menu

KISS - Sonic Boom (2009)

mijn stem
3,44 (128)
128 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Roadrunner

 1. Modern Day Delilah (3:36)
 2. Russian Roulette (4:32)
 3. Never Enough (3:26)
 4. Yes I Know (Nobody's Perfect) (3:01)
 5. Stand (4:47)
 6. Hot and Cold (3:34)
 7. All for the Glory (3:50)
 8. Danger Us (4:21)
 9. I'm an Animal (3:45)
 10. When Lightning Strikes (3:42)
 11. Say Yeah (4:23)
 12. Deuce * (3:08)
 13. Detroit Rock City * (3:57)
 14. Shout It Out Loud * (2:54)
 15. Hotter Than Hell * (3:10)
 16. Calling Dr. Love * (3:26)
 17. Love Gun * (3:14)
 18. I Was Made for Lovin' You * (4:42)
 19. Heaven's on Fire * (3:24)
 20. Lick It Up * (3:56)
 21. I Love It Loud * (4:09)
 22. Forever * (3:53)
 23. Christine Sixteen * (2:59)
 24. Do You Love Me * (3:39)
 25. Black Diamond * (4:20)
 26. Rock and Roll All Nite * (2:49)
toon 15 bonustracks
totale tijdsduur: 42:57 (1:36:37)
zoeken in:
avatar van Madjack71
3,5
Sonic Boom is een plaat die je acne weer laat groeien. Je testosteron doet stijgen en je doet vergeten hoe vervelend het ook weer was om wakker te worden met een kater. Helaas, ik heb geen last meer van acne en met 2 drukke kindjes om me heen, heeft mijn testosteron zijn biezen gepakt en tegenwoordig wordt ik wakker naast mijn vrouw.
Edoch, het is Kiss en als er 1 band is die ruim over de top mag zijn, marketing heeft geintroduceerd in de popmuziek. Dan zijn zij het wel. Soit ze lopen allen tegen de zestig, de originaliteit is ver te zoeken en over de kernwoorden in de teksten kunnen we kort zijn; Hypothalamus wat de klok slaat.
Maar het klinkt allemaal wel lekker basic. Stanley & Simmons wisselen weer aardig af. Gene heeft de smaak weer te pakken en de solo's zijn meer als okee. De hoes doet weer ouderwets kleurrijk aan, dus zet de volumeknop maar goed hard, dat is het beste recept voor dit Sonic Boom. Niet denken, maar draaien, en niet te lang stil staan, dat het allemaal wel heel erg op elkaar lijkt.
Say Yeah, voor deze keer dan....YEAH

avatar van Crush
4,0
Madjack71 schreef:

Soit ze lopen allen tegen de zestig, de originaliteit is ver te zoeken en over de kernwoorden in de teksten kunnen we kort zijn; Hypothalamus wat de klok slaat.


Maar niet op hun zestigste ingekakt zoals velen al op hun veertigste zijn.

Rizz
Crush schreef:
(quote)


Maar niet op hun zestigste ingekakt zoals velen al op hun veertigste zijn.


Inderdaad. Naar wat ik hoor rocken ze live nog steeds. En verder zijn het gewoon een stel malle malloten die voor niks anders zijn geboren dan de rock n roll business Respect voor deze mannen en hun eeuwige passie

avatar van Sinnerman
5,0
Driekwart jaar verder en de 5* blijven staan!

Dit is voor mij echt een blijvertje gebleken, zelfs songs die ik eerder als zwakkere broeders (Never Enough, Danger Us) had aangemerkt zijn 'onder de huid' gekropen.

Ik heb begrepen dat zij er aan denken om nog een studioalbum te gaan maken... graag! Dan graag in deze sfeer blijven: analoge opnamen, niet te serieus, zelf schrijven en spelen, meer Demon-persona-nummers...

Respect is gegroeid na 18 juni in Arnhem, waarbij Tommy Thayer bij mij grote indruk maakte met zijn solopartijen. Mede door hem perfecte Kiss-sound on stage: stuiterende solootjes en vrijwel altijd spot-on!

avatar van Sinnerman
5,0
Ook grappig, gisteren schreef ik nog over een nieuw album, nu lees ik hier: KISSONLINE.com > News > BACKSTAGE WITH KISS AT HOTTEST SHOW ON EARTH

Quote van Paul Stanley in interview met Rolling Stone:
"Sonic Boom is not the last album. It's the first album in the next phase."

Stanley said that the band plans to go back in to the studio next February and release an album as early as next summer, but in the meantime, Kiss are content to deliver a hit parade for the Hottest Show on Earth tour.


5,0
Een van de mindere nummers op Sonic Boom vind ik maar live is dit een van mijn favoriete nummers. Live spreekt dit nummer echt wel aan.

avatar van Von Helsing
4,0
In februari 2011 gaat KISS weer de studio in. Verleden maand hebben ze Venus & Mars/Rockshow opgenomen voor een aanstaande Paul McCartney tribute.

Sonic Boom mag er zeker nog steeds wezen. In ieder geval zal Psycho Circus niet de boeken ingaan als het laatste album, en dat is om verschillende redenen wel een opluchting.

avatar van Sebashuis
4,0
Een jaar geleden alweer, net als een echte Sonic Boom.

Sloeg in als een Sonic Boom, ik luisterde voor een korte tijd naar niks anders dan de nieuwe Kiss. Kort daarna was hij ook weer compleet verdwenen uit mijn lijstje. Een show van Kiss in de tussentijd wist mij (muzikaal) ook totaal niet te boeien.

Een jaar later doe ik het nog even dunnetjes over, minder enthousiast maar nog steeds met hetzelfde plezier! Het zal wel met de tijd van het jaar te maken hebben.

4,0
Ik hoorde de nieuwe single van Bruno Mars ""Grenade"". Het refrein is letterlijk gekopieerd van "Say Yeah".

avatar van richiedoom
4,0
@ Towser,

Ja daar hoefde ik idd niet aandachtig voor te luisteren. Wat een schaamteloze kopie!

avatar van vielip
3,5
Een goed album vind ik maar niet DE topplaat waar velen het voor houden. Ik durf zelfs te stellen dat ik liever Psycho circus luister dan deze. Of laat ik het anders zeggen; ik vind beide niet zoveel verschillen. Deze is iets harder maar daarom mis ik de wat rustigere nummers een beetje. De afwisseling is een beetje zoek vind ik. Het album opent trouwens ijzersterk met Modern day Deliliah, Russian roulette, Never enough, Yes I know en Stand (topper van het album!!!). Daarna wordt het wat minder vind ik maar al met al een goede plaat van een band waar ik het nooit meer van verwacht had!

avatar van iggy
1,5
Overal las en hoorde ik prima plaat kiss is terug bla bla bla. Inderdaad bla bla bla wat een waardeloze cd zeg. Nu heeft kiss nooit een super cd gemaakt. Daarmee wil ik zeggen over de hele lijn genomen dan toch. Destroyer komt in de buurt en dan hebben we nog alive1(absoluut de beste kiss) maar dat is geen cd met nieuwe nummers. Helaas heb ik hem blindelings gekocht lekker impulsief. S'avonds samen met mijn beste kamaraad (met wat gele rakkers) beluisterd. Nummer na nummer viel (zwaar) tegen op een paar licht puntjes na. Ja een hoog mee zing gehalte en juist dat verafschuw ik zo. Waar zitten de klassiekers dan? Kan iemand me dit vertellen. Ala detroit,love gun, she,parasite enz enz. Nee kiss live is een prima band(hoewel die criss een absolute houthakker is/was) Maar goed dat hij vervangen is. En ace een prima snarenplukker(mits nuchter of juis het omgekeerde)


Iggy/diver

avatar van Edwynn
Als je niet van meezingen houdt, hou je niet van Kiss.

Toegegeven, de nummers die jij noemt, spreken meer tot de verbeelding dan de nummers op Sonic Boom. Maar dat maakt Sonic Boom in mijn beleving niet waardeloos.

Ik vind het nog steeds een oerdegelijke Kissplaat. Geen sonische knal, maar zeker het draaien waard.

avatar van vielip
3,5
Zo is het maar net! Dit album is absoluut geen 0,5* waard als je het mij vraagt. Of heb je dat cijfer gegeven toen de gele rakkers nog niet uitgewerkt waren?

avatar van iggy
1,5
Nou ja beste edwynn Tuurlijk weet ik dat er bij kiss een redelijk meezing gehalte is ik denk dat we het daar wel over eens zijn. Het verschil zit hem waarschijnlijk in het feit dat ik daar nu eenmaal een pest hekel aan heb. en jij zoiets hebt van ach laat lopen die hap. Maar ik heb altijd een pokke hekel gehad aan rock&roll al night, 'shout it out loud, Tommorow and .... enz enz. Tenenkrommend ook als ik live bij concerten van kiss aanwezig was/ben ging ik liever een plasje plegen. Om maar te zwijgen over dat mid jaren 80 spul. Put the x in the weet ik veel. En ik geef toe dat ik ook absoluut niet echt op de hoogte ben van die kiss jaren. Heb ik iets gemist?En vind je dat criss echt een redelijke drummer is? Ik kan er niets aan doen maar die laatste cd vind ik echt flut. En nee vielip na mijn gele rakkers heb ik de cd nog meerdere keren beluisterd ik vind er nog altijd geen reet aan sorrie

avatar van Von Helsing
4,0
Over twee maanden gaan de heren weer de studio in, en zal de opvolger hopelijk ergens in mei in de winkels liggen. Sonic Boom is geen klassieker maar wel een degelijk KISS album. Eigenlijk alle ingrediënten komen er in voor die KISS in de loop van de jaren op de menukaart hebben gezet.

avatar van Edwynn
iggy schreef:
Maar ik heb altijd een pokke hekel gehad aan rock&roll al night, 'shout it out loud, Tommorow and .... enz enz. Tenenkrommend ook als ik live bij concerten van kiss aanwezig was/ben ging ik liever een plasje plegen.


Prima dat kan. Maar ik kan niet anders concluderen dat je sowieso niet veel van Kiss moet hebben. Dus dan is het niet raar dat je Sonic Boom ook niets vindt. Wat wel raar is dat je dan wel de concerten bezoekt. Of het moet vanwege de voorprogramma's zijn.

En vind je dat criss echt een redelijke drummer is?


Volgens mij heet de drummer op Sonic Boom Eric Singer.

Criss heeft voor zijn problemen toch wel redelijk drumwerk afgeleverd? Toegegeven, het is geen Neil Peart, maar als hij helemaal niets kon, had Kiss ook niet zo groot kunnen worden.

avatar van Sinnerman
5,0
Edwynn schreef:
Wat wel raar is dat je dan wel de concerten bezoekt. Of het moet vanwege de voorprogramma's zijn.Als zij volgend jaar net zo'n fijn album afleveren, ben ik een blij ventje!

avatar van vielip
3,5
Toch schijnt het dat Anton Fig een hoop ingespeeld heeft in de jaren 70. Ik kan het niet helpen maar ook ik vind Criss maar een zeer matige drummer. Ik kan de albums met Carr en Singer dan ook beter hebben. Daarop klinkt de band veel hechter en strakker. Veel fans van het eerste uur zullen juist dat rommelige, niet strakke geweldig vinden en als typisch Kiss bestempelen. Dat is ook absoluut zo alleen heb ik meer met de latere Kiss.

avatar van Sinnerman
5,0
Anton Fig = Dynasty (minus Dirty Livin') en Unmasked.

Credit where it's due: op de eerste albums tot Love Gun vind ik Peter Criss echt niet slecht hoor, vaak hele fijne swingbeats, zeker op Dressed To Kill!

avatar van iggy
1,5
Ok Edwynn bekijk mijn enigzis kritische kijk op kiss eens op unmasked. En je de pee denk je nu echt dat ik niet wist dat onze houthakker al lang verdwenen was op soniche he

avatar van Sinnerman
5,0
Vraag me af wanneer Bruno Mars een telefoontje krijgt van Gene Simmons van Kiss. Het refreintje is een exacte kopie van 'Say Yeah'.

avatar van Von Helsing
4,0
petercriss schreef:
Eindelijk, eindelijk eindelijk. Een GOED Kiss album. Recht voor de raap rock and roll in de 70´er jaren stijl. Goede productie, strakke composities. "Modern Day Delilah" vind ik een uitstekend nummer en een van de beste op dit album. Geen vullertjes. Ben benieuwd of er nog een album komt, hopelijk wordt die dan gelijkwaardig aan deze. Nog een persoonlijke voetnote: ik vind (in tegenstelling tot veel anderen) dit geen album dat zich kan meten met "de grote drie", maar dat hoeft ook niet. De herinnering is onbetaalbaar. 3,5


In maart duiken de heren weer de studio in volgens het Sonic Boom concept. Geen co-writers en Paul Stanley wederom als de producer. Ik verwacht dat het album in oktober verkrijgbaar zal zijn.

Sonic Boom is een goed album inderdaad. Ik ben wel benieuwd welke oude demos Gene nu weer zal gaan gebruiken.

avatar van Sinnerman
5,0
Op Kissonline.com van de week:

New KISS Studio Album – coming soon

KISS heading into studio in March

By Eric MacKinnon

KISS guitarist Tommy Thayer has confirmed that the legendary rockers are heading back into the studio and plan to release a new album before the end of the year. And he reveals it will follow much the same format as 2009’s Sonic Boom which was a massive success on both sides of the Atlantic.

In an interview with BackstageAxxess Thayer says: “The great news is that we are going in the studio again in the next month or two. We are starting to work on writing some songs, approach it just like we did with Sonic Boom and keep it all in the band in terms of the writing, with no agenda besides writing great rock n’ roll songs that we love, then rehearsing them before then recording them. It really felt good to us so we’ll go the same way this time.”

The new record will be the bands 20th studio album and Thayer reveals KISS co-leader Paul Stanley will produce it, after the success he had at the helm on Sonic Boom He adds: “Paul knows more what a KISS record should sound like than anybody, to be honest with you, so he is going to lead the charge and produce it again and we are all really excited about it.

“I know we are going to start working on it really soon in terms of the writing and rehearsing and we’ll probably be in the studio by March, so sometime this year I’m sure you’ll see a spanking new KISS album that’s gonna kick some butt!”

avatar van Sinnerman
5,0
Net gelezen op Twitter, kan ik hieruit opmaken dat het begonnen is?

shannonleetweed: Spent the afternoon in the recording studio with @genesimmons and the family. 3 new songs. He sounds great.

Natuurlijk is Miss Tweed onbevooroordeeld..

avatar van ThePrinceOfPop
5,0
Wat een geweldig album . In het midden zakt het een beetje van niveau, maar dat zie ik door de vingers .

2,0
Na het lezen van positieve recensies in diverse bladen, heb ik besloten de proef toch maar op de som te nemen. Eindelijk na jaaaren weer een aardig Kiss plaatje. Van 1984 tot nu hebben de heren alleen maar troep gemaakt (met uitzondering van Revenge) en het was wel plezierig weer eens een iets betere schijf te horen. Dat wil echter niet zeggen dat ik hier (wat ik veel van anderen gehoord heb) spreek van een soort opvolger van R.n.R over, want daarvoor mist deze plaat te veel kwaliteit. De openingstrack is meteen ook het sterkste stuk op deze plaat, de rest is mijns inziens niet erg consistent, en de stem van Simmons in combinatie met zijn eentonige lyrics draagt ook niet bij aan het luisterplezier. Gezegd moet worden dat het muzikaal wel redelijk klinkt. Singer is technisch een betere drummer dan Carr (was) en Criss (is) en ook Thayer speelt een redelijk deuntje. Helaas halen de heren op deze plaat het niveau van hun super periode 1976-1977 niet, niet in de laatste plaats door een mindere songwriting. Al met al geen topper maar een meesterwerk vergeleken met alle Kiss platen van de jaren 1984 - 2009. 2,0

avatar van herman
off topic berichten verwijderd.

avatar van Edwynn
Sonic Boom blijft een leuke toevoeging aan de Kisscollectie. Dit soort muziek zal anno 2010/2011 de hitparade niet bereiken, maar op het gebied van eenvoudige melodieuze hardrock heeft Kiss nog geen opvolger gevonden.

avatar van Rockfan
3,5
Dit is toch wel de beste van Kiss sinds Love gun. Tommy perst er toch wel lekkere solo's uit op dit album. Dit is Kiss zoals ik Kiss graag hoor

Gast
geplaatst: vandaag om 21:45 uur

geplaatst: vandaag om 21:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.