Sivert Høyem - Moon Landing (2009)

Noorwegen
Label: Hektor

1. Belorado (8:47)
  2. The Light That Falls Among the Trees (5:05)
  3. Moon Landing (4:06)
  4. What You Doin' with Him (3:51)
  5. Going for Gold (4:34)
  6. Lost at Sea (5:16)
  7. Shadows / High Meseta (6:32)
  8. Empty House (3:56)
  9. High Society (4:32)
  10. Arcadian Wives (5:11)
  11. Return to Nothing Special * (2:56)
  12. Sister Sonic Blue * (5:56)
  13. Johnny * (4:56)
  14. The House of the Rising Sun * (4:11)
Gregson
Ben erg benieuwd naar deze plaat. De gelijknamige single is erg sterk.

Beste Muziek vrienden,

Weet iemand waar in Nederland het nieuwe album van de zang goeroe Sivert Høyem Moon Landing - Limited Edition (2CD te koop is, bij de platekompaniet in Noorwegen verkopen ze in ieder geval niet aan Nederlands, voor de mensen die Noors kunnen , Vi sender dessverre ikke utenfor Norge.

elke idee is welkom ,het leven zonder het nieuwe album van Sivert is bijna ondraaglijk. groet Koen Verheijden

avatar van Musico Pinjo
Zie overal alleen maar de "1CD"-verpakking. Ben erg benieuwd, kwam er vandaag bij toeval achter dat er een nieuwe CD van Sivert Hoyem uitkomt. Ben bijzonder benieuwd!

avatar van JoopKonraad
De limited edition is te bestellen bij CDON...

avatar van JoopKonraad
Nadat een van de beste bands aller tijden vorig jaar noodgedwongen de handdoek in de ring moest gooien, gingen de overige leden allen een andere kant op. Madrugada ging in 2008 nog eenmaal langs de internationale podia om hun in 2007 overleden geweldige gitarist Robert Buras te eren en hun laatste album genaamd Madrugada. Toen op 15 november in Oslo voor de laatste maal het gordijn naar beneden zakte werd het stil rond de overige leden. Het duurde bijna een jaar voor de berichten dat bassist Frode Jacobsen samen met Alex Kloster-Jensen (Invalkracht tijdens de laatste tour, lid van Ricochets and Buras’s band My Midnight Creeps.) een nieuwe band had gevormd genaamd Kitchie Kitchie Ki-Me-O. Zanger Sivert Hoyem had ten tijden van Madrugada al twee solo albums uitgebracht dus dat hij die kant op zou gaan, stond redelijk vast. Dit keer naam hij in de intrek in een huis in het noorden van Noorwegen samen met Cato ‘Salsa’ Thomassen. (Invalkracht tijdens de laatste tour, frontman Cato Salsa Experience en betrokken bij een breed scala aan acts bv. Gluecifer, Maria Solheim, The Cheaters en Tempo Toppers.) Het resultaat liegt er niet om. Veel meer rock georiënteerd, veel psychedelischer en minder folk dan zijn vorige soloplaten. Zijn warme kastanjebruine stem draagt zonder moeite zijn eerste release na het tragische einde van Madrugada. Cato’s gitaarwerk is hier een welkome aanvulling en zorgt voor mooie herinneringen aan het oude band werk. Niet dat hij Buras probeert na te doen maar dankzij de juiste instrumenten (o.a. Pog-gitaar) denk je er onwillekeurig aan terug. Alle nummers zitten geweldig in elkaar. Alleen Going For Gold valt op doordat hij niet meteen in de smaak valt. De Belorado versie van de plaat staat als een huis. Het singer/songwriter-achtige The Light That Falls Among The Trees is ongeveer het enige rustmomentje op de plaat. Fijn akoestisch. Moonlanding is de eerst single en al een tijdje te beluisteren op het internet; een eerlijke popsong met een fijn in het gehoor liggend refrein. What You Doing With Him! Een ongelofelijk lekker nummer dat een beetje naar de blues neigt, een beetje naar garage en doet denken aan Madrugada ten tijden van het Grit album. (Geinig knikje naar Dire Straits) Lost At Sea is een vrij puntig rock nummer en is waarschijnlijk ongelofelijk live. Shadows High Meseta is ene psychedelisch rock strijdlied dat groter en groter en groter wordt. Het stuwt de luisteraar de berg op om het daarna in de afgrond te duwen. Zeker een van mijn favorieten. Empty House is het typische Sivert nummer; met gedachteloos gitaarspel dat we van hem kennen. Goed nummer. High Society kan wel eens de tweede single worden; na Moonlanding het makkelijkste in het gehoor. Daarop volgt een volgend Arcadian nummer; ( Hij heeft al veel over Arcadia geschreven en gezongen.) Arcadian Wives is naast Going For Gold het moeilijkste nummer om aan te wennen. De piano zorgt ervoor dat dit sneller gebeurd dan je bij een eerste luisterbeurt verwacht en het opbouwende in dit nummer kan er wel eens voor zorgen dat het later het favoriete nummer van het album wordt. Al met al een geweldig solo-‘debuut’ van Sivet Hoyem.

avatar van Mctijn
Ik luister 'm nu ook en vrees dat deze erg hoog gaan eindigen in mijn jaarlijst. Uiteraard is alleen zijn stem al garantie voor een mooie plaat, maar de nummers mogen er ook zijn! Een stuk donkerder dan op Exiles.....
The House of the Rising Sun is al 80x gecoverd, maar deze versie is een van de betere.

avatar van RestLove
Zeer aangename plaat. Had nog nooit wat beluisterd van Madrugada of deze Sivert (shame on me, I know), maar wat een prachtige stem heeft die man zeg. Doet me af en toe ook aan Eddie Vedder denken. Ik ga eens wat meer werk van Sivert en zijn band opzoeken.

RestLove schreef:

Je moet absoluut alle albums van Madrugada eens proberen. Stuk voor stuk geweldige albums, met name The Deep End.

ArjenVM
Ben hier heel benieuwd naar

Mctijn schreef:

Of het laatste album . Verder volkomen mee eens!

avatar van Sith Lord
Wat een geweldig album! Stuk voor stuk prachtige nummers met voor mij als absolute hoogtepunten "Shadows/ High Meseta" en "Empty house". Vooral "Empty house" behoort inmiddels tot een van mijn favoriete all-time songs. Ook het nummer "Johnny" verdient in mijn ogen extra aandacht. "The house of the risiing sun" is inderdaad goed gecovered (voor de liefhebbers: luister maar eens naar de versie van Muse, in mijn ogen de beste cover van dit nummer). Over Madrugada gesproken: ook ik kan vooral het laatste album van harte aanbevelen.

avatar van thebestfreaks
Een nieuwe Hoyem ! Dat is fijn nieuws. De solo-platen zijn me tot nu toe erg goed bevallen. De timing is wat mij betreft ook erg goed; dit is wintermuziek !
Mijn eerste indrukken zijn positief, maar wel enigszins gematigd. Bij eerste beluistering dacht ik heel even dat ik My Morning Jacket ging luisteren (begin van Belorado). What You Doin' With Him is echt érg Rolling Stones en Going For Gold zie ik maar als een mooi eerbetoon aan Mazzy Star. En zo zijn er nog een aantal momenten op de plaat waarbij ik dat gevoel heb dat ik het eerder gehoord heb, maar er nét niet op kan komen. (ow ja, bij het refrein van Sister Sonic Blue krijg ik vervolgens Mr. Tambourine Man niet uit mijn hoofd. Herkenbaar?)
Nou ja, op zich geen grote ramp, want Hoyem maakt het allemaal met groot gemak eigen en de som der delen geeft een sfeervolle en evenwichtige plaat van een geweldig zanger. Hoogtepunt: Shadows / High Meseta; heerlijk opzwepend.

avatar van JoopKonraad
Gister de limited editie mogen ontvangen... Wat een mooi pakket! En wat een heerlijke nummers op die tweede cd!

avatar van JoopKonraad
ps. alles van Madrugada is fantastisch... Persoonlijk vind ik alleen het album Grit iets minder dan de rest; maar ook die is nog steeds top! Denk ook aan de twee My Midnight Creeps platen van Robert Buras, de overleden gitarist van Madrugada. (My Midnight Creeps 2005 en Histamin 2007) Histamin was voor mij het album van 2007!

Sivert Høyem, Sivert Höyem.... het maakt niet uit, ik wist dat het hier de zanger van Madrugada betrof en opeens besefte ik dat het solo-album Ladies and Gentlemen of the Opposition 5 jaar gelden al eens gehoord heb en terzijde heb gelegd om vervolgens nooit meer op te pikken. Reden? Onbekend!
Wat Madrugada betreft ben ik een laatbloeier die in rap tempo alles ingehaald heeft om vervolgens verslaafd te raken aan hun muziek.
Op zich niet zo verwonderlijk daar ik altijd wel graag te vinden ben in de hoek met warme, donkere rockklanken.
Nu ik deze keer wel wist met wie we te maken hadden was het niet erg moeilijk om hier zeer snel achtereen te gaan en te concluderen dat mister Höyem een heerlijk plaatje heeft afgeleverd.
De eerste klanken van opener Beldorado deed mij denken aan de euforie die Ebenezer Scrooge beleefde op kerstochtend wanneer alle klokken in de stad aankondigen dat het kerst is. Ik hoorde die klokken echt in die eerste paar seconden en net als Ebenezer maakte ik een vreugdesprongetje. Dit is duidelijk minder donker maar nog steeds even plezierig om naar te luisteren.
En zo blijft het het hele album puur genieten als een kind die met kerst zijn kadootjes openmaakt: de ene Ooohhhhh is nog niet verstomd om de andere Aaaaahhhh de kamer te doen vullen.
Iets lichter dan Madrugada maar die stem is en blijft zo karakteristiek en daar zal ik altijd wel van blijven houden.
Moon Landing is een plaatje om te koesteren en dat ga ik de komende tijd dan ook zeker veelvuldig doen.

Mooi geschreven aero!

Als ik op de CDON site kijk kan ik nergens de limited edition vinden. Wie heeft een tip hoe aan dit Limited Album te komen?

avatar van Musico Pinjo
Nee, kon hem ook niet vinden. Heb hem van ellende maar bij Bol besteld. Hopelijk toevallig de Limited Edition.....

Gregson
Die limited was er wel, maar staat er indedaad niet meer op. Ik heb er een besteld van 24,99, hopelijk ook de dubbel...

avatar van snarf349
Ga ik hier op wat tenen staan met mijn bewering, dat ik de vorige "Exiles" beter vind.
Ik mis een nummer zoals "Don't Pass Me By".

avatar van titan
titan (crew)
Het derde solo-album van Sivert Høyem mag er zijn. Sterker nog: het is zijn beste tot op heden. Het album open erg sterk met Beldorado, een nummer van het soort dat velen als allerlaatste op hun album zouden zetten wanneer men wil eindigen met een overdonderende finale. Wat daarna komt is ook dik in orde en dat geldt tevens voor de bonus-cd, waar Sivert van een al eindeloos vaak gecoverd nummer nog iets moois en eigens weet te maken. Madrugada is dood, lang leve Sivert!

Wat blijft die man ontroeren zeg. Het is te hopen dat hij snel weer deze kant op komt.

avatar van nelis
Wat een prachtig album, deze komt hoog in mijn jaarlijst

avatar van Joz
Joz
mensen mensen, wat maakt deze man toch magnifieke onevenaarbare muziek.

ik ben al vreselijk fan van madrugada, zodat ook de platen van sivert niet mogen ontbreken. Als madrugada of als Sivert Hoyem, het maakt mij niet uit HOE, als deze vent maar meer muziek gaat maken.

op de een of andere manier loopt de muziek... het gáát (als iemand begrijpt wat ik bedoel)

Mee eens dat het (nog?) niet klinkt als Exiles, maar wie weet,,,,

avatar van Mctijn
Empty House, oeh wat mooi!

Gregson
Wat een prachtige plaat is dit toch zeg... Viva Sivert!!!

avatar van De Geu$
Een erg mooi album. Hier en daar proef ik nog een vleugje Madrugada (Shadows / High Meseta) maar goed, misschien moet ik maar eens stoppen met vergelijken. Voorlopig een dikke 4*

avatar van djarend
Hopelijk komt-ie toch eens uit in NL. Hij staat in januari in ieder geval op eurosonic heb ik gezien en dan brengen ze toch meestal ook een cd internationaal uit als ze op dat festival staan

Gregson
Ik heb hem al gekocht voor 24,99. Nu is hij zelfs 27,99. Ik hoop dat hij ook wat headlining gigs geeft in NL.

avatar van Mctijn
Op Amazon.co.uk is hij iets meer dan 9 pond.
Als hij naar Nederland komt, ben ik er ook