Weezer - Raditude (2009)

Label: Geffen

1. (If You're Wondering If I Want You to) I Want You To (3:28)
  2. I'm Your Daddy (3:08)
  3. The Girl Got Hot (3:14)
  4. Can't Stop Partying (4:22)

met Lil' Wayne

5. Put Me Back Together (3:15)
  6. Trippin' Down the Freeway
  7. Love Is the Answer (3:40)
  8. Let It All Hang Out (3:17)
  9. In the Mall (2:39)
  10. I Don't Want to Let You Go (3:48)
  11. Get Me Some * (3:36)
  12. Run over by a Truck * (3:33)
  13. The Prettiest Girl in the Whole Wide World * (4:00)
  14. The Underdogs * (4:40)
  15. Turn Me Round * (3:10)
  16. I Woke Up in Love This Morning * (3:04)
  17. The Story of My Life * (3:15)
  18. Kids / Poker Face * (4:58)
avatar van Facedown
Heel snel na 'de rode' is Weezer hier opnieuw met een nieuw album (met een belachelijke titel).
Voor de verandering is de eerste single dit keer geen gimmick zoals Beverly Hills of Pork and Beans, en dat kan ik alleen toejuichen.
Drie liedjes staan trouwens al op het solowerk van Rivers 'Alone II' en het klinkt toch iets beter dan vorige albums. Je zou er zowaar wat hoop van krijgen

avatar van lowieke
Vind '(if youre wondering if i want you to)i want you to' een briljante titel en een uitstekend nummer. Waarschijnlijk haal ik hem gelijk als hij uitkomt...

avatar van SoNick
lowieke schreef:

Inderdaad een heel gaaf nummer met een tekst waarin Weezer zich als band onderscheidt. Gelukkig is het nummer wel lekker 'pop' gebleven, want ik hou niet zo van de experimentele Weezer.

avatar van Marty McFly
Ben benieuwd. De "rode plaat" had een stuk of 5 prima nummers maar de rest vond ik niet veel soeps. Als het niveau van de "groene" ooit nog wordt gehaald ben ik al dik tevreden!

avatar van Marty McFly
Is trouwens bekend of Rivers Cuomo alle vocalen weer voor zijn rekening neemt? Want die "democratische" nummers op de vorige plaat waren behoorlijk gammel...

Marty McFly schreef:

Jawel, neemt alle nummers voor zijn rekening, maar krijgt op één nummer vocale bijdragen van *gruwel* lil wayne...

Facedown schreef:

The horror! Cuomo getuigt overigens wel vaker van een twijfelachtige smaak...

avatar van SGmania
en de cd is gelekt!

net helemaal beluisterd,

en volgens mij is weezer helemaal terug!... zelfs het deeltje met lil wayne viel bij mij in de smaak!

verdient zeker 4.5*

avatar van Facedown
Als er een vergelijking moet komen met vorige albums, denk ik toch het meest terug aan The Green Album en Maladroit. Eigenlijk gewoon weer simpele leuke poprockliedjes.
Toch een braakmoment bij Can't Stop Partying dat gewoon pure R&B is.
Neigt naar de 3,5*

avatar van woutorrmusic
Yeey! Een nieuwe Weezer plaat! Maar als ik dan hoor dat Lil Wayne meezingt dan krijg ik toch wel even een inzinking.... maar goed ik wacht af : )

B.V
Heeft inderdaad wat weg van Green Album en Maladroit, maar haalt zelden het niveau van die twee platen. Iets te weinig memorabele melodieen en riffjes.

Ravenous
Staat nu op luisterpaal. Paar nummers geluisterd nu, maar vind het niet zo interessant klinken. eerste nummer is hoe dan ook wel leuk.

Ik zet pinkerton weer eens op, deze heropleving van weezer blijft toch een beetje pijnlijk.

Ravenous
Haha, dat nummer met Lil Wayne, niet te doen!

avatar van Erikpol
Die hoes

The Deftone
Het eerste nummer en In The Mall zijn nog wel leuk, maar verder.. Wat een verschrikking eigenlijk dit album. En zoiezo, Weezer en Lil Wayne?? Het brengt dan ook een verschrikkelijk nummer voort. Eentje om snel te vergeten, deze Weezer.

Snap het dan... Weezer heeft enkele leuke platen gemaakt en daar het grote geld mee vediend.

Ze zijn nou gewoon aan het lol maken en het kan hun blijkbaar niks schelen wat mensen ervan vinden.

Ravenous
Ehh.. juist, goed excuus zou dat zijn om zo'n baggerplaat uit te brengen

avatar van Ploppesteksel
Can't Stop Partying is toch echt wel een enorm groot dieptepunt.
Voor de rest klinkt het hier en daar zo wel eens een beetje leuk (lees: 3,5*-waardig, zoals hun Red Album), maar die momenten zijn echt vrij zeldzaam.

Na de reünie heeft weezer simpelweg zo goed als nooit nog het niveau van Pinkerton of the Blue Album gehaald. Sommige singles zoals Island in the Sun & Pork & Beans en sporadische liedjes zoals 'freak me out' & 'The greatest man that ever lived' duiden wel op het grote potentieel, maar Weezer heeft gewoonweg te vele draken van nummers gemaakt op de laatste albums.

Pinkerton & The Blue album kon je van A-Z opzetten zonder een liedje over te slaan. De donkere teksten van Rivers Cuomo destijds zorgden voor dat extra cachet dat deze albums missen. Fuiven, rondhangen in malls, the girl hot hot, the pretiest girl etc...Ik wou de teksten mee waren geëvolueerd met de jaren van Rivers Cuomo. 2.5 ster voor de kleine momentjes waarop weezer klinkt als vanouds. En als u mij nu even excuseert, ik ga Pinkerton nog eens opzwieren!

avatar van SoNick
Put me back together vind ik evenals de eerste single een topnummer.

avatar van lowieke
Vind het absoluut geen 5 waard maar wat iedereen geeft vind ik het al helemaal niet waard dus probeer nog wat puntjes te redden.

Leuk album, alleen lil wayne is puuuuuur bedroefd

Ravenous
Waarom zou je dat eigenlijk doen, je stem af laten van een gemiddelde ipv je eigen opinie. zo wordt het ook nogal een vertekend stemgemiddelde. *zeik zeik*

avatar van ZERO
Ik heb de cd nu 2x geluisterd. Ik moet zeggen: hij kan inderdaad (in de verste verte) niet tippen aan Pinkerton (5*), Green Album (4,5*) en Blue Album (4*).

Toch vind ik de 1* en 1,5* die ik hier zie ook wel overdreven. Een 2 kan er nog door, maar persoonlijk denk ik dat dit album bij mij toch rond de 3* of misschien zelfs 3,5* gaat uitkomen.

Tot zover mijn mening in de sterren-discussie!

Aangezien ik, zoals ik al zei, dit album nog niet in de buurt vind komen van hun eerste 3, zal ik vergelijken met hun laatste wapenfeit: The Red Album.
Dit album klinkt voor mij voorlopig constanter dan Red Album, maar het mist wel een échte topper als Pork And Beans.
Can't stop partying is zwak, maar voor de rest heb ik nog niet echt mindere nummers ontdekt.

Favorieten zijn voorlopig Tripping down the freeway, Put me back together en (If ...) I want you to.

Ravenous schreef:

Ja klopt je hebt gelijk. Het moet me eigenlijk niet uitmaken wat voor gemiddelde een plaat heeft.

Bovendien ik vind dit album nu ook ongeveer een verschrikking.

avatar van Ro3l
Alleen al halen vanwege de hoes.

avatar van Dielie
mijn god, de Weezer-platen worden alsmaar slechter en slechter

avatar van Hendrix4live
Dielie schreef:
mijn god, de Weezer-platen worden alsmaar slechter en slechter

Wat wil je met Lil Wayne als gastartiest.

avatar van max95
Hendrix4live schreef:

Wat wil je met Lil Wayne als gastartiest.

Pff, ja en terecht. Die hoort niet met dit soort bands samen te werken. Laat hem maar lekker met Birdman of Dr. Dre werken of zo. Maar niet met Weezer.

avatar van max95
Valt me nou trouwens pas ook op dat er een aantal slecht gemixte nummers tussen zitten. Een aantal. De eerste twee nummers zijn geweldige nummers, drie nummers daarna zijn ook nog wel leuk, maar dan wordt het slechte, uitgemolken, ongemixte prut. Alsof Weezer een middagje niks te doen had en dacht van: "Laten we maar eens een nummer in elkaar knutselen." Dat moet je juist niet doen tijdens een middagje waarop je je verveelt, want dan wordt de muziek ook alleen maar vervelend.
Mijn stem gaat ff omlaag, heren van Weezer.