Q-Tip - Kamaal / The Abstract (2009)

Jazz / Hip-Hop
Label: Battery

1. Feelin' (4:32)
  2. Do You Dig U? (7:19)

met Gary Thomas en Kurt Rosenwinkel

3. A Million Times (4:16)
  4. Blue Girl (5:20)
  5. Barely in Love (4:03)
  6. Heels (3:07)
  7. Abstractisms (5:19)

met Kenny Garrett

8. Caring (1:40)
  9. Even If It Is So (5:30)
  10. Make It Work (3:59)
P-DawG
Heb deze inmiddels binnen gehaald, verwacht eigenlijk iets totaal anders dan Amplified en The Rennaissance. Nu zal binnenkort Open (uit 2005, dacht ik) ook wel uit gaan komen.

Edit. Ik zie dat ik de laatste twee nummers mis, zijn dat nieuwe nummers of is mijn versie gewoon onvolledig?

avatar van FunkyMonk
Ik heb die tracks ook niet.

Harco
P-DawG schreef:

Die jij hebt is sowieso niet de leak: die is er nog niet, namelijk.

P-DawG
Ja dat dacht ik ook al. Er komen gewoon nog twee nieuwe nummers bij.

avatar van Kill_illuminati
Zo te zien staat het album er op. Dit album had eerst een andere cover. Na 8 jaar ziet het album dan toch eindelijk het licht.

FunkyMonk schreef:
Ik heb die tracks ook niet.
De plaat is al jaren te vinden op het net (had ik al eerder eens gezegd), maar ik denk dat de versie die nu uit gaat komen wat extra tracks bevat of zo.

Het zit zo

DX: And can you flesh out for me a little bit with [regards to] the Kamaal The Abstract album? They sent me a press release saying the whole album's been remixed, is that true?

Q-Tip: No, that's not true. It's the album in its original setting. And it's probably two extra songs on there that we found out of the sessions. But it's pretty much intact from what it was originally intended to be.

Bron: Q-Tip: The Twitterview | Features > HipHopDX.com

avatar van MJ_DA_MAN
Hey, ik zit er eens een keer niet naast .

avatar van josbosvos
Ik dacht dat de cover hetzelfde zou blijven?

avatar van Ingo
vet dat die toch gereleased word!

avatar van Niek
Zeker. Dit is beter dan Amplified en Renaissance die ik beiden ook geweldig vind.

avatar van FunkyMonk
Alsje een jazzhead bent, ja.

avatar van J.M.
idd, jazz gehalte is vrij hoog op deze plaat.

Rene1979
2009 versie gelekt

Rene1979
Dit album in een noodvaart geluisterd. Ga nu naar NYC en wou voor die tijd toch me stem geven. Ondanks dat dit een oudje is kan dit zomaar is een top 10 van 2009 notering krijgen van mij

P-DawG
Heb de 2009 versie met de 2 (bonus-) nummers ook net binnen gehaald. Ik had nummers 1 t/m 9 al gehoord en dat klonk erg goed.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik zie Damn You're Cool niet staan in de tracklist van de gelekte versie?

avatar van Niek
Ik ook niet.

P-DawG
Nee ik ook niet, die heb ik apart moeten binnenhalen...

avatar van MJ_DA_MAN
Dan komt ie er niet op, lijkt me.

P-DawG
Nee dat snap ik, was gewoon benieuwd naar die track.

Trouwens even een shout out...
Even If It Is So

I dig her so ..

Zalig nummer.

Q-Tips stem is zalig.

avatar van J.M.
Gewoon weer een superchill album. Komt in de buurt van het niveau van de Renaissance. Die Q-tip is toch wel redelijk geniaal met het maken van dromerige platen .

avatar van ricardo-leiden
heel erg relaxte cd,
ik zit er na een keer luisteren al helemaal in.

J.M. schreef:

Ik vind dit met stip zijn beste album

avatar van Raydo
Zit hem nu voor het eerst te beluisteren, wat mij opvalt is dat dit album een stuk 'moeilijker' is dan The Renaissance.

avatar van FlyLo
Bah, nee, dit is het echt niet. Q-Tip is meer bezig met zingen dan rappen, de beats zijn irritant repetitief.
Ik geef het nog een kansje maar dit valt helemaal in het niet tegenover The Renaissance.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind dit ook helemaal niks. Q-Tip is normaal top, maar mislukt hier volledig. Zo'n beetje op ieder nummer begint de man rappend/zingend, maar halverwege begint hij met zinnetjes herhalen en/of komen er van die nikszeggende instrumentale stukken. Erg saaie, eentonige en vooral nietszeggende plaat. Ik vind 2* meer dan genoeg voor dit en begrijp het ook volkomen dat de plaat destijds niet is uitgekomen.