Kubus & Sticks - Microphone Colossus (2004)

Label: Top Notch

1. Intro (2:25)
  2. Fakkeldrager (2:49)
  3. Creatieve Proces (3:22)
  4. Stickert Campagne (2:51)
  5. Hamvraag (3:25)
  6. Flows, Fases, Shows, Situaties (3:45)
  7. Nix Te Verliezen (3:33)
  8. Microphone Colossus (3:11)

met Rico

9. Pottenbrekers (2:00)
  10. Zoute Haring & Zoete Koek (3:38)
  11. Biri & Jonko (3:37)
  12. Vragen (3:38)

avatar van BoordAppel
Klinkt weer goed. Alleen jammer dat Hamvraag al op Buiten Westen stond. Wel een geweldig nummer, maar toch.

avatar van Kos
Kos
Vind de productie toch minder dat Opgezwolle op het eerste gehoor.

'Hamvraag' is wel het lekkerst, zit tenminste wat geknal in.

avatar van BoordAppel
Ja een heel album Kubus beats is misschien te veel van het goede. Op Buiten Westen is er iets meer variatie te vinden door een paar instrumentale tracks die niet zo mechanisch zijn als zn normale beats. Alleen heeft dit album geen last van matige rappers.

Hamvraag is toch wel erg vet zeg, lekker rauwe scheurende beat en een goede tekst erbij: zeg je wat je denkt, of praat je na wat je hoort?. En zo is t maar net.

mes-one
Zonde dat er echt niemand in Nederland in de buurt komt van zijn niveau, want t kan dus blijkbaar wel, goede nederhop.

avatar van BoordAppel
Heb je het dan over Kubus, of over Sticks?

mes-one
dan heb ik t over sticks, uiteraard....

avatar van Dielie
mijn exemplaar is in bestelling, kwacht vol ongeduld af

avatar van Dielie
Dielie schreef:

mijn exemplaar is in bestelling, kwacht vol ongeduld af

dik en vet, ma da had ik verwacht, dikinorde

avatar van Plakband
ProZak schreef:
prodicties vond ik dope, maar sticky valt hierop wel heel erg tegen....

Ok, met 'sticky valt hierop ietwat tegen' had ik kunnen leven... maar 'valt hierop wel heel erg tegen'

Naja, dunno, ik vind weer wel dat Stickert en Rico samen beter komen, maar Sticks is hier ook wel erg goed bezig hoor...

DweebDogg
De Intro en Flows, Fases, Shows, Situaties voel ik wel maar de rest valt net als Kubus - Buiten Westen (2004) een beetje tegen. een 2.5 krijgt ie van mij

avatar van Yak
Yak
Nee, de nihilistische beats van Kubus zijn toch niet echt mijn ding denk ik. Het steekt goed in elkaar, maar die kaalheid maakt de nummers wel zwaar monotoom. De teksten van Sticks overtuigen ook niet echt. 2,5*

de fakkeldrager natuurlijk

rzn
3* lijkt een beetje te simpel en snel opgenomen, Sticky solo is ook niet echt boeiend... blijft ok.

avatar van thomzi50
Prima album, wel aan de korte kant. Iets minder dan Buietnwesten. Sticks is minder zonder Rico. Toch 3½, muzikaal blijft het op niveau

avatar van Jordy
wow die productie op "nix te verliezen", geweldig

Verder vind ik ook de productie hier en daar wat te karig, en mis ik de afwisseling met de andere Opgezwolle-meneer

Paar vette Tracks erop.. maar deze vind ikzelf ook minder dan:
Spuugdingen op die Mic, Vloeistoff, Buitenwesten.

3,5 voor deze plaat.

avatar van kaz
kaz
Mooie cd met een aantal echt goede nr's erop! Buitenwesten vind ik toffer, maar deze cd mag er zeker ook wezen!

avatar van Josje
wrede beats

avatar van o zo duits
Vond Buiten Westen in het begin ook een stuk toffer dan deze cd. Nu luister ik Buiten westen bijna nooit meer en Microphone colossos vrij vaak.
This one grows one you! Word beter na luisterbeurtje of 10.Kwestie van wennen. 4*

Uitschieters:

Hamvraag
Nix Te verliezen
Zoute haring&Zoete koek
en
Vragen

Dr.Greenthump
Beetje tegenvallend dit project en zeker met een Sticks en een Kubus. Het klinkt allemaal zo ongeïnspireert alsof er niet al te veel tijd aan is besteed. Sticks rapt best aardig en heeft natuurlijk wat sterke lines, maar hij komt vrij monotoom over. Dan moet ik natuurlijk wel zeggen dat hij op deze plaat niet slechter rapt dan de gemiddelde Nederlandse MC, maar echt denderent is het ook niet. Ook zijn de producties nergens echt uitdagend of vernieuwend. Het is wellicht de Kubus-stijl door lege beats te gebruiken en Hamvraag is best lekker, maar het bevestigt maar weer eens dat dit een typische doorsnee plaat is. Twijfel tussen de 3.5 en de 3, maar kies voorlopig voor het laatstgenoemde.

edit: Buiten Westen was een stuk gevarieerder en doper

probro2
sticks blijft 1 van de beste situaties,shows,fases en flows vertolkers.
hij is juist breed in z'n teksten en lyrisch diep genoeg.
1 heerlijke familie.

en dat kubus met 1 been in de techno staat, is een zegen voor veel feesten.
hou het soms maar lekker breed,leer en geniet nou maar.

luisteren

wat stickstof: black satin van miles davis

fakkelteit? waar blijft u?

Marcellus schreef:
fakkelteit? waar blijft u?

Ja idd, is hij al gedropt op MuMe ? k zie em nergens in ieder geval

Plakband schreef:

Sticks valt nooit heel erg tegen. Daar is hij veel te goed voor

Een heerlijk cd'tje om lekker op te chillen..
Zeker geen tegenvaller eerder een meevaller..
Er zitten hier een daar toch een paar lines in waar je u tegen zegt.

avatar van Plakband
Ik ben weer helemaal verliefd op Nix te verliezen, herontdekking gewoon!

Ik wil sticks nog wel es op jazz achtig album willen horen ik denk dat ie daar heerlijk tot zijn recht komt met zijn stem.

Maarten||
Stickert heeft op deze Cd vooral in het begin een berg van een flow.

Social_Mask
Sticks heeft een heerlijke flow, maar ik vind die beats van Kubus niet echt geweldig. Soms zelfs ietwat irritant. Teksten zijn oké, flow goed, maar de producties zijn niet mijn ding.

Voor nu 3*, kan veranderen. Moet nog even wennen denk ik.