Creed - Full Circle (2009)

Label: Wind-up

1. Overcome (3:47)
  2. Bread of Shame (3:57)
  3. A Thousand Faces (4:55)
  4. Suddenly (3:31)
  5. Rain (3:28)
  6. Always in Silence (4:41)
  7. Fear (4:05)
  8. On My Sleeve (4:14)
  9. Full Circle (4:08)
  10. Time (5:55)
  11. Good Fight (3:55)
  12. The Song You Sing (4:09)
  13. Silent Teacher * (3:47)
laten we wel wezen ieder zijn eigen smaak,en vergelijkingen gaan niet op,creed is creed.
En ik zal je zeggen ik ben blij dat ze terug zijn,een goede cd,simpel ongecompliceerde muziek,maar het klopt gewoon.
Het is nu eenmaal geen band die het wiel opnieuw wil uitvinden,ze zoeken niet naar iets nieuws.
Als je dat zoekt,dan moet je meer aan Muse denken,geniaal,maar, ze zullen nooit een cd maken die je van nummer 1 tot de laatste mooi vind.

avatar van james_cameron
Heeft het herenigde Creed anno 2009 nog bestaansrecht, vraag je je al snel af wanneer je zo'n release ziet. Hmmm, mijn antwoord is eigenlijk: ja! Energieke, vrij heavy plaat, vol prima meeslepende songs. Stapp is goed bij stem, het gitaarwerk is heerlijk vet en de ritmesectie beukt er naar behoren op los. Productioneel tenslotte ook dik in orde. Hier en daar een wat standaard song (Rain bijvoorbeeld), maar de meeste tracks zijn zeer de moeite waard. Luister maar eens naar de stevige opener, Overcome.

avatar van Kondoro0614
De comeback van de heren (alweer bijna tien jaar geleden) weet meer indruk te maken dan wat de jongens hiervoor naar buiten hebben geperst. Echter is ook héél goed aan te horen dat de heren buiten Scott Stapp zich hebben aangesloten bij Myles Kennedy want er zijn soms best wat tonen aan het 'Alter Bridge geluid' te knopen Ruig, stevig en pakkend.

Helaas voel je al wel aan dat dit hem niet gaat worden, de band heeft immers een super gave 'nieuwe' band met een andere zanger, die ik ook met veel meer punten waardeer dan deze 'Creed'. Ook vind ik Scott minder zinger dan andere grunge zangers (neem de namen die Aladdin boven mij al opnoemde) en dat schiet ook een beetje mis. Over het algemeen was 'Creed' geen slechte band, en zeker dit laatste album was een heuze topper maar, de bandleden mistte de chemie tussen elkaar ontzettend erg en dat was op veel momenten goed te horen.

Met een paar leuke nummers weet 'Creed' mij met dit album het meeste te vermaken maar, echt goed word deze band in mijn ogen niet. In het begin greep 'Full Circle' makkelijk na de vier sterren, echter na 'Suddenly' vond ik het album weer wat in kakken en vind ik alleen het titelnummer nog echt er boven uit komen maar viel het voor de rest wel mee, was het soms weer typisch rustig.

Eindstand:
01. Full Circle