Creed - Full Circle (2009)

Label: Wind-up

1. Overcome (3:47)
  2. Bread of Shame (3:57)
  3. A Thousand Faces (4:55)
  4. Suddenly (3:31)
  5. Rain (3:28)
  6. Always in Silence (4:41)
  7. Fear (4:05)
  8. On My Sleeve (4:14)
  9. Full Circle (4:08)
  10. Time (5:55)
  11. Good Fight (3:55)
  12. The Song You Sing (4:09)
  13. Silent Teacher * (3:47)
avatar van henk_loos
Tsja, toch ben ik stiekem benieuwd haha

Ik heb al een aantal nummers gehoord tijdens de live uitzending in Houston die werd uitgezonden door Rockpit. Aan de hand van die nummers kan ik concluderen dat Scott Stapp zijn conditie achteruit is gegaan, maar dat de muziek een stuk anders is dan we gewend zijn van Creed. Hier en daar heavier en een stuk afwisselender en creatiever. Blijkbaar heeft Scott Stapp in de gaten dat hij de rest van de band toch maar wat ruimte moet geven omdat dat ter goede komt van de muziek.

Dit album ga ik trouwens downloaden, omdat de platenmaatschappij van Creed de uitgave van de Alter Bridge dvd dwarsboomt .

''Creed are back to prove the haters wrong''

Dit is ze gelukt. Wat mij betreft een album die potentie heeft om voor mij uit te groeien tot het album van het jaar. Wat een geniale rock plaat. Mark Tremonti heeft zijn gitaren ontzettend laag gestemd wat voor zorgt voor vette heavy riffs en hele warme cleane stukken. Ook zitten er hele vette solo's in. Het album is anders dan de voorgangers en daar ben ik eigenlijk blij mee. 3 hitgevoelige nummers met 1 uitschietter en dat is Ten Thousand Faces...wat een sterk nummer.
Als je Creed nu nog vergelijkt met Pearl Jam na het beluisteren van dit album mag je jezelf voor gek verklaren. De muzikanten in Creed zijn een heel stuk getalenteerder dan heel Pearl Jam bij elkaar eigenlijk . Kan er niet over uit dat Creed...een band met hier en daar wat boyband achtige trekjes..met een comeback als dit komt.

Ik raad iedere rockliefhebber dit album aan. Ook al hield je niet van het vorige werk van Creed...dit werk heeft het Creed geluid zeker, maar heavier en meer hardrock georienteerd ipv van de post-grunge van de vorige albums.

Nu ga ik hem nog maar een keertje afspelen voordat ik ga stemmen, maar ik reken op een 4.5

Scream-Machine schreef:
''. De muzikanten in Creed zijn een heel stuk getalenteerder dan heel Pearl Jam bij elkaar eigenlijk .

enthousiasme, ok, maar dat is natuurlijk klinklare onzin

een band met een staat van dienst als pearl jam doet niet onder voor dat halfbakken creed, nu niet en nooit niet

inmiddels beluisterd

1 x is zat om te concluderen: wat een slappe hap

de nickelback van seatlle, zoiets, als men al uit seattle komt en zo nie, who gives a damn, ik ni iig

dit is een hele slappe herhaling van toch al erg slappe muziek, en ja die gitarist kan nog steeds best spelen maar het is wel zo ongelooflijk 13 in dozijn wat er uit komt, yawn

wat afwisseling met even zo saaie balladeachtige nummers et voila, het verkoopt natuurlijk want het publiek dat dit soort troep koopt wil graag aan vrienden laten weten dat ze ook wel eens echte harde muziek luisteren, echt waar hoor

de vergelijiking met pearl jam gaat alleen op voor de zanger, vedder wannabe

nee, dit is niks was niks wordt niks en is weer niks en zonde van de tijd

Het heeft helemaal geen zin om deze 2 bands te vergelijken. Pearl Jam is een instituut maar Creed op haar eigen manier ook. Het is een pracht plaat en ik ben persoonlijk blij dat ze weer bij elkaar zijn. Alhoewel ik hoop dat ze ook wer met alter bridge verder gaan.

als je van duffe 13 in dozijn wannaberockmuziek houdt is dit idd je ding

Die reactie boven me: Hahahahahahaha

En luister maar eens naar Alter Bridge. De tegendraadse baslijntjes hier en daar en de complexe drumfills en daarnaast het gitaarwerk van Tremonti...sorry maar Pearl Jam kan alleen maar dromen van het talent van Tremonti, Philips en Marshall.
En dit 13 in een dozijn rock noemen en vergelijken met Nickelback? Ach ja...er zijn altijd mensen die de wat populairdere bands afkraken om 'af te steken van de rest'. Nu moet je jezelf afvragen wie de wannabe is hier. Maar dat maakt niet uit...toen ik 14 was noemde ik Metallica ook slecht, omdat ze populair waren.

avatar van ForgottenSon
Fijn dat 'ie er dan eindelijk is

Joy, ooit gehoord van een afwijkende mening? Ik moet ook weinig van PJ hebben en vind de vergelijking nergens op slaan. Geef mij maar Creed, vele malen interessanter en vooral beter.

avatar van TheFunkyM
Laatst kwam een vriend naar me toe (luistert altijd dance.). Hij zei '' hey, ik heb nu een cd, dat vind ik zulke leuke muziek''. Dus ik was benieuwd, waarop hij zei, ja het lijkt wel een beetje op de muziek waar jij naar luistert. ( Ik ben een Pearl Jam etc. fan).

Dus ik luisteren. Moet ik zeggen, Scott Stapp schreeuwt veel, maar waar zit de pijn en de emotie? Het komt allemaal zo gefoceerd over.
Dan kom ik op het punt dat DIT interessanter is dan Pearl Jam.
Nou echt niet, de nummers zijn niet zo spannend, en al 1000 keer gemaakt. Het klinkt me ook te poppie.
Als je al het werk! van PJ beluistert, moet je toegeven dat daar toch meer diepte gang inzit, ook is Vedder een betere zanger.

Vind ik dit dan slecht, nee hoor. Vind ik het goed. Nee
Vind ik het voldoende Ja!
***

ForgottenSon schreef:
Fijn dat 'ie er dan eindelijk is

ik geef ook alleen mijn mening, daar is de site voor

berichten als hahaha op bovenstaande user, ik in dat geval,zijn ook niet serieus te nemen natuurlijk en onnodig

betreffende user kwam daarna tot inkeer en besloot toch enige onderbouwing te geven op slechts dat hahaha,tis um vergeven, ook omdat zijn top 10 van goeie smaak getuigd, iedereen kan ondanks die goeie smaak toch ff een foute smaak hebben

probleem met creed is imo dat je al de platen op een rij kan zetten en dan klinkt het allemaal zon beetje hetzelfde, en tapt men uit een erg karig vaatje

heeft niets met afkraken te maken om het afkraken, en al helemaal niet met het afkraken van populaire bands, zo populair is creed niet bepaald, om bekende redenen, en het slaat nergens op

enfin, ik vind het ruk, een ander nie, zo is het en daar veranderd niemand iets aan

avatar van Nicholas123
Scream-Machine schreef:

Ga je diep schamen zeg. Wat tegenwoordig al voor tegendraads en complex doorgaat.

Alter Bridge is beter te verteren dan Creed (met name vanwege de zang) en er wordt gelukkig iets harder gespeeld. Maar de gemiddelde rockluisteraar moet ook kunnen toegeven dat zowel Creed als Alter Bridge nooit de geijkte paden verlaten. Er is niets tegendraads of complex aan hun muziek. Altijd weer dat "handen in de lucht"-refrein, en natuurlijk de solo op 3/4 van het nummer. Creed is zo ontzettend onavontuurlijk dat het tegen gaat staan.
Het feit dat je dan Pearl Jam er bij aanhaalt is helemaal lachwekkend. In vergelijking is Pearl Jam veel origineler en boeiender. Het verschil is dat Pearl Jam het de luisteraar niet zo makkelijk mogelijk wil maken en geen makkelijke "niets aan de hand"-muziek maakt. Maar het zal wel niet de laatste keer zijn dat er hier iemand "makkelijk in het gehoor liggend" verwart met daadwerkelijke kwaliteit.

Ik vind Pearl Jam anders geen weinig aan en juist niet avontuurlijk. En de baslijntjes van Alter Bridge zijn wel degelijk tegendraads . Luister eens naar Coming Home, of White Knuckles for that matter. Daarnaast noem ik Alter Bridge niet ''complex'' in de zin van progressief, maar hier en daar hoor ik wel wat Rush invloeden. De meeste bands die complexe muziek maken doen mij vrij weinig, omdat muziek een expressiekunst is en gevoel dus bovenaan staat. Bij bands als Dream Theater en Pain of Salvation heb ik het gevoel dat die kerels teveel bezig zijn met het indekken van hun ''ware muzikale talent'' door zo snel en moeilijk mogelijk te spelen. Daarnaast ben ik ook van mening dat het juist knap is wat Creed doet. Het is inderdaad niet ontzettend bijzonder wat er gedaan wordt, maar met name dit album komt heel gepassioneerd over. Dat vind ik belangrijker dan zogenaamd ''complexe'' muziek maken omdat het moet. Ook kan ''makkelijk in het gehoor liggende'' muziek kwalitatief erg goed zijn en daar verwar ik het helemaal niet mee. Helaas wil men dat niet inzien, omdat men zonodig hun Quasi-muzikale intelligentie wil tonen door te roepen 'Mweh..dit is niet bijzonder...13 in het dozijn'.

avatar van snarf349
Dit is meer dan een dertien in een dozijn album, goede compositie`s met een goede (je moet er van houden maar passend bij deze muziek) zanger.
Als we het toch hebben over Pearl Jam, dit album is beter dan de laatste worp van PJ.

avatar van Joy4ever
snarf349 schreef:
Dan ga ik deze Full Circle maar eens checken dan Hoewel ik niet de illusie heb dat er hier zoiets moois op staat als een Unthought Known of Just Breathe.

avatar van snarf349
Ben zelf geen Pearl Jam fan, dus we zullen waarschijnlijk niet de zelfde mening hebben over dit album.

avatar van Nicholas123
D'r is maar bedroevend weinig interessants te beleven hier hoor. Zo'n eerste nummer klinkt nog wel lekker. Maar als vervolgens duidelijk wordt dat ze elk halfbakken idee weer even snel volgens datzelfde stramien (meelijwekkende tekst, handen in de lucht-refrein, ff een akoestisch gitaartje, strak genoeg spelen zodat het aan de oppervlakte goed klinkt) op je afgevuurd wordt is de lol er al snel af. Vanaf nummer 6 wordt het zelfs een straf om het nog uit te zitten.
Maar ik zal jullie niet verder lastig vallen. Creed fans hebben het al moeilijk genoeg.

snarf349 schreef:

Idd...daar ben ik het mee eens. De nummers zitten ongelooflijk goed in elkaar...en Scott Stapp klinkt goed op dit album...al moet ik zeggen dat hij er vanaf de reunie niet zoveel van bakt live, maar dat doet niet af van de uitstekende kwaliteit van dit album. Lekker dat er zo nu en dan nog zo'n album wordt uitgebracht met eigenlijk alleen maar goede rock'liedjes'.

avatar van TheFunkyM
ik vind de zanger niet zo goed. Eerder emotieloos en pijnloos.

avatar van VanDeGriend
Wat berichten verwijderd

avatar van henk_loos
Ik heb de plaat vandaag geluisterd en hij valt me niet tegen. Hij is wat 'ruiger' dan eerder werk, maar natuurlijk is het nog wel gepolijst.
Ik snap dat mensen een afkeer hebben tegen Stapp (ik bedoel, het is natuurlijk een ongelooflijke poser ), maar er is mijns inziens niets mis met zijn stemgeluid. Op dit album klinkt hij weer erg goed! Ik ga dr nog geen cijfer aan hangen, eerst nog maar een paar keer luisteren..

avatar van De Geu$
Scream-Machine schreef:

Je kunt zeggen wat je wilt, je hebt wel humor. Alleen het beluisteren van 'Overcome' geeft me al rillingen van middelmatigheid...

avatar van ForgottenSon
Dat heb ik nou met Pearl Jam. Zucht.

avatar van Ketter
Ik heb gelezen dat Creed bij elkaar is gekomen om snel wat geld verdienen met een cd + tour.

Met deze wetenschap luistert het toch 'anders'. En ben ik het eens met Nicholas123. Veel half uitgewerkte ideeën en bijster weinig creativiteit.

Wellicht ontdek ik nog wat moois na een paar luisterbeurten meer, maar ik ben bang van niet. .

eerste indruk is niet verkeerd, was nooit zo fan van de oude creed, maar dit ligt meer in het verlengde van alter bridge wat mij wel kan bekoren.
Ik wacht wel nog even met stemmen.

de tracklist die hier staat komt trouwens wel niet overeen met die wat ik heb (en die wat op wikipedia staat)..

Heb hem nou een paar keer geluisterd. Het album valt me niet verkeerd. Was wel even wennen dan creed's vorige albums. De zang valt me persoonlijk ook erg mee.

avatar van JohnS
een hardere alter bridge. beste creed cd tot nu toe. voor mij het beste album van 2009.

avatar van Amongvedder
Ben benieuwd!
Gewoon lekkere no nonsense rock.

Als ik nu naar hun oude platen luister, klinkt het wel wat gedateerd.
Zo af en toe wel lekker!

laten we wel wezen ieder zijn eigen smaak,en vergelijkingen gaan niet op,creed is creed.
En ik zal je zeggen ik ben blij dat ze terug zijn,een goede cd,simpel ongecompliceerde muziek,maar het klopt gewoon.
Het is nu eenmaal geen band die het wiel opnieuw wil uitvinden,ze zoeken niet naar iets nieuws.
Als je dat zoekt,dan moet je meer aan Muse denken,geniaal,maar, ze zullen nooit een cd maken die je van nummer 1 tot de laatste mooi vind.

Goed album, maar had er iets meer van verwacht. Vooral de 2e stem in het refrein van 'a thousand faces' werkt mij op de zenuwen. Ben benieuwd hoe lang ze het ditmaal met elkaar uithouden.