Tiësto - Kaleidoscope (2009)

Dance
Label: Ultra

1. Kaleidoscope (7:36)

met Jónsi

2. Escape Me (4:18)

met C.C. Sheffield

3. You Are My Diamond (4:11)

met Kianna

4. I Will Be Here (3:26)

met Sneaky Sound System

5. I Am Strong (5:39)

met Priscilla Ahn

6. Here on Earth (4:56)

met Cary Brothers

7. Always Near (1:34)
  8. It's Not the Things You Say (3:15)

met Kele Okereke

9. Fresh Fruit (5:24)
  10. Century (4:43)

met Calvin Harris

11. Feel It in My Bones (4:52)

met Tegan and Sara

12. Who Wants to Be Alone (4:36)

met Nelly Furtado

13. LA Ride (4:13)
  14. Bend It Like You Don't Care (3:24)
  15. Knock You Out (5:07)

met Emily Haines

16. Louder Than Boom (4:10)
  17. Surrounded by Light (2:40)
  18. Organised Chaos * (5:12)
  19. Bad Behaviour * (4:31)

met Dizzee Rascal

Ik ken twee albums van Tiësto te weten in My Memory en Just Be.
Die eerste is door mijn ega gekocht (en hoor ik nog wel eens terug in de auto) en die laatste kocht ik ooit voor mijn amerikaanse zwager en, heel stout, heb ik toen op een cdrom gebrand.
Bij dat album las ik een quote van de immer wijze VanDeGriend:
VanDeGriend schreef:
Pretentieloos vermaak. Net Babi Pangang van de plaatselijke Chinees. Nooit hoogstaand maar soms gewoon lekker.

En zo is het maar net, want het gaat ook op voor dit album.
Heb ik deze keer een 'excuus' om er naar te luisteren? Ja, wel degelijk, maar ik moest er op facebook achterkomen dat Jonsi van Sigur Ros gastvocalen verzorgde net als o.a. Kele Okereke van Bloc Party, Tegan and Tara en Nelly Furtado. Genoeg om mij op z'n minst nieuwsgierig te maken en zeker wetende dat ik iemand hier thuis er sowieso wel blij mee zou maken.
Het titelnummer met Jonsi vind ik eigenlijk erg lekker totdat de bekende Tiësto-beuk er in komt die er niet echt goed bij past.
Maar goed, er staat meer op en het klinkt allemaal best hoor. Het is mijn muziek niet en daardoor redelijk enig in zijn soort hier in huize aERo (buiten de 538 dance serie die zo lekker wegdraait tijdens lange autoritten).
Het zal vast erg plat zijn, het is zo commercieel als de neten maar als afwisseling zo af en toe kan ik dit wel pruimen. Voor mij zijn de drie cd's die ik ken dan ook erg inwisselbaar ook al zullen ze ongetwijfeld voor de kenners nogal verschillen. Voor mij is het boem boem boem met vocalen en soms vreet dat heerlijk weg.
Sambal bij?

avatar van Pretbek
Tiesto fan schreef:
4,5 ster!
Ten eerste om dat gemiddelde wat extra omhoog te krikken door alle foute beoordelingen hier!
En ten tweede omdat dit gewoon een geweldig album is waarin Tiësto het lef heeft om zijn eigen stijl te veranderen.
En ja, ik heb het recht om 4,5 ster te geven omdat ik de cd net heb gekocht!
Maargoed, mijn naam verraad mijn mening misschien wel een beetje... =D

In tegenstelling tot het vorige album, Elements of Life, is dit een stuk minder eentonig. Juist lekker variërend en het lijkt er i.d.d. op dat hij voor een nieuwe style gekozen heeft of meer is gaan proberen met andere muziekstijlen. Zwaardere en actievere muziek is het i.i.g. zeker(YAY!).
Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk/gaaf wanneer er veel gast artiesten zijn, mits deze artiesten niet gaan overheersen in de gemaakte nummers. Want dan is het meer een album van iemand anders, dan van de oorspronkelijke artiest, in dit geval DJ Tiësto. De toepassing van de inbreng van de gast artiesten, is op dit album erg goed gedaan.

Het nummer met Calvin Harris doet me meteen aan het album; Ready for the Weekend, denken. Een album dat ik ondertussen helemaal kapot ben aan het luisteren.