Tapper Zukie - Tapper Zukie in Dub (1976)

Alternatieve titel: Tappa Zukie in Dub

Jamaica
Reggae
Label: Stars

1. Tapper Zukie in Dub (3:09)
  2. Pick Up the Dub (3:10)
  3. Dub M.P.L.A. (3:06)
  4. Beautiful Dub (2:55)
  5. Prophesy Dub (3:16)
  6. Falling Dub (3:02)
  7. Rush I Some Dub (3:34)
  8. Cool This Dub (3:28)
  9. Jah Jah Dub (2:26)
  10. Judgement Dub (3:17)
  11. Loving Dub (2:45)
  12. Rub This Dub (3:03)
  13. Jah Speak in Dub * (3:11)
  14. Way over in Dub * (3:01)
avatar van frolunda
Reggae Dub klassieker met Sly Dunbar en Robbie Shakespeare op respectievelijk drums en bas.
Kwaliteit verzekerd.

avatar van Venceremos
In Engeland vooral bekend als deejay (MPLA, Oh Lord, She Wants a Phensic o.a.) want vanuit dat land betrad Zukie zijn eerste opgenomen schreden op het muzikale pad. De postpunk/wave van die tijd had het ook wel op reggae, niet heel verwonderlijk dus dat hij in '77 met Patti Smith op het podium stond.

Eenmaal terug in JA was de imposante toaster eerst en vooral de persoonlijke bodyguard van topproducer Bunny 'Striker' Lee. Hij was zo vaak in de studio te vinden en dusdanig geïnteresseerd dat een producersrol in het verschiet lag Dit album is de eerste vrucht hiervan en bevat, naast eigen riddims, vooral originelen van Linval Thompson en Prince Alla (met en zonder Junior Ross). Voor die laatsten verwijs ik graag naar het later te bespreken Prince Alla & Junior Ross - I Can Hear the Children Singing 1975-1978.

Dit is een ontspannen dubplaatje maar wel een vrij saaie/conventionele. Ik heb 'm voor het eerst sinds pakweg 5 jaar geluisterd en vermoed ook dat er wederom stof gaat gehapt worden.

De Blood & Fire tussenstand:

01. King Tubby & Friends - Dub Gone Crazy