Ramona Falls - Intuit (2009)

Label: Barsuk

1. Melectric (4:17)
  2. I Say Fever (4:28)
  3. Clover (5:23)
  4. Russia (3:18)
  5. Going Once, Going Twice (5:41)
  6. Salt Sack (3:56)
  7. Boy Ant (0:53)
  8. Always Right (4:53)
  9. The Darkest Day (4:13)
  10. Bellyfulla (3:36)
  11. Diamond Shovel (3:30)
avatar van Mctijn
Vandaag geluisterd op de fiets en zeker een kandidaat voor meer luisterbeurten.
Het etiket pop klopt niet, het is een mix van indie rock en post-rock met een snufje electronica. De stem heeft wat weg van Bowie.

Kortom, een zeer interessant album dat ik na 1 luisterbeurt op 3,5* durf te plaatsen met kans op meer.

nijme255@adsl
Volgens de figuren van nu.nl, die wel vaker een plaat de hemel inloodsen zonder dat dit daadwerkelijk klopt, een muzikale achtbaan, die als basis pop heeft maar alle kanten uitwaaiert. Ben zeer benieuwd...

nijme255@adsl
Zonder te zijn overdonderd als de bekende 8-baan wel degelijk een smaakvol geheel, deze Intuit van Brent Knopf, die met zijn project Menomena, o.a. Friend and Foe werd uitgebracht, eerder aan de weg timmerde.

avatar van aerogp1
Ik citeer van nu.nl

"Dit moet het album van het jaar zijn, of in ieder geval in de eindlijstjes terecht komen."

Het zal mijn genre niet zijn....

avatar van Mctijn
Dit album is behoorlijk te vergelijken met de hype van dit jaar; The Antlers. Psychedelisch, melodieus en vol emotie.

Persoonlijk vind ik dit album beter dan dat van The Antlers.

De eerste helft is erg goed en wanneer het album zou stoppen na track 5 had het in mijn top-3 gestaan voor 2009.

Melectric, I Say Fever en Russia behoren tot de betere nummers van 2009.

avatar van TJN
TJN
Artwork sprak me wel aan maar kan het nog niet helemaal rijmen met de inhoud. Muziek en de manier van zingen doet me denken aan Bright Eyes, vind het ook in die lijn liggen qua invulling en arrangement.. niet mijn kop thee, allemaal iets te lichtgewicht voor me maar er zitten veel en mooie dingen in, diversiteit aan effectjes en snufjes, misschien wat te veel,.. moet dat het album dragen? De veelheid aan opvulling met instrumenten en geluiden.. tot in het bombastische.. dat kan ik wel rijmen met het artwork.

avatar van Bardt1980
Wat een heerlijk sfeervol album is dit Kwam het toevallig tegen op Spotify. Ik kan de stijl nog niet helemaal plaatsen of ergens mee vergelijken, maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. Dit album ga ik nog een aantal luisterbeurten geven voor ik een definitief oordeel vel. Voor nu hangt het rond de 4*

avatar van Mkkl
Een heel fijn album, werd meteen gegrepen door I Say Fever daarnaast zijn Russia en Going Once, Going Twice ook hele mooie nummers. Ik vind het album erg divers en bij elk nummer past weer een totaal ander gevoel. Ben benieuwd of het tweede album net zo goed is.

Mkkl schreef:

2e album is anders, meer een geheel. Zeker het uitproberen waard