 jaar grijs gedraaid). Wel een gemiste kans om de restant tracks van de 1976 en 1977 tour (die Seconds Out beslaat) hier ook aan toe te voegen. Dat zijn er toch aardig wat.

Running On Empty schreef:

Gister beluisterd en oh oh oh, ga er maar voor zitten. Mijn vrouw die is halverwege naar boven gevlucht, want het volume ging steeds hoger.

Ik heb de andere 3 boxen inmiddels ook binnen en wat ik met name een gemiste kans bij de live-box vind, is waarom Three sides live en The way we walk niet een audio-dvd hebben. Dan waren alle boxen uitgevoerd met het album + audio-dvd. Achja, als we maar iets te klagen hebben .

Ik vond het eerst ook vreemd, maar denk nu dat ik wel weet waarom;

Ik denk dat ze dat hebben gedaan omdat eind oktober of november de Moviebox van Genesis komt. In die box zitten de concert regristraties in van The Mama Tour, Three Sides Live, The way We Walk en Live at Wembly. Dus Three Sides Live en The Way We Walk komen als nog op DVD alleen nu met beeld erbij. Is nogal een beetje dubbel op zeg maar, als ze deze concerten ook in de Live-box op dvd hadden gezet.

Hierzo de link:

Jammer dat er niks van de Gabriel periode bij zit, maar goed dit is ook fantastisch!

mike_hoog schreef:
Ik vond het eerst ook vreemd, maar denk nu dat ik wel weet waarom;

Hierzo de link:

Vind je?? Ik vind het grote onzin. The Way we walk is al lang op dvd verschenen dus je krijgt enkel de Mama tour en 3 sides er nu bij. Of te wel 5 dvd's voor de prijs van rond de 100 euro! Het zit in dezelfde verpakking als de cd's en dus ook voor de zelfde prijs enkel nu met veel minder prijsjes. Dus ik sla dat met liefde over. Aangezien ik de reguliere dvd's al lang in mijn bezit zijn en die andere 2 heb ik op vhs.

Licht eraan hoe je het bekijkt, me pa heeft ook The Way We Walk, Wembly en de laatste tour op dvd, maar de andere niet op VHS, ikzelf heb ze allemaal niet, maar wil ze zeker hebben, zeker The Way We Walk! Dus voor mij is het zeker een aanwinst op mijn collectie. Ik weet trouwens niet of ze los verkrijgbaar zijn, misch. staat het in de link?

avatar van vigil
staat er zo snel gezien niet bij.

avatar van Running On Empty
Tja een beetje uitmelkerij is het wel weer maar daar is EMI heel erg goed in. Ben in ieder geval blij dat van The Way We Walk the Multi-Camera opties nu zijn weggelaten want veel DVD spelers hebben daar heel erg veel last mee. Ach en voor de rest. Ik heb alles en wil ook alles hebben dus die Moviebox komt er ook wel al is het alleen maar voor het artwork

De DVD's van Three Sides Live en The Mama Tour zullen ook best aardig zijn denk ik.

avatar van IntoMusic
Kortom weer teug naar deze box : blijft vreemd dat men de AUDIO-dvd (dus niet waar jullie het over hebben) van genoemde albums niet in deze box is aan te treffen.

Doe van alle albums of doe alleen van de studio-albums etc. etc., maar niet een beetje niet.

inmiddels bij amazon voor $100 te krijgen in de USA. ff over de 70 euro inclusief verzendkosten neem ik aan ... vind het nog te duur ... 60 tot 65 euro vind ik een mooie prijs (wil alleen de DVD'-audio in feite)

avatar van Running On Empty
Als je deze box in de USA bestelt neem dan NIET de Rhino persing aldaar want die bevat kennelijk nogal wat fouten volgens diverse Genesis chatsites.

marcello schreef:

Succes, want mogelijk komt er nog eens ruim 20 euro bovenop voor invoerrechten. Dat had ik ook bij de Neil young box.

IntoMusic schreef:

Invoerrechten? Volgens mij mag je tot bepaald bedrag zonder invoerrechten invoeren...!

avatar van vigil
Die Neil Young box is dan ook wel een stuk groter en ik denk ook duurder in aanschaf.

avatar van BenZet
Mhh ok. Ik dacht dat 450 vrij ingevoerd mocht worden. Zo duur is die box toch niet. Maar enfin, ik weet het ook allemaal niet zeker

IntoMusic schreef:
Gooi je opmerkingen dan ook lekker weg, dan gedragen we ons weer als volwassenen

BIj deze gedaan . Even over de box zelf: ik vind het jammer dat Live in Europe er niet bij zat dus die heb ik los besteld. En over Second's out: de verpakking kon beter: ik ben niet zo'n liefhebber van papieren/kartonnen verpakkingen: liever heb ik alles in jewelcases. Maar los daarvan, is deze livebox een mooi document. Ik ga weer lekker verder luisteren: ik wens jou ook veel luisterplezier

avatar van IntoMusic
Klopt, want die kartonnen doosjes 'verzieken' soms de cd's zelf. Tevens bestaat deze box volgens mij ook als deluxe versie waarbij de Live in Europe ook zit. Had ik net te laat door.

IntoMusic schreef:

Dat wist ik ook niet van die deluxeversie: in ieder geval bedankt voor de info.

avatar van BenZet
Ik vind die kartonnen hoesjes juist mooi. Jewel cases worden in loop van de tijd krasserig en dof, terwijl ik met de kartonnen hoesjes (nog) meer mijn best doe om het hoesje mooi te houden!

BenZet schreef:

De kartonnen hoesjes van deze box zijn ietsje breder dan de vorige boxen dus het valt wel mee met de krassen.

avatar van BenZet
Wat betreft die boxen wel, maar ik bedoelde het meer algemeen. En ik weet ook dat het dof worden ook niet zo snel gaat, maar een mooi uitgevoerd kartonnen hoesje kan ik zeer waarderen!

avatar van IntoMusic
Beide vind ik butt, vandaar dat ik beide ook niet gebruik. Wel waren inderdaad deze sleeves beter als dat ik bij andere boxen heb meegemaakt.

avatar van Gert P
Heb hem nu ook en gelijk Live ove Europe maar besteld die ik nooit wilde maar dan is die box kompleet.
Heb hem voor mijn verjaardag gekregen.
Zitten tooch wel skip nummers tussen maar goed de commerciele nummers vergeten we dan maar daarom ook een 3,5

avatar van Running On Empty
Heb de eerste luisterbeurten er op zitten en kan het geheel wel waarderen. Enkele punten:

Live - Klinkt prachtig maar die bonusnummers van The Lamb slaan hier als een tang op een varken. Ik had hier liever andere bonustracks meer uit dezelfde tijd gezien.

Seconds Out - Het pareltje uit deze box. Keyboards, drums, Hackett zijn gitaar etc, het komt allemaal sprankelend uit de Speakers. Hier klinkt Firth of Fifth ook zoals het nummer hoort te klinken Jammer van diverse bonustracks uit 1976/77 die destijds live zijn gespeeld en die hier gewoon op hadden moeten staan (All in a Mouses Night/ Elevent Earl of Mar/ Inside & Out/ Lamb Medley 1976).

Three Sides Live - Klinkt ook prima. Rare opbouw nog steeds omdat de concerten destijds begonnen met Behind The Lines en niet met Turn It Again. Daaraan toegevoegd de 4e kant live van de 1976 en 1980 tournee blijft het toch een beetje rommelig. In The Cage medley is geweldig.

The Way We Walk - Leuk om het nu in de juiste volgorde te horen maar eigenlijk is disc 2 niet te pruimen. Dreaming While You Sleep is ook diverse keren gespeeld deze tour en had er ook op moeten staan. The Keyboard solo in Firth of Fifth klinkt hier nog steeds alsof deze op een hele goedkope Casio wordt gespeeld of zo.

Bonus Disc: Nog niet aan toegekomen, veel zin in.

In zijn geheel toch een beetje een rommeltje en of het echt met zorg is samengesteld vraag ik mij af. Ik ben een Genesis completist dus moest de live box wel hebben (80 pond bij Amazon) maar niet alle discs zijn even bijzonder. Seconds Out en Live maken wel veel goed. 3,5 punten en na het luisteren van de bonusdisc dan wellicht naar 4 punten.

Helaas geen credit bij de foto's. Ik hoop dat ze mijn foto's dan wellicht gebruiken voor de Moviebox want daar zit de Invisible Touch tour bij.

avatar van musicboy
ik ben een grote twijfelaar om deze box te kopen. Ik heb de remasters van alle albums (Live, seconds Out, Three Sides, The Way We Walk) en de volledige Lambregistratie van een oudere box. Ik weet wel dat de kwaliteit nog beter zal zijn en dat er extra nummers zijn, maar toch.
Kan iemand zeggen of er hier dvd's bij horen en wat die dvd's inhouden?

avatar van musicboy
Wat zoekwerk op het net levert niet veel op.

Wel deze punten van kritiek:

- Waarom niet de volledige Lambregistratie? Nu is het zo zielig, 5 nummertjes. Dat kon perfect op een apart schijfje (of 2).

- Waarom niet alle concerten in de juiste setlistvolgorde plaatsen?Bij 'The Way We Walk' kan het, maar 'Three Sides Live' blijft verwarrend op dat vlak.

- Die laatste nummers van 'Three Sides' en 'The Way We Walk' hadden hier kunnen weggelaten worden, want ze horen niet bij het concert. Die extra nummers van 'Three Sides' komen van een vorige tournee en hadden beter bij 'Seconds Out' gepast, die extra nummers van 'The Way We Walk' komen van of de Mama-tour of de Invisible Touch-tour.

Dit alles geeft een wat slordige en weinig doordachte indruk, als het maar geld opbrengt.

Mijn ideale boxset:
disc 1: Live
disc 2: Rainbow
disc 3 & 4: Seconds Out (aangevuld met meer nummers)
disc 5 & 6: Three Sides (zonder die laatste nummers + in correcte volgorde)
disc 7 & 8: The Way We Walk (zonder die laatste nummers)

En dan de dvd's. Daar vind ik nergens deftige uitleg over. Bevatten die livebeelden? Zo ja, hadden ze beter bij 'The Movie Box' gepast.

Twijfel of ik het koop, lastig zulle.

avatar van musicboy
En nog dit: ik blijf het zo ontzettend zielig vinden dat hier geen dvd's opmogen. Zo had 'The Movie Box' er ook op gekund.