Will Smith - Big Willie Style (1997)

Label: Columbia

1. Intro (1:51)
  2. Y'all Know (3:57)
  3. Gettin' Jiggy Wit It (3:47)
  4. Candy (3:56)

met Larry Blackmon en Cameo

5. Chasing Forever (4:16)
  6. Keith B-Real I (Interlude) (1:07)
  7. Don't Say Nothin' (4:23)
  8. Miami (3:18)
  9. Yes Yes Y'All (4:23)

met Camp Lo

10. I Loved You (4:12)
  11. Keith B-Real II (Interlude) (0:30)
  12. It's All Good (4:05)
  13. Just the Two of Us (5:14)
  14. Keith B-Real III (Interlude) (1:55)
  15. Big Willie Style (3:36)

met Left Eye

16. Men in Black (3:53)
  17. Just Cruisin' [Remix] * (4:14)
Een 1,5 voor de productie (erg smooth), maar helaas, de raps van Will zijn beneden alle peil. De gemiddelde rapper met Lil' in zijn naam is nog beter. Ook erg veel fillers.

avatar van BoordAppel
Je hebt gelijk, alleen de singles zijn eigenlijk de moeite waard. Behalve Just the Two of Us, das n zeiknummer.

miami is toch wel een leuk nummer

avatar van FeZ
FeZ
Die singles waren meestal wel relaxed, maar de rest.... gewoon slecht. Echt jammer, dat hij dat niveau niet een heel album vol kan houden. 1,5*

Just Cruisin is een lekker nummer voor in de auto.

ik zal wel de enige zijn die dit album kk lauw vind

avatar van Tekh
toendertijd 5 cd's voor een 10tje en heb deze er maar bij genomen.zonde eigenlijk

avatar van Dielie
'Miami' is demaaks

mwa album valt nog mee, zomers eh, gohja

kweenie, kvint nie slecht ook

Relax
Heerlijk album met beetje zomer vibes, leuke verhalen en die fijne stem van Will Smith toch weer heh, hij verveeld geen moment.
Zonder Jazzy Jeff is hij iets minder goed maar alsnog 3,5.

avatar van Nine
De leuke nr's zijn ook meteen de nr's die met clip zijn uitgebracht. Voor derest is het niet echt veel paar nr's die je nog wel kan luisteren. Maar buite de clip hits zit er niet veel op. Mooi cijfer voor dit album vind ik wel een *2,5,-

Wat een Kaugomballen rap! ontzettend jammer.Will kan het beter bij acteren houden.

|Joël|
Je plaatst bij elk album ongeveer hetzelfde bericht

Klopt! Omdat dat precies zegt wat het is.Laat ik het voor jou dan duidelijker maken....Bagger...Shitzooi...Kolere Troep van de laagste plank

|Joël|
Het is me nog niet helemaal duidelijk. Kan het aub met nog meer niet onderbouwde meningen, bij voorbaat dank.

EVANSHEWSON
Het enige album dat ik ken van deze zingende acteur, of acterende zanger, wie zegt het?

Ik was destijds met een vriendin, wiens zoontje deze cd héél veel speelde, en al hou ik niet van rapmuziek, op deze plaat bewerkt deze artiest vele oude hitjes, giet er een rapsausje overheen en deze muziek vind ik best verteerbaar. Gettin' Jiggy With It vind ik nog altijd lekkere partymuziek, maar ik ken dan ook niets van het rapgenre natuurlijk. Ik vind deze leuk omdat er bahalve wat gerap tenminste veel, héél veel MELODIE inzit, hetgeen ik bij rapmuziek helaas anders nooit of nooit blijk te horen.

Daarom, echte rapfreaks zullen dit maar niets vinden, het zij zo, ik blijf dit een leuk plaatje vinden, voor zo af en toe, om het weekend in te zetten bijvoorbeeld, echt niets mis mee.

***1/2

avatar van TheFunkyM
Ik begrijp niet waarom dit zooooo'n lage score heeft..
Will Smith heeft een lekkere stem vind ik. Verder vind ik de beats zoveel melodie uitstralen.. zomers.. De teksten zijn niet top, maar het is nergens storend vind ik. Ik vind de teksten meestal ook erg bij de nummers horen..

Redelijk lekker plaatje

***1/2

Mezelf
Relax schreef:
Zonder Jazzy Jeff is hij iets minder goed maar alsnog 3,5.

Ik kan me hier volledig in vinden, in alle aspecten die je opnoemt.

Veel mensen struikelen over de commerciële (acteur) Will Smith maar hij was toch echt al een rapper voordat hij begon met andere activiteiten. Ik vind zijn teksten altijd leuk om naar te luisteren, het is niet heel diepgaand maar gewoon lekkere party muziek.

Wat enorm flauwe titel.

De hitjes hierop zijn best geinig, maar het klinkt zo allemachtig oppervlakkig.

Father McKenzie
Wat fastfood is voor de maag, is deze muziek voor de oren. Ik had een vriendin wiens zoontje hier helemaal gek van was en deze cd heel de dag afdraaide. Toen was ik hem echt beu gehoord, maar al bij al toch leuke deuntjes en bewerkingen van al bestaande songs.

Het voordeel voor iemand die rap heel gauw beu is, is dat hier tenminste ook nog eens melodie tussen het gerap gegooid wordt, ik vind dit lang nog zo slecht niet.

***

Mezelf
Hmm ik denk dat ik daarom meer naar de mainstreamkant van hiphop neig. je verwoord eigenlijk wat ik vaak denk maar nooit echt kan beschrijven.

Er zit gewoon meer melodie en klank in mainstream muziek, omdat het allemaal "lekker" moet klinken om populair te worden voor de massa.

Natuurlijk gaat dit niet op voor alle muziek, laat dat vooropstaan.

|Joël|
Ik ben een Will Smith liefhebber en vind deze plaat ook wel leuk, maar verreweg van geweldig. Nummers als Just Cruisin', Men In Black, Gettin' Jiggy Wit It en Miami blijven leuk om zo nu en dan eens te luisteren.

Raekwon the chef
Dit blijft toch wel z'n geweldigste album.

|Joël|
Ik vind Lost and Found uit 2005 beter, net als zijn albums met DJ Jazzy Jeff.

avatar van TheFunkyM
Dit album is ook wel errrggg lekker in de zomer tijd..
Zomerse vibe en ligt erg lekker in het gehoor, het gaat allemaal over bloempjes en bijen maar dat maakt mij nu helemaal niet uit!

verhoog hem naar 4 sterren..

Father McKenzie
Echte liefhebbers van rap of hiphop zullen dit "lightproduct" niet veel soeps vinden, maar omdat veel songs hier echt wel behoorlijk melodieus zijn en de monotonie van de meeste rap/hiphopplaten doorbreekt, vind ik dit nèt een uitstekende plaat, en jawel, een echte zomerplaat.
Leuk op zijn tijd om dit te herbeluisteren. Mijn ex-vriendin haar zoontje was hier redelijk wild van, en misschien wel terecht!

beaster1256
amai father mac kenzie , als ik al je kritiekjes lees kan jij nogal zeiken zeg , ik bevorder je hierbij tot de medewerker met de meest zinloze zever op dit podium !

Mayne
hey, niet schelden hier he! Ga jij maar gouw The Fresh Prince of Bel-Air kijken.

avatar van PJC
PJC
beaster1256 is een sukkelaar die bij alles wat hij niet kan smaken begint te schelden en te zeuren. tja, triestig figuur

en trouwens: will smith is übercool, hij heeft wel wat zooi gemaakt, maar verdient voor The Fresh Prince (serie + muziek) alleen al eeuwig respect

Lesley079
Miami
Gettin' Jiggy With It
Just The 2 of Us
Men In Black

erg goede/leuke nummers, de rest valt wat tegen