Fuck Buttons - Tarot Sport (2009)

Electronic
Label: ATP

1. Surf Solar (10:34)
  2. Rough Steez (4:44)
  3. The Lisbon Maru (9:19)
  4. Olympians (10:55)
  5. Phantom Limb (4:50)
  6. Space Mountain (8:45)
  7. Flight of the Feathered Serpent (9:31)
avatar van flooriz
Surf Solar wauw, geweldig nummer.

Ze doen het weer, wat een plaat. Rough Steez is goed, maar Flight.. is hun beste nummer tot nu toe

avatar van Goodfella
Wat een album!! Zo op het eerste gehoor VEEL mooier dan hun vorige. Gelaagder, subtieler, dromeriger, maar toch rete-energiek.

avatar van KampF
Wat een geweldig album zeg! Met Surf Solar is het direct goed. Een nummer dat heel erg op The Field lijkt, maar dan met veel noise, gelijk aan de opening van het album Yesterday & Today. Zoals Goodfella al zegt subtieler en gelaagder. Wat vooral opvalt is dat dit album zeer veel beats bevat vergeleken met het vorige album.

Sietse bij Street Horrrsing schreef:
en dan die ene dansbeat...OPROTTEN!!!!

Precies Sietse Dit album zit vol dansbeats. Maar dat is niet alles: The Lisobon Maru heeft een heerlijk marcheerende wijs, trommelgeroffel in een veld statische noise. Olympians, nog beter, is meer heroïsch, zonniger, alsof de strijd is gevoerd en de winnaars glorierijk naar huis triomferen. Phantom Limb is wat abstracter en heeft wel wat weg van hypermoderne, toerende machine. Deed me om een één of andere reden denken aan Autechre... Space Mountain, is net zo energiek als de rest en avontuurlijk ten top. Gezien de titel zou ik dit willen beschrijven als; het euforische gevoel dat je hebt wanneer je in een raket naar de maan vliegt, de eerste paar secondes van de lancering Flight of the Feathered Serpent is tot slot een meesterlijke afsluiter van het album. Geweldig, wat een feest, wat een drumpartijen!

Een hele prestatie van Fuck Buttons. Vele malen beter dan het debuut!

Sowieso 4,5*, en kaartjes voor 9 oktober in de melkweg met HEALTH.

avatar van Goodfella
Leuk die vergelijking met The Field. Ik dacht zelf vanochtend dat ik een recente set van James Holden aan het draaien was. Werkelijk elke track zou daar in passen.

En ja, Melkweg wil ik nu ook zeker heen!

avatar van luc011190
Ik ook!

avatar van KampF
Dit keer wel jullie gezichten laten zien aub

elrayo
Phantom Limb, cover van the Shins?

Ben eigenlijk best benieuwd geworden naar dit album. Het vorige album was leuk, maar deze is dus stukken beter? Ik wist trouwens ook helemaal niet dat er een nieuwe aankwam... Snel erachteraan!

avatar van Goodfella
Jij mag er niet in met je 3,5 Luc!

avatar van Goodfella
Randje. Niet veel beter dan hun vorige? Dat geschreeuw daar trok ik echt slecht. Dit is zoveel verfijnder, en tegelijk toch meeslepend en intens.

avatar van KampF
Ga die jongen nou niet forceren. Na het concert is alles beter, hopelijk

avatar van Dreten Bukgat
bijlange niet zo goed als hun debuut mijns inziens... goed geprobeerd, dat wel, maar voor mij toch allemaal wat té cheezy... de eerste track is daar een perfect voorbeeld van. ook van olympians druipt de gesmolten kaas ervanaf... wat een stinker van een track is dat toch! rough steez is een stuk beter, maar naar het einde toe toch ook hier weer wat onnodige synths die het verbrodden... ook space mountain en flight of the feathered serpent vind ik maar middelmatig... kazigheid ten top in dit album dus... had veel van de tweede worp van dit duo verwacht, maar jammer genoeg verre van ingelost...

avatar van Goodfella
Wat bedoel je precies met kazigheid?

Ik rijm dat eerder met de uitgespelde melodieën van bijv. Armin van Buuren en consorten.

Goeielief, wàt een ge-wel-di-ge openingstrack!

avatar van itchy
Hele fijne plaat, stukken beter dan Street Horrrsing... ook omdat ze deze keer gelukkig hun mond dichthouden!

herman schreef:
Goeielief, wàt een ge-wel-di-ge openingstrack!

YouTube - FUCK BUTTONS - SURF SOLAR

PINGUÏNS!

Met name als ze met de stroming mee zwemmen, klikt precies met de muziek.

avatar van luc011190
Sommige momenten zijn heel vet, sommige momenten te kitscherig. Ik heb sowieso op deze plaat nog geen nummer gehoord dat zo goed is als Sweet Love for Planet Earth, dus voor mij is dit geen absolute winner.
Het lijkt me live wel heel vet though.

avatar van Goodfella
Vind dat echt een heel lelijke clip.

avatar van unmudded lake
Heel energieke no nonsense muziek.
Heerlijk dat de nummers goed en lang in het ritme blijven doorgaan.
Voor eventjes voelde ik me weer tiener.
Over de houdbaarheid laat ik me niet uit.

avatar van OldRottenhat
De vergelijking met The Field viel mij inderdaad na mijn eerste luisterbeurt ook al op! Heel vet album dit trouwens! Hoewel ik zowel dit album als het debuut nu op 4 sterren heb staan, geniet dit album toch mijn voorkeur! Mijn favoriete nummers tot nu toe zijn Space Mountain en Surf Solar!

avatar van Barend G
Eerste twee tracks errug goed, daarna gaat ie als een nachtkaars uit. Terwijl die eerste cd toch wel tot 't eind de aandacht vasthield.

Misschien was 't toch niet zo'n goed idee om een geroutineerde danceproducer in de arm te nemen (i.p.v. die Mogwai-gast van de eerste plaat)...

Als een nachtkaars uit? En de Morricone-shoegaze van The Lisbon Maru dan? Geweldig nummer!

avatar van sander.
DIT IS LEUK! Olympians

avatar van Goodfella
Veel zin in hun optreden in de Melkweg morgen!

tuktak
Goodfella schreef:
Wat bedoel je precies met kazigheid?

noujah strikt gekeken naar de melodieën heeft armin van buuren misschien zelfs wel meer in zijn mars dan je hier hoort. ik snap de opmerking omtrent kazigheid daarom ook wel. een van buuren plakt er echter een standaard vrouwenvocal overheen, fuck buttons een beetje noise. daarmee is dit plaatje een stuk leuker aan te horen, maar genialer kwa melodielijnen, dat vind ik dan wel weer meevallen...

In het laatste nummer zit volgens mij zelfs één of ander 80s-hitje verscholen, maar als het zo gebracht wordt kun je dat toch moeilijk kazig noemen...

Dit album doet me soms trouwens wel een beetje aan Echoboy (bv. een track als Turning On) denken, al is dit wel een stuk beter.

avatar van Goodfella
Olympians misschien, al klonk die afgelopen vrijdag echt fantastisch.

Nouja, zal wel een smaakdingetje zijn verder.

avatar van xylo
Inderdaad veel beter dan hun debuut. Street Horrrsing was toch vooral ook een hoop herrie. Bij beluistering moest ik naast The Field soms ook wel een beetje aan Sigur Ros denken. Dat weidse, bombastische. Versnellingkje lager en ze kunnen zo aanschuiven bij die IJslanders.

Dit zal bij het gros heel goed vallen, ik vind het een teleurstelling. Op 't eerste gehoor mag een Surf Solar mooi zijn, het album vervalt al gauw in een monotone herhalingsoefening. Het enige wat er gebeurt is dat het zoeter en zoeter wordt, en eerder synthesizerpop wordt dan de sprookjesnoise waar ze vroeger zo goed in waren.

Zoals ik zei: het zal scoren bij het grotere publiek. Ik vind ze een toegankelijker, oppervlakkiger stijl aangemeten hebben die nog maar weinig van originaliteit of inventiviteit getuigt. Daarvan liepen ze nou juist over. Ze sloegen de brug tussen noise en 'mooiere' geluiden, nu zijn ze de brug overgestoken naar het land van naam en faam in de alternatieve popsfeer. Of het nou een bewuste keuze van ze is, of gewoon hun eigen natuurlijke verloop in creativiteit: ik vind het zonde.