Moke - The Long and Dangerous Sea (2009)

Label: [PIAS]

7. Ghost
  8. Terrible End
  9. Heaven
  10. Lament
  11. Emigration Song [Shorland Acoustic with Strings] * (6:03)
  12. Bygone [Shorland Acoustic with Strings] * (5:45)
  13. Last Chance [Shorland Acoustic with Strings] * (4:29)
  14. Rule the World [Shorland Acoustic with Strings] * (5:50)
  15. The Song That You Sing [Shorland Acoustic with Strings] * (4:58)
  16. We'll Dance [Shorland Acoustic with Strings] * (3:48)
  17. This Plan [Shorland Acoustic with Strings] * (3:57)
  18. Cupar Street Riot [Shorland Acoustic with Strings] * (3:51)
  19. Here Comes the Summer [Shorland Acoustic with Strings] * (4:17)
  20. The Long Way [Shorland Acoustic with Strings] * (6:59)
Een nieuwe cd van Moke. Jammer genoeg vond ik hun single echt verschrikkelijk. Maar de hoes ziet er dan wel weer goed uit.

avatar van Poles Apart
Elmilo schreef:
Maar de hoes ziet er dan wel weer goed uit.

Anton Corbijn slaat weer toe.

Ik ben m nu voor de tweede maal aan het luisteren en vind m best tegenvallen. Erg jammer van de synthesizer in sommige nummers. het debuut album was erg goed, maar ik ben bang dat dit album toch niet dezelfde impact zal hebben als Shorland. Jammer

avatar van Bill
Je stemt afgaande op de single? Slim... :-/

avatar van tsjong
De single is gewoon goed, als ik puur op de single zou stemmen zou het een 4 worden.

ik ga hem nu eens beluisteren(3voor
12 luisterpaal)

chrismusic
Ik vind de stem een beetje op die van bono lijken.

avatar van Boris1
Sterker nog, het gehele album lijkt op U2. Grootse, bombastische gitaarrock. Nu is dat nog niet zo erg, er zijn genoeg bands die zo (willen) klinken. Probleem is alleen dat de nummers nogal inwisselbaar klinken. Beste nummer vindt ik nog het openingsnummer, na verloop vindt ik het eigenlijk wel best.

avatar van klaezman
Blegh, hoe inwisselbaar wil je het hebben inderdaad. Verschrikkelijke muziek die om de verkeerde redenen gehypet is. Of zoals Nico Dijkshoorn het laatst verwoordde: 'De enige Nederlandse band die muziek maakt die bij de schoenen past.' Ook op Lowlands een beschamende performance. Dat is niet op te schonen met mooie pakjes en een leuke Corbijn-foto.

nijme255@adsl
Vind Switch wel een puike single, zoals de eersten van Shorland, Here Comes The Summer en This Plan, ook goed waren. De laatsten daarvan, o.m. Last Chance, vond ik niet echt geweldig meer. Dit album opent nog wel goed maar kakt dan wat in. Jammer.
Er had m.i. meer ingezeten. Enfin dan maar een paar leuke singles uitbrengen...

avatar van blonde redhead
nijme255@adsl schreef:
Er had m.i. meer ingezeten. Enfin dan maar een paar leuke singles uitbrengen...

En dan 3.5* geven. Daar snap ik weer niks van. Hoort dan eerder 2* bij. Ik heb na het bedroevende Lowlands optreden niet eens de energie om het te gaan beluisteren.

avatar van Paalhaas
De lange [...] zee?! Volgens mij is dat gewoon een stijlfout hoor.

Paar keer geluisterd, duurde even voordat het kwartje viel, maar vind het een erg mooi album. Heel anders dan het debuut, waarvoor hulde!

nijme255@adsl
blonde redhead schreef:

Gun de mannen vooreerst nog het voordeel van de twijfel. Mocht na enige tijd duidelijk worden dat dit toch een tegenvaller is gebleken kan ik met mijn waardering alsnog onderuit.....

avatar van djarend
U2, hoe komt men erbij, Moke is gewoon de perfecte Echo & the Bunnymen naspeel band zit overigens bij eerste oplage wel een leuke live cd bij, Shorland live met orkest..... is écht zeer gelimiteerd want nu al niet meer te bestellen bij de platenmij

avatar van Kokuil
Zoals zo vaak is de single met afstand het zwakste nummer. Het is zeker geen 5-sterren-album, maar het is ook onzin om 't af te zeiken. Ik denk dat we in NL weinig betere bands hebben. De plaat wijkt (gelukkig) behoorlijk af van Shorland en heeft m.i. minder misleunen. Is daardoor in z'n geheel beter dan het debuut, hoewel een uitschieter op het eerste gehoor ontbreekt.

M.b.t. de prominente aanwezigheid van synthesizers ben ik het met de critici eens, Die vallen vooral uit de toon en botsen met de strijkers.

avatar van sp1980
Dit album vind ik een waardige opvolger voor het in 2007 uitgekomen Shorland. De koers is anders; donkerder, dieper en muzikaal spannender. Dat laatste is te danken aan de toevoeging van strijkers en een prominentere rol voor synthesizers. Dit is al te hore bij de opener, de titeltrack.

Ben het wel met Kokuil eens; Switch is toch een zwakker nummer op en plaat die in zijn geheel naar mijn mening van erg hoge kwaliteit is. Hoop dat als het album geluisterd wordt de algehele beoordeling nog omhoog zal klimmen.

avatar van Guinness1980
Kende alleen Switch en Terrible end (vorig jaar live gehoord op Booch? Festival) Die klonken al best goed. Vanmiddag het album laten halen en luister hem nu voor het eerst. Eerste nummer vind ik in ieder geval al heel goed!!

avatar van blonde redhead
Ik heb het dus idd toch beluisterd en valt me tegen. Wel dapper dat ze wat anders hebben durven doen. Maar het is alleen niet mijn ding. Daarom toch maar 2*. Misschien valt de volgende cd dan voor mij wel weer goed uit.

avatar van barrett
Juist Switch gehoord, klonk wel al uitnodigend...

avatar van thelion
Iets minder bombastisch dan de Shorland, maar tog wel weer een heel goede plaat hoor.........

BSound
Switch is zo slecht. Debiel jaren 80 keyboard loopje, tekstueel gezien niveautje Kinderen voor Kinderen, en het haar van Felix is weird. Kunnen ze nog zo'n mooie Anton Corbijn hoes hebben

avatar van PPKLP
De hoes is duidelijk de sterkste kant van deze plaat.... Erg teleurstellend!

avatar van jurado
Paalhaas schreef:
De lange [...] zee?! Volgens mij is dat gewoon een stijlfout hoor.

Absoluut.

avatar van Guinness1980
De bonus disc toegevoegd aan de normale playlist.

avatar van Rudie
Knap dat een band die zo hard zijn best doet om er anders uit te zien, toch grotendeels hetzelfde klinkt als vele andere bands in Nederland.

De electronica invloeden redden/maken dit ietwat 'vlakke' album, weet in ieder geval meer te boeien dan Shorland.

Ik had bij het vorige album een beetje hoop dat Felix Maginn eindelijk een eigen geluid had, maar hij doet me iets te veel zijn best om aan te sluiten bij de heersende hypes uit Engeland.

Via Stone Roses naar Oasis naar Paul Weller en nu dan richting White Lies, maar met meer Echo & The Bunnymen invloeden.

Klinkt verder wel allemaal prima, maar Moke is helaas duidelijk een band zonder eigen identiteit en muzikaliteit.

avatar van Guinness1980
Voor mij is dit (net als vele andere hier volgens mij) een veel minder album dan Shorland.

Of zou het gewoon nog wennen zijn aan de nieuwe nummers?

tot nu toe 3,5 *

Bonusdisc is wel zeer goed!

avatar van KampF
Ik ken dit album niet, maar ik zie dat mijn vriendin stiekem 3,5* heeft gestemd

avatar van barrett
Idd weer een prachtige cover van de hand van Anton Corbijn