Live - V (2001)

2. Simple Creed (3:25)

met Tricky

3. Deep Enough (3:19)
  4. Like a Soldier (3:13)
  5. People Like You (3:18)
  6. Transmit You Love (4:36)
  7. Forever May Not Be Long Enough (3:49)
  8. Call Me a Fool (2:38)
  9. Flow (3:31)
  10. The Ride (3:55)
  11. Nobody Knows (4:27)
  12. OK? (3:11)
  13. Overcome (4:16)
  14. Hero of Love (5:12)
  15. Deep Enough [Remix] * (3:13)
avatar van timhardt
Erg slecht eigenlijk. De eerste 3 platen van Live, die zijn erg goed, laat de rest maar liggen.

leroy*
zoo slecht is die toch ook wel weer niet? ja beetje simpel en vervelend maarja, Nobody Knows vind k best leuk en simple creed ook overcome ook zitten best leuken bij voor ooit een keer te luisteren 3.5*

avatar van Snowblood
3 nummers die aardig zijn en een die ik geweldig vind. (FMNBLenough ja) De rest is rubbish.

3,5* ja omdat het Live is

avatar van Poeha
Snowblood schreef:
3 nummers die aardig zijn en een die ik geweldig vind. (FMNBLenough ja)

He, he, eindelijk eens iemand die dit nummer ook op zijn klasse weet te waarderen!

Forever May Not Be Long Enough is echt een geweldig nummer. In tegenstelling tot veel nummers die uitkomen als single die hoort bij een soundtrack van een film (lees in dit geval The Mummy Returns) is dit een (vrij) onbekend nummer gebleven, maar ja dat is misschien ook wel weer te verklaren als je weet wat voor kut film The Mummy Returns is. Voor de rest is de cd matig tot aardig.

Als je weet tot wat deze mannen in staat zijn, (eerste twee CD's, en in mindere mate 3e) dan is dit een serieuze tegenvaller. Doorsnee simpele rock rechttoe rechtaan, maar niet scherp, niet pakkend.

Mwoah ik vind deze cd niet echt superslecht maar ook niet steengoed. Hangt er ergens tussen in, dus 2,5 lijkt me wel okay. Er staan wel sterke nummers op deze cd, maar het hangt net van de dag of of ze echt lekker klinken. Van "Overcome" kan ik trouwens wel genieten. Verder sterke nummers vind ik "Forever Will Not Be Long Enough", "The Ride" en "Simple Creed".

avatar van Darkzone
Ik vind dit een van de beste albums van Live ooit. Jammer dat deze band niet echt hoog gewaardeerd wordt op deze site.

Samen met Throwing Copper is dit denk ik het beste album van deze super band, die zeker op de bühne bij de beste bands ter wereld hoord, samen met Pearl Jam. Oer Rock 'n' Roll.

Simple Creed, Deep Enough, Like A Soldier, Transmit your Love, Forever May Not Be Long Enough (zie de videoclip uit The Mummy Returns!!!), Nobody Knows, The Ride en Overcome zijn de hoogtepunten van het album voor mij .

5* uiteraard.

avatar van Maiky
Hmmm... Ik kocht dit plaatje toen het net was gereleased, op het begin van wat ik het begin van mijn serieuze muzikale ontwikkeling noem. Voordat ik V kocht had ik nog nooit van Live gehoord. Op een of andere manier was het nooit tot me doorgedrongen (ik hield de top 40 toen ik jong was redelijk goed bij).

Deze cd maakte toch wel een kleine indruk op, in die zin dat ik de meeste nummers opvallend vond. De single Simple Creed overtuigde me om het album te kopen, en ik vind het nu nog steeds een erg fijn nummer. Overcome vond ik de eerste weken prachtig, nu komt het inderdaad mijn neus uit. Op de lange termijn hebben alleen Simple Creed en Forever May Not Be Long Enough een indruk achtergelaten. Die laatste was zelfs ongehoord hard voor mijn muzieksmaak van toen, maar ik kon het waarderen.

Het album heeft me niet overgehaald om meer van Live te kopen. Wellicht dat de hoge mate van airplay van de voorgaande singles daar ook een aandeel in hebben, maar het is ook het feit dat niet het hele album me langer dan een aantal weken heeft kunnen boeien. Drie sterren krijgt hij van mij; deels door de nieuwigheid die er toen aan zat, deels voor Simple Creed en Forever May Not Be Long Enough

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
De 'oudjes' Throwing Copper en Secret Samadhi zijn dan wellicht de moeite van het proberen nog wel waard.

avatar van kaztor
Heb 'm in de 5 jaar dat ik 'm heb 2 of 3 keer gedraait. Vind het een beetje te popie jopie klinken allemaal. De oudere nummers die ik van ze ken (vooral Lakini's Juice, tsjongejonge wat een wereldnummer!) vind ik veel beter klinken.

2,5.

beaster1256
ik vind live vroeger ( de eerste 3 cd 's ) best wel een goede groep , maar onlangs deze V besproken en ik was blij dat de cd gedaan was , wat een vervelende plaat , echt slecht soms

avatar van kaztor
2,5 vind ik toch teveel eer voor dit prulwerkje.

avatar van rkdev
Dit album heeft me nooit echt kunnen bekoren. Ik heb het idee dat de band zelf nog steeds niet weet welke kant ze nou op wilde, behalve niet het mainstream geluid van de vorige plaat herhalen, dat is wel gelukt.
De hoes is overigens echt vreselijk !

avatar van LucM
Vanaf "The Distance to Here" ging het bergafwaarts met Live. De experimenten met rap, synths en samples weten niet altijd te boeien en ik vind het jammer dat de bezieling en spiritualiteit van hun vroege albums steeds meer veld ruimen voor theatrale bombast. Het sentimentele "Overcome" vind wel best te pruimen (hoewel dat niet tot de Live-hoogtepunten gerekend kan worden), "Nobody Knows" vind ik wel een erg goed nummer.

avatar van James Douglas
Er zijn een handvol redelijke songs te vinden en die vind ik met name aan het begin van de plaat. Naarmate de plaat aan het vorderen komt het suikerspin-gehalte opzetten. Overcome heb ik altijd een vervelend nummer gevonden.

avatar van rkdev
Ik heb overigens een versie met nog een extra remix van Deep Enough als track 15. Is dit een speciale editie ?

Aloanator
Nogal slechte plaat. Het enige fatsoenlijke nummer voor mij is "Overcome", maar zelfs dat zit al net over het randje van "zeikerig". "Overcome" is ook wel een atypisch Live nummer.
De hele plaat klink ongeveer als Maroon 5 (bah?) die de wat eerdere nummers van de Red Hot Chili Peppers probeert te coveren.
1.5* lijkt me al meer dan verdient.

avatar van lennon
Deze band is na Secrat Samadhi echt in slaap gevallen.. jammer..

Heb deze cd destijds nog vol verwachting gekocht, maar draai m noot, en ligt helaas stop te happen....

Jammer...

avatar van StayVisible
Simple Creed vind ik echt fantastisch! Jammer dat de rest van het album flink tegenvalt.

avatar van Guinness1980
Deze cd vind ik op het openingsnummer na echt slecht.
Overcome vind ik een enorm zeiknummer, maar volgens mij ben ik een van de weinige die dat vind. Dat vond ik trouwens al voor 9/11

Ken alleen hun laatste album niet maar V vind ik het met afstand het slechtste wat Live gemaakt heeft.

avatar van Ducoz
0,5
Wat een dieptepunt zeg..

avatar van kaztor
Heb ik gelukkig verkocht.

Arme koper.

Alleen Simple Creed is een beetje te pruimen.

avatar van lennon
kaztor schreef:
Heb ik gelukkig verkocht.

Arme koper.

Da's knap, want ik krijg m op marktplaats zelfs voor €1.- nog niet verkocht

avatar van LucM
Ik hem hem - na laatste beluistering - ook verkocht. Hopelijk maak ik daar iemand gelukkig mee.

avatar van Leeds
Dat viel me zoals velen ook tegen. Komaan, hier werd toch weinig tijd en moeite ingestoken. Bagger.....

avatar van Poeha
Toch vind ik Forever May Not Be Long Enough nog steeds een wereldnummer.
Jammer dat dit niet op Throwing Copper staat, anders had ik al hun goede nummers op 1 cd gehad.

wat een hoop gezeik aan commentaren dat je hier moet lezen
wat moeten de meesten hier dan zo gevierd hebben dat Live op de fles is gegaan, niet waar?
ik ken alle Live albums
als ik eerste niet meetel, is het altijd bergaf gegaan
Throwing Copper is een hoogtepunt, Secret Samadhi was ook nog steengoed
de laatste heb ik amper 1 keer beluisterd
omdat het slecht is? omdat het plots hip werd om deze groep af te zeiken?
neen, ik doe niet mee met de meute
ik vond andere groepen gewoon interessanter om te beluisteren in het massa-aanbod aan muziek op de markt
Live heeft zijn hoogtepunt gehad in jaren '90
Ed heeft zichzelf beetje belachelijk gemaakt met zijn religieuze nonsens boodschappen, alsof hij dacht over water te kunnen stappen en bergen te kunnen splijten
dit album is matig tot goed, maar slecht is dit absoluut niet
Forever may not be long enough het beste samen met simple creed

aan diegenen die muziek van Live even slecht vinden zoals ik Spears of Black Eyed Peas slecht vind, blijf er dan af en geef vooral geen commentaar!

Ik vind het heel bizar dat deze cd hier zo laag scoort.

Het is misschien niet hun beste cd ooit, maar ik vind dat er toch zeker enkele pareltjes op staan!
Nummers als 'Deep Enough', Simple Creed,'Forever may not be long enough', 'Transmit Your Love', 'Flow', 'OK?'... vind ik eigenlijk echt wel goed!

Vandaag nog een keertje uit de kast getrokken. Ik was toch een beetje positief verrast. "Simple Creed" klonk nog steeds even lekker als 10 jaar geleden (wow.. tijd vliegt).. en een hernieuwde kennismaking met "Overcome". Destijds werd dat nummer helemaal doodgedraaid, maar ik had het al een tijdje niet meer gehoord. Blijft een prachtig nummer.