Nas - Street's Disciple (2004)

Label: Columbia

1. Intro (1:50)
  2. A Message to the Feds, Sincerely, We the People (2:15)
  3. Nazareth Savage (2:40)
  4. American Way (4:09)

met Kelis

5. These Are Our Heroes (4:22)
  6. Disciple (3:00)
  7. Sekou Story (2:56)

met Scarlett

8. Live Now (4:30)

met Scarlett

9. Rest of My Life (3:50)
  10. Just a Moment (4:23)

met Quan

11. Reason (4:47)

met Emily

12. You Know My Style (2:52)
  13. Suicide Bounce (3:57)

met Busta Rhymes

14. Street's Disciple (3:57)

met Olu Dara

15. U.B.R. (Unauthorized Biography of Rakim) (3:38)
  16. Virgo (3:26)

met Ludacris en Doug E. Fresh

17. Remember the Times (Intro) (0:51)
  18. Remember the Times (3:23)
  19. The Makings of a Perfect Bitch (3:15)
  20. Getting Married (3:46)
  21. No One Else in the Room (5:08)

met Maxwell

22. Bridging the Gap (3:56)

met Olu Dara

23. War (4:17)

met Keon Bryce

24. Me & You (Dedicated to Destiny) (3:26)
  25. Thief's Theme (2:59)
  26. Thief's Theme * (4:15)

met Rising Son

Pauper
beetje telleurgestelt in deze aankoop, maar had eigenlijk niet mogen verwachten dat het wat zou worden na de komst van stillmatic, nastradamus en i am.. maarja, volgende keer download ik de toffe tracks en bespaar ik 20 euro op zo'n cd waarna ik die kan spenderen aan een toffe cd

sut
nix overtreft ill matic & it was written maar NAS is wel 1 van de enige die ook in de 21e eeuw nog steeds vette albums weet uit te brengen. Hij blijft proberen onverwachtse dingen te doen, dope.

avatar van FunkyMonk
Ja is een feit; de oude man is nog steeds niet afgeschreven; respect! hij krijgt 3,5 van mij!

JyG
Zeker geen slecht album!! Zitten paar hele goede tracks tussen, zoals Bridging the Gap en Virgo. Het 1e gedeelte van de 1e disc sluit naadloos op elkaar aan, en klinkt als een verhaal dat vertelt wordt, perfect! Soms slaan zn lyrics een beetje door en verliest hij toch (naar mijn mening) de realiteit lichtelijk uit het oog. Dit terwijl dit een van de punten is waarop hij scoort/moet scoren.

Geen classic, maar toch meer dan een gemiddeld album. 3,5*

Pauper
Sekou Story is wel erg leuk trouwens tot de verse van NaS klaar is dan... dat is precies probleem van dit album, hoor je een toffe track of tof nummer en dan in een keer complete omslag van tof naar verrot... ik had nog niet gestemt maar een 2,5 vind ik meer dan voldoende.

JyG
Toch opgehoogd naar een 4... 1e deel tot track 8 is echt goed!

avatar van tritri
just a moment gehoord? dat is meteen het beste nummer; geen goede cd... me & you is dan weer een juweeltje.. 4 leuke nummers op deze cd. Ik hoop dat nas meer knowledge dropt op z'n 'hiphop is dead' (die titel mag ie gaan veranderen, want hiphop Leeft in '06 met geplande nieuwe albums van pharoahe, mos def, jay-z, roots, AG) hiphop is dood? dude haal je leerachterstand is in

avatar van J.M.
Weer een goed cd van Nas
Nas is de dopeste Mc a life
Hij levert altijd goed werk af en vind al z`n cd`s dope

Relax

Hij is pas 33 man

heel redelijk album 3 * voor cd1 en 5 * voor cd 2 dus heb ik hem in totaal 4 * gegeven

eazyfan
Heel goed Nasalbum, ik was aangenaam verrast. Vette beats, Nas verveelt niet. Geen mindere tracks, 1 echte topper: Just A Moment. 3,5*.

eazyfan schreef:
...1 echte topper: Just A Moment...

avatar van Niek

Voor mij isdat Virgo hier.

Virgo en vooral Bridging the Gap!

avatar van J.M.
Misschien verhoog ik deze toch nog naar 4,5, Nas is hier echt in topvorm vind ik. De teksten vind ik ook erg goed met goede onderwerpen. Ik vind het eigenlijk een beetje 4,20.
Maar omdat er toch een paar slechte nummers op staan zit ik te twijfelen.
Ook echt een album zonder ook maar enige commerciele invalshoek.
Maar wordt toch maar een 4 door nummers als ''You Know My Style'' en ''Remember the Times'', voor de rest vind ik er weinig slechte nummers tussen zitten.

rja
Suicide bounce!!

Voor mij isdat Virgo hier.

En heb ook die beat van UBR altijd heel vet gevonden.

eazyfan
Om een of andere reden kan ik deze Cd gewoon ongelooflijk goed pruimen, ik vind het vooral een erg aangename Cd om te luisteren. Alles zit er op en er aan, ik vind geen enkele track echt zwak, Nas' teksten zijn van hoog/erg goed niveau, de productie luister leuk weg en is erg lekker. Just A Moment, Virgo en Bridging the Gap zijn 3 erg goede tracks, Thief's Theme en de 2 openingstracks zijn ook wel beter dan de rest. 3,5* voor een erg goede Cd, wat miss nog 4* kan worden alhoewel ik denk van niet.

rico-bballer
Ik snap niet waarom dit gemiddelde lager is dan hiphop is dead waarschijnlijk omdat zelfs in NL dat album heel bekend is.

KSPR
Ik snap het gemiddelde van Hiphop is dead sowieso niet,

rico-bballer
Daar heb je gelijk in

Disciple vind een koele plaat voor in de zaal

Matig album vind ik verder, paar leuke tracks maar samen met Nastradamus onderaan in mn top van Nas Albums

Social_Mask
Tweede CD is een stuk beter dan de eerste. Net als vele dubbelalbums goede nummers afgewisseld met matige. Een stuk of 5 geweldige nummers (wel wat weinig voor een dubbel cd) en 3 echt matige. Nas is wel goed bezig. Vandaar 3,5*.

avatar van thomzi50
Kan toch wel een halfje vanaf bij nader inzien. Iets te weinig nummers die me echt boeien en iets te veel die weinig bijzonders hebben.

IJs
3,5 ster. Disciple, Suicide bounce en War zijn zulke lekkere tracks!

avatar van Reijersen
Het beste van 2 cd's op één cd zou een stuk sterker geheel maken, maar slecht is dit zeker niet te noemen. Veel nummers zijn alleen te middelmatig. Maar er staan ook toptracks op (No One Else in the Room bijv.). 3,5 ster.

HuibjuH
The Thiefs Theme Play Me At Night They Dont Act Right

avatar van prodi9y9
In het begin vond ik deze album eigenlijk helemaal niets.
Maar ik begon hem steeds vaker te draaien, nu vind ik deze album gewoon super. Sterke mix van beats en stijlen, en toch een sterk geheel. Teksten blijven nas-waardig!

avatar van Raul
No One Else in the Room... damn, dat vind ik juist het allerslechtste nummer van de hele cd. Verder een heel aardig album, inderdaad wel weinig consistent. Goeie tracks wisselen hele matige tracks af. Het valt me op dat Thief's Theme nauwelijks wordt genoemd terwijl dat voor mij verreweg het beste nummer is. Die beat is zo dope en dan die grimy raps van Nas eroverheen, geweldig, back to the old days!

Street's Disciple, de track dus, is ook fantastisch, die flow van Nas... andere hoogtepunten zijn Virgo, War, Just A Moment en Bridging the Gap (heerlijke nummers, dope refreinen).

Toch bewijst dit album weer dat dubbelcd's in hiphop toch maar heel zelden een goed idee zijn. Teveel matige tracks zoals No One Else in the Room, Me & You, the Makings of a Perfect Bitch, Rest of My Life etc.

Toch nog 3,5 sterren voor de hoogtepunten.

avatar van Kill_illuminati
Ik heb een "street disciples part II" zien liggen met 14 nummers, wat is dat dan?! Een mixtape?

Nee ze hebben een aantal tracks weggelaten en het tot 1 schijfje weten te brengen.

Aan de tracklist te zien vind dat ze wel de verkeerde hebben weggelaten zoals Disciple & Thiefs Theme