Golden Earring - The Naked Truth (1992)

Label: Columbia

1. Introduction (1:04)
  2. Jangalene (2:46)
  3. Another 45 Miles (3:52)
  4. Mad Love's Comin' (7:30)
  5. Why Do I? (4:24)
  6. I Can't Sleep Without You (3:27)
  7. Weekend Love (2:40)
  8. Vanilla Queen (4:46)
  9. Twilight Zone (9:13)
  10. One Shot Away from Paradise (3:59)
  11. Long Blond Animal (5:22)
  12. Pouring My Heart Out Again (4:18)
  13. Radar Love (7:43)
  14. Eight Miles High (4:43)
  15. Naked Truth (4:20)
avatar van gaucho
Dibbel schreef:
Ik heb deze CD gewoon op het Columbia label.

Huh? Ik begreep even niet waar je op doelde. Dacht dat het een reactie was op de dubbel-LP van Music On Vinyl, waar Lennon het hierboven over heeft. Maar nu zie ik pas dat het label hierboven staat vermeld als First Quake. Dat zei me helemaal niets, maar het is volgens Discogs het label waar de Amerikaanse release op is uitgebracht. Maar de Nederlandse versie, inderdaad op Columbia, was er natuurlijk eerder. Heb maar meteen een correctie ingediend.

Deze plaat was inderdaad ongelofelijk succesvol en betekende de derde jeugd voor de Earring. Een wederopstanding die tot nog enkele mooie releases heeft geleid, waaronder de twee rechtstreekse vervolgen op dit eerste semi-unplugged album. Want ik onderschrijf wat anderen hierboven al aanstippen: unplugged of niet, de Earring blijft ook in deze setting rocken, in tegenstelling tot veel andere bands die 'unplugged' vooral softer en akoestisch benaderen.

Ik heb deze al een hele tijd niet meer gedraaid, maar er destijds wel met volle teugen van genoten, ook in het theater. Wat niet wegneemt dat ik Neerlands trots per saldo liever elektrisch hoor. Maar dit kunstje gaat hen dus ook uitstekend af. Nog altijd goed voor vier sterren.

Heb met de Haagsche oorbelletjes nooit veel gehad ondanks mijn liefde voor de vroege Nederpop, maar deze akoestische live registratie kan mij wel bekoren.Met als absoluut hoogtepunt "another 45 miles".

avatar van TEQUILA SUNRISE
Trots op deze band van vaderlandse bodem.
Deze akoestische setting resulteert in een prima plaat met de waanzinnig mooie uitvoering van Twilight Zone als hoogtepunt.
Genietbaar album met weinig tot geen zwakke plekken.

avatar van Queebus
Ook unplugged weet The Earring een gevoelige snaar te raken. Heerlijke cd zonder écht zwakke momenten. Destijds had ik niet veel op met al die unplugged albums maar eerlijk, later helemaal om. Eric Clapton, Alice In Chains, Nirvana en Neil Young, allemaal geweldige unplugged albums.

avatar van vielip
Je vergeet één van de beste namelijk die van Kiss.