Gov't Mule - By a Thread (2009)

Blues / Rock
Label: Evil Teen

1. Broke Down on the Brazos (6:19)
  2. Steppin' Lightly (7:10)
  3. Railroad Boy (5:03)
  4. Monday Mourning Meltdown (8:08)
  5. Gordon James (3:48)
  6. Any Open Window (4:45)
  7. Frozen Fear (5:48)
  8. Forever More (4:17)
  9. Inside Outside Woman Blues #3 (9:04)
  10. Scenes from a Troubled Mind (7:23)
  11. World Wake Up (5:54)
De nieuwe van the Mule.

(laatste was alweer uit 2007)
Ben benieuwd waar de heren nu mee komen.
Hopelijk net zo'n lekkere progressieveling als Deja Voodoo of Life Before Insanity.
Er staan weer lekker lange nummers, zo te zien.

Misterfool
wat is dit voor een soort band kingsnake

symfonische, eclectrische of heavyprog of toch iets heel anders

Misterfool schreef:
wat is dit voor een soort band kingsnake

symfonische, eclectrische of heavyprog of toch iets heel anders

hahaha

niets van dit alles, mijn vriend.

Dit is een van oorsprong bluesrock powertrio met sterke southern rock invloeden.

In de loop der jaren zijn meer stijlen gaan gooien in hun muziek (beetje prog, beetje reggae, jazz, stoner etc.)

Ik zal eens een joe-tjoep linkje zoeken

Misterfool
ok dankje kingsnake. ben erg benieuwd wat ik te horen zal krijgen

avatar van BenZet
Ahh een nieuwe Mule, wacht met spanning af!

avatar van Gommans
Wordt vast weer heel bluesy.
En....binnenkort ook weer live in NL!!!!

Gommans schreef:
Wordt vast weer heel bluesy.
En....binnenkort ook weer live in NL!!!!

Had ik gemerkt, via hyves.
Alleen weer in die boerengaten.
Ik had ze wel eens in de Boerderij in Z'meer willen hebben.

avatar van BenZet
Beter dat ze komen Ik ga der heen ben zeer benieuwd naar hun show. Btw Kingsnake, Amsterdam is toch wel aan te reizen??

Kingsnake
Ja, Amsterdam, wel. Ik wist niet dat ze naar Amsterdam gingen. Okay, cool!

avatar van BenZet
Pcies, live meemaken dus !

avatar van BenZet
Ik heb kaartjes voor 18 november in Adam. Ben zeer benieuwd! Wordt een druk concert maandje!

avatar van Ataloona
Geweldige band die jammer genoeg onbekend is op mume.
Geweldige band om live meetemaken lijkt me. Ze spelen altijd net zoals ABB lang uitgespannen nummers. Zal me benieuwen hoe dit plaatje gaat worden.

avatar van Gommans
See you all, at Hellendoorn!!!

Zojuist gehoord...prachtig weer.
Stoere blues-songs met funky bas en meeslepende blues nummers.
Gitaarwerk is wederom prachtig maar het baswerk misschien nog wel beter!

avatar van BenZet
Goed album. Lekker stevige blues rock. Ik ben weer tevreden!

Kingsnake
Een plaat met wat meer een eigen smoel dan de High & Mighty.

The Mule klinkt fris en funky op deze plaat. Solo's zijn van buitengewone kwaliteit en wat is die nieuwe bassist groovy, zeg.

Fijne plaat. Ben ook zeer tevreden...

avatar van BenZet
En Kingsnake, ga je ze nu ook live aanschouwen?

BenZet schreef:
En Kingsnake, ga je ze nu ook live aanschouwen?

Daar heb ik geen geld voor.
Studeren is duur.
Misschien ergens in de toekomst....

Ben dit jaar al naar een concert geweest (Marillion).

avatar van BenZet
Ok, studeren is indd duur, en dan moet je afwegingen maken. Ik denk dat The Mule, of iig Warren Haynes nog wel een tijd muziek zal maken, dus ja later kan altijd...

avatar van jeroenheinz
BenZet schreef:

Ik hoop het, heb hetzelfde 'probleem' als Kingsnake. Vond High & Mighty een lekkere plaat dus ik ga deze snel eens ff checken .

avatar van BenZet
Doen Jeroen, het is echt een lekkere plaat!

avatar van jeroenheinz
BenZet schreef:
Doen Jeroen, het is echt een lekkere plaat!

Heb hem gister nog snel even gepindakaast en de eerste 2 nummers geluisterd. Klinkt weer erg dik, dus zal hem snel eens helemaal luisteren .

Kingsnake
Inside Outside Woman Blues is gewoon één van de hardste en vetste bluesrock tracks die in eeuwen heb mogen horen.

avatar van BenZet
Mee eens kingsnake. Ik vind dit echt weer een lekkere plaat, geweldig van the mule ik ga mijn stem verhogen naar het maximum. Btw, de uitvoering van het boekje is ook beter dan de andere cd's, wat uitgebreider en dat vind ik altijd leuk!

Kingsnake
De enige reden waarom ik deze plaat geen 5 sterren zal geven is omdat deze niet opkan tegen Life Before Insanity. Hét absolute Mule-meesterwerk

avatar van BenZet
Dat is inderdaad ook een hele goede plaat. Maar omdat de mule na wat mindere platen toch weer zo'n plaat maak, vind ik het weer vijf sterren waard. Ach, ja zo moet je wat hebben hé

avatar van platedraaier
Heerlijk plaatje. Blues/rock met een goeie groove en fijne solo`s. De zang is ook prima. Meteen vanaf het eerste nummer swingt dit op een goeie manier. Wat stevigere nummers worden afgewisseld met wat rustigere nummers. Mooie balans.Zoals hiervoor al gezegd is, "Inside Outside Woman Blues #3" is geweldig.Dit cd`tje klinkt goed, en ik vermoed dat het "live" allemaal nog net effe intenser is.
Enige minpuntje vind ik wel dat nummers worden weggefade aan het einde.

avatar van sinkthepink
Ik vind hem ook erg goed, eerlijke muziek dit. Alleen vind ik de produktie niet zo goed als op voorgaande platen, misschien omdat ze dit in eigen hand hebben gehouden ? De sound heeft een erg live gevoel, volgens mij is dit ook gewoon live opgenomen en daarna niet meer opgepoetst. Maar de nummers zijn prima.

Kingsnake
Klopt. De productie is inderdaad wat luid op de verkeerde manier. De drums klinken veel te hard (vooral de snaredrum). Het had iets subtieler gemogen. Michael Barbiero produceerde de eerste drie, dat was een uitgebalanceerde sound.

avatar van sinkthepink
Ja, dat is een topproducer en dat hoor je ook wel. Misschien moet het wel wennen want slecht klinkt het bij verre niet, het is alleen anders.
Een pluspunt van Gov't Mule vond ik ook het geweldige geluid altijd.