Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx Pt. II (2009)

Label: ICEH2O

1. Return of the North Star (2:39)

met Popa Wu

2. House of Flying Daggers (3:51)

met Inspectah Deck, Ghostface Killah, Method Man en GZA

3. Sonny's Missing (2:28)
  4. Pyrex Vision (0:54)

8. New Wu (3:50)

met Ghostface Killah en Method Man

9. Penitentiary (2:35)

10. Baggin Crack (1:58)
  11. Surgical Gloves (3:24)
  12. Broken Safety (2:45)

met Jadakiss en Styles P

13. Canal Street (3:37)
  14. Ason Jones (3:06)
  15. Have Mercy (3:51)

met Beanie Sigel en Blue Raspberry

16. 10 Bricks (3:16)

met Cappadonna en Ghostface Killah

17. Fat Lady Sings (2:17)
  18. Catalina (3:28)

met Lyfe Jennings

19. We Will Rob You (3:15)

met Slick Rick, Masta Killa en GZA

20. About Me (3:59)

met Busta Rhymes

21. Mean Streets (4:29)

met Inspectah Deck en Ghostface Killah

22. Kiss the Ring (4:09)

met Inspectah Deck en Masta Killa

23. Walk Wit Me * (4:18)
  24. The Badlands * (2:28)

X-man
Een regelrecht wanproduct. Deze cd kan worden gebruikt als hét voorbeeld dat artiesten nooit hun hoogtepunt moeten nastreven. Deel 1 was classic, en het is duidelijk dat er nooit meer een opvolger komt, in ieder geval qua kwaliteit. Dat vinbd ik trouwens van alle Wu-Tang members.

Zonde van de legacy van het eerste album en totaal Wu-Tang-onwaardig.

avatar van frans swa
wat flowt Inspectah Deck saai zeg tegenwoordig

Rene1979
Ik blijf dit album goed vinden. Alleen vind ik het jammer dat sommige beats niet origineel zijn. En ik had ook zo gehoopt dat alles van Dre was want die tracks vind ik supervet.. ook J Dilla doet het goed hier en RzA ook maar toch had het wel willen meemaken een volledig Dre/Raekwon album/

avatar van Game
Ik heb liever een volledig Dre/Busta album, die hebben een veel betere chemie. Ik vind Raekwon maar matig rappen.

X-man
Ik vind de Dre tracks echt met de jaren slechter worden. Op Kingdom Come van Jay-Z begonnen ze al minder te worden, maar tegenwoordig is het helemaal niks meer. Die belletjes en drums kan iedereen gebruiken zeg, waar is die originele, authentieke Dre sound? De man kan beter stoppen als dit het beste is wat hij te bieden heeft...

avatar van Chuck Taylor
gweah schreef:
Die eerste track (House of the flying daggers) is toch een beat van Ghost Dog soundtrack?

Valt me ook op. Ben net Ghost Dog aan het bekijken en ineens hoor ik die beat van 'House of Flying Daggers' voorbij komen naar mijn idee. Even teruggeluisterd en het klopt inderdaad. Dilla zou deze beat gecreeerd hebben, maar er zit wel degelijk de sample van RZA in.

avatar van Jurrien
Jadakiss open echt lekker op Broken Safety, maar ik vind Styles P zo matig.

avatar van J.M.
Te langdradig dit, begin van de cd vind ik goed maar tegen het einde wordt het allemaal steeds saaier.

House of Flying Daggers en The Wu vind ik beide trouwens wel vrij briljant!

avatar van Boy
Boy
Ik snap de kritiek op de Dre-beats niet echt...tuurlijk heeft hij afgelopen jaren wat minder werk geleverd - met Kingdom Come als dieptepunt - maar hier en zelfs op Relapse vind ik zijn werk gewoon goed.

Wat dit album betreft; kan iemand het begrijpen als ik zeg dat ik het moeilijk vind hier in te rollen? Heb OBCL niet actief meegemaakt en ben over het algemeen pas rond 2000 naar hip-hop (lees: Marshall Mathers LP) gaan luisteren. Om dezelfde reden kan ik bijvoorbeeld ook het geniale aan 36 Chambers niet ontdekken. Hoewel ik nummers als House Of Flying Daggers, New Wu en Broken Safety wel kan waarderen, breng ik toch geen stem uit. En dat terwijl ik a.s. zondag een interview met deze man moet gaan afnemen (weet iemand trouwens een beetje hoe hij is tijdens dat soort dingen?)

Boy schreef:

Dr. Dre had de naam om exceptionele producties neer te zetten. Of dit dan met of zonder andere producers was, is een andere discussie. Nu zijn ze, zoals jezelf zegt, gewoon goed. Gewoon goed is voor mij geen Dr. Dre kwalificatie en daarom vind ik dus dat hij al jarenlang niks echt goeds produceert.

Slecht is het zeker niet, zeker vergeleken met andere producers, maar gemeten met de Dr. Dre-standaard, zijn ze ronduit belabberd.

Op deze cd vind ik ze wederom niet goed genoeg. Net als zijn producties voor Young Buck, Eminem, Jay-Z enz.

avatar van Boy
Boy
Ronduit belabberd vind ik dan weer wat overdreven. Vind deze producties toch een niveau hoger dan bijvoorbeeld een Hold On of een Trouble.

jammer van de al gebruikte jay dee beats. en die dr dre beats klinken niet goed in mijn oren zijn nieuwe beats klinken te duur en daarbij bedoel ik dat hij veelste veel tijd besteed en toch blijven die beats gaar

avatar van Stapler
Inderdaad die Dr. Dre is volledig doorgeschoten met zijn professionaliteit en strijd naar perfectie. Ook hier is dat te horen, de muziek wordt er inderdaad niet beter op.

Boy schreef:

Dan vind ik Trouble nog beter dan deze. Die klonk tenminste nog 'origineel'...

avatar van -marco-
Ben benieuwd wat hij live vanavond gaat presteren in A'dam!

Gratis kaartjes gehad, dus maar eens ff kijke daar!

avatar van Niek
Plaat gaat steeds dichter tegen een 4 aanzitten. New Wu is echt geniaal. Niet toevallig een track met de Meth.

avatar van gweah
Marco nogmaals bedankt voor de tip. Zaal was erg leeg tijdens voorprogramma maar gelukkig vol toen hoofdact begon.
Het concert heeft me in positieve zin verrast. Dacht dat Rae niet zo goed was live maar hij deed zijn ding, spitte alle lyrics met precisie en overgave, ook de verses van Deck & Ghost etc.
Leuk dat hij ook Eye For An Eye deed van Mobb Deep.
Surgical Gloves ging hard.... Criminology en Flying Daggers natuurlijk ook. Het publiek de vocale sample laten zingen van Gihad vond ik ook vet.

Ik heb het een dag later gecheckt om mijn Ipod en hij heeft (niet in deze volgorde, die weet ik natuurlijk niet meer) de volgende tracks gedaan:
Can It Be All So Simple, Mystery Of Chessboxing, Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F Wit, CREAM, Protect Ya Neck, Shimmy Shimmy Ya, Eye For An Eye, Criminology, Incarcerated Scarfaces, Rainy Dayz, Glaciers Of Ice, Verbal Intercourse (hij spitte ook de Nas verse), Ice Cream, Heaven & Hell, House Of Flying Daggers, Sonny's Missing, Black Mozart, Gihad, Surgical Gloves, Broken Safety, Canal Street, 10 Bricks, Fat Lady Sings, Catalina en We Will Rob You.
25 tracks!
Ik miste eigenlijk alleen New Wu, en misschien Guillotine of Ice Water.
Hij deed Sonny's Missing als een van de laatste tracks, daar viel het publiek een beetje dood (is ook meer een album track dan echt een riot starter) en vanaf dat moment had ie er geen zin meer in volgens mij, LOL

Over het album, nogmaals: ik heb medelijden met de mensen die dit niet voelen. Dan hou je niet van hip hop.

Rene1979
gweah schreef:

Ik denk dat dit onzin is...
Een cd vind je goed of niet.
En sommige vind je beter dan andere.
Ik vind dit een goede cd maar mensen die dit niet hebben snap ik.
En dus heeft dat niets te maken met de liefde voor hip hop.!
Er zijn dit jaar stuk betere albums uitgekomen iig

gweah schreef:
Leuk dat hij ook Eye For An Eye deed van Mobb Deep.

25 tracks!
Ik miste eigenlijk alleen New Wu, en misschien Guillotine of Ice Water.

Jij baseert je cijfer voor dit album op een concert. Dit is duidelijk terug te zien in je (weinig vermakelijke) betoog.

Ik heb medelijden met jou, dat je je mening zo laat beïnvloeden door een momentopname en anderen niet vrij laat te vinden wat zij willen vinden. Overigens niet verrassend van een Wu-Tang groupie.

avatar van Chuck Taylor
gweah schreef:

Wat voller als bij de vooract, maar vond het publiek zeer dood. Raekwon zelf was hier ook wat minder gemotiveerd door had ik het idee. Het oma'tje vooraan was wel classic En inderdaad erg vreemd dat hij New Wu niet deed en ook dat Ason Jones niet voorbijkwam bij zijn ODB act. Voor mij toch wel de twee beste tracks van het album btw.

Chuck Taylor schreef:

En toch zette Raekwon een goede show weg, van denk zo 1,5 uur. Hij benadrukte ook dat het niet om de hoeveelheid gaat, maar kwalitiet van hiphop en de fans daarvan, veel respect voor deze uitspraak met zo'n " Lauwe " zaal.

Incarcerated Scarfaces was voor mij wel een hoogte punt. Raekwon heeft bewezen ook solo een gedenkwaardig optreden neer te zetten. Heb me vermaakt!

Die Oma vooraan was inderdaad classic, en maar met d'r armpjes bouncen, hahaha !!!

X-man schreef:

X-Man, Gweah geeft gewoon een reactie op het concert en dat jij dat interpreteert als zijn beordeling van het album, dan sla je ergens de plank mis.

Ook lees ik nergens van jou goede motivatie waarom je dit album beoordeelt met een 1,5. Lees alleen maar dat je de dre beats slecht vind en dat de wu na hen 1e solo's alleen maar achteruit gegaan zijn.

Tuurlijk zijn de eerste solo's ( bijna allemaal ) classics, maar ik noem een GZA, Ghostface, Masta Killah en RZA en vele goede aftakkingen als Killarmy, Gravediggaz en Sunz of man die met sterke albums zijn gekomen na hoogtepunten in '95.

Daarnaast is dit album zeker wel gedenkwaardig te noemen met nummers als House of, New Wu, Sonny Missing, Cold Outside, Surgical Gloves, Gihad, Catalina, enz enz enz.

Ja ik ben een wu fanboy, maar dat pretendeert niet dat ik alles met een wu-embleem goed vind en dat ik bevooroordeeld ben en wel degelijk kijk naar kwaliteit. En dat kwaliteit in dit album zit, staat wel vast en is voor mij een feit.

Daarnaast, smaken verschillen en dat moet je respecteren.

GarnalenPeller schreef:
Beetje nutteloos al die reacties op gweah.

Inderdaad, laten we het over de muziek hebben (berichten die niet meer over Raekwon's album gingen verwijderd).

herman schreef:

Speciaal voor Marco een aantal redenen waarom ik dit album zo slecht vind:

- De producties vind ik samengeraapt, er zit geen consistentie in. Op deel 1 van Cuban Linx, hoor ik gewoon dat het door één producer is gemaakt. Dat is hier gewoon niet het geval, en dat valt me dan tegen. Als je een part 2 maakt, doe het dan ook echt goed, en kies één producer.

- Ik vind daarnaast de producties ook niet goed. Er zitten wel een paar leuke op, zoals House of the Flying Daggers, maar over het algemeen is het gewoon niet goed genoeg voor mij.

- De raps zijn niet slecht, maar ook weer niet supergoed. En vergeleken met andere werken van Raekwon kan het op sommige momenten wel wat beter. Dan noem ik een nummer als About Me of Surgical Gloves. Dat zijn nummers die op mij totaal ongeïnspireerd overkomen.

Kortom: het totaalplaatje is bij mij gewoon niet goed. Daarom geef ik dit cijfer aan deze cd. Begrijp me niet verkeerd; Raekwon is mijn favoriete Wu-Tang lid na Method Man, maar ik vind The Lex Diamond Story nog beter dan deze...

avatar van ThingMan
Ik mis het nummer Criminology pt 2 en ik vind dat hij een tweede van Verboul Intercourse had moeten maken met Nas. Verder ben ik er nog niet over uit of ik het een goed of slecht album vind. Er staan leuke en minder leuke nummers op.

avatar van Kill_illuminati
Een Verbal Intercourse II zal vast niets bijzonders zijn.

avatar van MJ_DA_MAN
Zou er wel opkomen, maar is dus niet doorgegaan om onduidelijke redenen.

X-man schreef:

Ok........ maar dat van The Lex Diamond Story meen je toch niet echt he

-marco- schreef:

Ok........ maar dat van The Lex Diamond Story meen je toch niet echt he

Dat meen ik echt!

avatar van nepuufd
Morgen (10/10) komt hij naar Antwerpen. Twijfel tussen hem en Joan As Policewoman in Gent.
Heb mij laten vertellen dat Raekwonshows ( en WTC shows ) live erg saai zijn. Klopt dit?