MIKA - The Boy Who Knew Too Much (2009)

Label: Casablanca

1. We Are Golden (3:58)
  2. Blame It on the Girls (3:34)
  3. Rain (3:43)
  8. Touches You (3:19)
  9. By the Time (3:21)
  10. One Foot Boy (2:58)
  11. Toy Boy (2:56)
  12. Pick Up Off the Floor (3:24)
  13. Lady Jane * (3:20)
  14. Lover Boy * (3:13)
  15. Grace Kelly [Live] * (4:24)
  16. Lady Jane [Live] * (3:04)
  17. Stuck in the Middle [Live] * (6:06)
  18. Lonely Alcoholic [Live] * (3:17)
  19. Blue Eyes [Live] * (3:34)
  20. Toy Boy [Live] * (3:55)
  21. Billy Brown [Live] * (3:32)
  22. Good Gone Girl [Live] * (3:10)
  23. Over My Shoulder [Live] * (4:11)
  24. Big Girl (You Are Beautiful) [Live] * (4:12)
  25. Love Today [Live] * (3:45)
  26. Blame It on the Girls [Live] * (6:18)
  27. Happy Ending [Live] * (5:22)
  28. Lollipop [Live] * (7:08)
  29. My Interpretation [Live] * (3:15)
  30. Rain [Live] * (5:07)
  31. Relax, Take It Easy [Live] * (5:38)
nijme255@adsl schreef:
Erg matig wat ik hoor, minder dan het debuut....

Bij deze conclusie kan ik mij alleen maar aansluiten. Het debuut hebben wij hier veel en graag gedraaid. Verfrissende popmuziek, maar vooral ook een paar hele lekkere liedjes. En die mis ik op The Boy Who Knew Too Much.

Mika gaat op vrijwel precies dezelfde wijze verder als op zijn debuut. Dat kan en mag hij natuurlijk, alleen het probleem is dus dat de nummers (veel) minder sterk zijn.
Op Life In Cartoon Motion stonden Grace Kelly, Lollipop, Love Today, Relax Take It Easy, Billy Brown & Big Girl. Dat waren nog eens lekkere nummers!

Hier is de single het armoedige We Are Golden. Dr. John is echt uiterst matig, net als Blue Eyes en One Foot Boy (pfff, dat valt niet bepaald mee zeg). Rain is dan wel een aardige track, net als Good Gone Girl en Lover Boy (en dat is dan een bonustrack). Maar veel meer zit er niet in. Hetzelfde kunstje dus, maar dan een stuk minder uitgevoerd. Het heeft wel wat van een album met B-sides van Life In Cartoon Motion, alleen dan nog wat minder goed. Jammer.

Consumptiepop, maar goed in zijn soort. Er staan namelijk toch doodleuk een paar mooie pareltjes op dit album zoals het betoverend mooie I see you. En welke artiest kan dat tegenwoordig nog zomaar zeggen over zijn album. Daarom toch 4 sterren, dit is echt prima popmuziek voor mensen die een hekel hebben aan Dylan en Waits. Zoals ik.