Tiësto - Kaleidoscope (2009)

Dance
Label: Ultra

1. Kaleidoscope (7:36)

met Jónsi

2. Escape Me (4:18)

met C.C. Sheffield

3. You Are My Diamond (4:11)

met Kianna

4. I Will Be Here (3:26)

met Sneaky Sound System

5. I Am Strong (5:39)

met Priscilla Ahn

6. Here on Earth (4:56)

met Cary Brothers

7. Always Near (1:34)
  8. It's Not the Things You Say (3:15)

met Kele Okereke

9. Fresh Fruit (5:24)
  10. Century (4:43)

met Calvin Harris

11. Feel It in My Bones (4:52)

met Tegan and Sara

12. Who Wants to Be Alone (4:36)

met Nelly Furtado

13. LA Ride (4:13)
  14. Bend It Like You Don't Care (3:24)
  15. Knock You Out (5:07)

met Emily Haines

16. Louder Than Boom (4:10)
  17. Surrounded by Light (2:40)
  18. Organised Chaos * (5:12)
  19. Bad Behaviour * (4:31)

met Dizzee Rascal

avatar van Sven Vermant
Ik ben geen Tiesto fan maar ben wel benieuwd hoe de eerste track gaat klinken met de frontman van Sigur Ros .

avatar van Arrie
Erg leuke gastartiesten, zeg! Nu ben ik toch ook wel een beetje benieuwd hoe dit gaat worden, ook al heb ik ook niet zoveel met Tiësto.

avatar van T.O.
Dit is wel een opvallende lijst gastartiesten inderdaad.

Inderdaad, ben benieuwd of de dance-sound ook een beetje verschuift.
Hij heeft jaren terug al eens laten vallen groot Sigur Ros-fan te zijn, grappig dat Jonsi nu ook meedoet. Tijs zal wel trots zijn.

avatar van odi
odi
Tiesto - Kaleidoscope 2x12" - 9560025012 - deejay.de

Hier staan previews van alle nummers te horen, duurt per nummer niet langer dan een klein minuutje.

tuktak
wat een rare plaat. beetje pop/electro met afentoe een beetje cascade en veel teveel vocalen. erg rommelig album.

mwoah...als je me had gezegd dat dit het nieuwe album van milk inc was had ik je geloofd. tegenvaller.

Dacht dat er niet gestemd mocht worden op basis van previews......??
Hoe eerlijke kans kun je een album geven....

Gemiddeld 2,33 op basis van previews?
Kom op mensen, kan dat niet wachten tot de retail release er is?

Ik wacht nog wel even voor ik mijn oordeel vel en daadwerkelijk stem. Ben in elk geval erg benieuwd.

chrismusic
Wesley29m schreef:
Dacht dat er niet gestemd mocht worden op basis van previews......??
Hoe eerlijke kans kun je een album geven....

Gemiddeld 2,33 op basis van previews?
Kom op mensen, kan dat niet wachten tot de retail release er is?

Ze hebben ook geen stem uitgebracht op basis van de previews maar op de promo cd die gelekt is.

tuktak
...die uitgedeeld en gelekt is

avatar van Onderhond
dirk1978 schreef:

De dag dat Milk Inc een plaat maakt als Kaleidoscope is volgens mij nog lang niet aangebroken. Erg rare vergelijking, al heb ik de andere nummertjes nog niet gehoord.

avatar van Zwammer
Ik zit nu een beetje door het album heen te klikken en tja het is mij toch allemaal teveel de welbekende Tiësto sound, waar zo'n beetje heel MuMe een hekel aan heeft.
Het nummer dat ik wel geslaagd vind is It's Not The Things You Say met Kele van Bloc Party. Instrumentaal weinig boeiend, maar de vocals maken veel goed. De track met Calvin Harris kan me trouwens ook wel bekoren. De rest van het album zal ik weer in de prullenbak deponeren .

avatar van Hans Brouwer
Zwammer schreef:
Dan vorm ik kennelijk de uitzondering op de regel. Ik heb beslist geen hekel aan de muziek van Tiësto. Daarom ben ik heel benieuwd naar dit nieuwste album "Kaleidoscope (2009)".

Het nummer met Jonsi vind ik eigenlijk best leuk: zeker het eerste gedeelte is best behoorlijk Sigur Ros-achtig, pas tegen het einde komt die bekende Tiesto beuk er in maar tot die tijd zeker zo slecht niet.
Ik ga de rest nu ook maar eens beluisteren.

tuktak
track 1 is absoluut niet representatief voor de rest van het album.

Ik ken twee albums van Tiësto te weten in My Memory en Just Be.
Die eerste is door mijn ega gekocht (en hoor ik nog wel eens terug in de auto) en die laatste kocht ik ooit voor mijn amerikaanse zwager en, heel stout, heb ik toen op een cdrom gebrand.
Bij dat album las ik een quote van de immer wijze VanDeGriend:
VanDeGriend schreef:
Pretentieloos vermaak. Net Babi Pangang van de plaatselijke Chinees. Nooit hoogstaand maar soms gewoon lekker.

En zo is het maar net, want het gaat ook op voor dit album.
Heb ik deze keer een 'excuus' om er naar te luisteren? Ja, wel degelijk, maar ik moest er op facebook achterkomen dat Jonsi van Sigur Ros gastvocalen verzorgde net als o.a. Kele Okereke van Bloc Party, Tegan and Tara en Nelly Furtado. Genoeg om mij op z'n minst nieuwsgierig te maken en zeker wetende dat ik iemand hier thuis er sowieso wel blij mee zou maken.
Het titelnummer met Jonsi vind ik eigenlijk erg lekker totdat de bekende Tiësto-beuk er in komt die er niet echt goed bij past.
Maar goed, er staat meer op en het klinkt allemaal best hoor. Het is mijn muziek niet en daardoor redelijk enig in zijn soort hier in huize aERo (buiten de 538 dance serie die zo lekker wegdraait tijdens lange autoritten).
Het zal vast erg plat zijn, het is zo commercieel als de neten maar als afwisseling zo af en toe kan ik dit wel pruimen. Voor mij zijn de drie cd's die ik ken dan ook erg inwisselbaar ook al zullen ze ongetwijfeld voor de kenners nogal verschillen. Voor mij is het boem boem boem met vocalen en soms vreet dat heerlijk weg.
Sambal bij?

avatar van Fake_world
tjah ik vind tiesto bij momenten ook nog meevallen, maar niet de hele dag

avatar van Maiky
Zojuist op Pitchfork de Jonsi-samenwerking tweemaal geluisterd. Erg verrassend, maar ik kon er nog niet helemaal in mee gaan. Daarvoor was het me op het eerste en tweede gehoor nog wat te rommelig. Kenmerken van de typische Sigur Ros-sound worden lichtjes aangeraakt, en de sfeer tot het boem-boem gedeelte is sowieso het typische gruizige van Sigur Ros. De eerste seconden zijn interessant, groots, zoals je dat op een stampertjes-feest mag verwachten, maar die zware technostem mocht achterwege gelaten worden. Dat is dan weer iets te cheesy.

Vanaf het moment dat Jonsi zijn stem ten gehore brengt, wacht je vervolgens enkele minuten op de Tiesto-beat die maar niet wil komen. Sigur Ros had daar ook een handje van, op Track 8 van () werken ze bijvoorbeeld naar een climax die maar niet komen wil, om uiteindelijk toch te exploderen in een geluidsexplosie, maar daar wordt het veel effectiever in gedaan. In Kaleidoscope blijft alles toch wat teveel hangen. Je gaat welhaast denken dat het hele nummer slechts een rustige intro is op de rest van album.

Ik ben blij voor Thijs dat hij de zanger van een van zijn favoriete bands heeft weten te strikken. Je hoort duidelijk dat Thijs geinspireerd is door de Sigur Ros-sound. Mocht er nog een vorige keer komen, laat het geheel niet zo hangen en bouw wat spanning op. En laat de Sigur Ros trucjes aan Jonsi en co. over. Past veel beter bij rock dan bij trance.

Tiesto zei met een nieuwe sound te komen en dat heeft hij ook gedaan. Jammer genoeg klinkt dit commerciëler dan ooit. De meeste liedjes op de cd hebben dezelfde goedkopê sound zoals I Will be here en dat was absoluut geen topper. Hier en daar staan er wel enkele goede nummers op zoals Kaleidoscope LA ride en Here on Earth maar deze nummers komen bijlange nog niet aan het niveau van een traffic op Lethal Industry,... en dit is jammer

der meister schreef:

Oke ik herzie een beetje mijn mening. Ik heb de cd nu al verschillende keren gehoord en om eerlijk te zijn vind ik hem beter en beter worden er zit rust in de cd en ook wat meer pumpy nummers maar toch is het een sterke plaat geworden.

ArjenVM
meneer probeert credible te worden door allerlei topartiesten te vragen, en ze doen nog mee ook, maar het blijft gewoon bagger

4,5 ster!
Ten eerste om dat gemiddelde wat extra omhoog te krikken door alle foute beoordelingen hier!
En ten tweede omdat dit gewoon een geweldig album is waarin Tiësto het lef heeft om zijn eigen stijl te veranderen.
En ja, ik heb het recht om 4,5 ster te geven omdat ik de cd net heb gekocht!
Maargoed, mijn naam verraad mijn mening misschien wel een beetje... =D

avatar van Kill_illuminati
Sven Vermant schreef:

Hij schijnt helemaal gek van Sigur Ros te zijn. Dar las ik ergens in een interview.

avatar van Zeb19
Leuk dat hij nu vernieuwend probeert te zijn, maar dit genre ligt hem simpelweg niet!!

De meeste nummers crap samples, en een goedkope sound! Het is niet dat ik niet van het genre houd, maar dit...

Er staan misschien drie nummers op waar ik wel in kan komen.

Heb hem met moeite 2x beluisterd. Conclusie: nr 4 & 8 zijn echt zwaar irritant. De rest is leuk, maar niet bijzonder goed.

Jammer genoeg is nr 4 uitgebracht als single .

3,5 voor de moeite.

Tip voor Tijs: kijk eens goed hoe Marcus Schulz het doet. Hij houdt zijn eigen sound met elke keer vernieuwde dingen.

avatar van peterb
Die hoes

avatar van barrett
1,0
Er staan idd heel wat interessante artiesten op deze plaat ik ga hem onmiddelijk eens gaan zoeken en beluisteren

Een stem komt dus later nog...

avatar van oruiz
wow Jonsi samen met Tiesto. Pracht.

avatar van Pretbek
Tiesto fan schreef:
4,5 ster!
En ja, ik heb het recht om 4,5 ster te geven omdat ik de cd net heb gekocht!
Maargoed, mijn naam verraad mijn mening misschien wel een beetje... =D

In tegenstelling tot het vorige album, Elements of Life, is dit een stuk minder eentonig. Juist lekker variërend en het lijkt er i.d.d. op dat hij voor een nieuwe style gekozen heeft of meer is gaan proberen met andere muziekstijlen. Zwaardere en actievere muziek is het i.i.g. zeker(YAY!).
Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk/gaaf wanneer er veel gast artiesten zijn, mits deze artiesten niet gaan overheersen in de gemaakte nummers. Want dan is het meer een album van iemand anders, dan van de oorspronkelijke artiest, in dit geval DJ Tiësto. De toepassing van de inbreng van de gast artiesten, is op dit album erg goed gedaan.

Het nummer met Calvin Harris doet me meteen aan het album; Ready for the Weekend, denken. Een album dat ik ondertussen helemaal kapot ben aan het luisteren.

Damn! Ik had hier toch wel naar uitgekeken, maar ik verbaas me echt. Niet verwacht om telleurgesteld te worden! Toch maar weer even wachten op een nieuwe "In search of sunshine "