Hudson Mohawke - Butter (2009)

Electronic / Hip-Hop

6. Fruit Touch (3:57)
  7. ZOo00OOm (2:42)
  8. Acoustic Lady (2:06)
  9. Rising 5 (3:11)
  10. Twistclip Loop (1:22)
  11. Just Decided (3:50)

met Olivier Daysoul

12. No One Could Ever (2:18)
  13. Velvet Peel (2:16)
  14. Tell Me What You Want from Me (2:58)

met Dam-Funk

15. FUSE (3:10)
  16. Star Crackout (4:55)
  17. Allhot (2:42)

met Nadsroic

18. Black N Red (2:44)
avatar van Lennart_M
Live is HudMo erg vet. Een beetje in de geest van Flying Lotus. Ik ben benieuwd

Ha de malloot komt met een album. Live is dit wel redelijk geweldig .

Op plaat gelukkig ook

avatar van Dreten Bukgat
alweer een zware teleurstelling... wat is het toch dit jaar? elk album waar ik reikhalzend naar uitkijk voldoet totaal niet aan de verwachtingen...

jammer, maar helaas...

avatar van luc011190
Star Crackout is sowieso van duizelingwekkende schoonheid. De rest schiet alle kanten op, heel erg 'nu', een dreunt lekker.
Ik vind het zelf overigens helemaal niet in de trant van FlyLo. Dit heeft veel meer een knipoog en vertegenwoordigt een totaal andere sfeer.

The Oath
De hoes

avatar van Bert Wasbeer
Nog nooit van deze band (? of is het een songwriter of zo) maar de hoes is freakin' horrible. Ik heb ter plekke een liftversie van El condor pasa in mijn hoofd. Keyboardpanfluit unlimited zeg maar.

Maar het is vast briljant als ik het leer kennen

avatar van Scython
Ik vind de hoes juist mooi. Dus ik gingen even bij youtube luisteren en man, wat 'n zooi. Maar dit is dan ook totaal niet mijn genre.

LoveStoned
Dreten Bukgat schreef:

jammer, maar helaas...

Ik heb nog niks gehoord van dit album. Maar ja, ik heb precies hetzelfde als jou. 2009 is niet een geweldige periode, vooral als je het vergelijkt met vorig jaar. 2008 was echt hét toppunt van "The Zeroes". Kijk eens naar mijn iTunes. 340 nummers 2008. 166 nummers 2009. Terwijl we al over de helft van het jaar 2009 zijn! Maar overigens, alle 9-jaartallen waren niet geweldig! 1999, 1989, 1979, behalve 1969 dan. Hoewel 1968 duidelijk een stuk swingender was.

Maar even over dit album XD, ben er heel benieuwd naar

avatar van Mindshifter
De vergelijking met Flying Lotus kan ik wel inkomen. Ook het veelzijdige gebruik van gebroken hiphopbeats. Zoals iemand anders echter al opmerkte is de sfeer volledig anders. Flying Lotus heeft veel Afrikaanse percussieinvloeden en voor mij is het een futuristisch/retro achtig mengelmoesje. Hudson Mohawke's Butter is echter een stokouwe Amiga aan een overdosis Speed en LSD.
Het album is net wat te lang, een behoorlijke overkill aan hysterische vrolijkheid en chaotische IDM (ik haat die term ) maar er zijn zat leuke ideeen die het spannend houden. FUSE vind ik de absolute topper van het album; briljant deuntje en een (relatief) rustige track.
Ik ben helemaal gebroken als ik dit album heb geluisterd maar erg voldaan en snak naar meer. *4.

DevendraBan
Ik verkies 2009 boven 2008 anytime. En die hoes vind ik geweldig; eentje met een dikke knipoog.

avatar van ni slecht
sterk afwisselende plaat, met toch wel enkele sterke nummers als fuse, star crackout, rising 5 en zoooooom, en met joy fantastic als absoluut hoogtepunt

Er staan een aantal nu al legendarische beats op zoals de beste meneer hier boven mij beschrijft. Ik merk dat ik vooral de wat hardere bangers kan waarderen en helaas staan er ook wat mildere nummers op die niet echt bijzonder klinken.
Toch denk ik dat wanneer je de Hudson stijl net als ik kan waarderen hier toch behoorlijk van gaat genieten.

avatar van Dorstlesser
Godverdomme ik vind dit een schitterende plaat. Nu ben ik niet héél erg thuis in dit genre, maar als ik es kijk wat er in de gemiddelde platenzaak aan dit soort muziek rondcirkelt (hudmo + heralds of change, dorian concept, dr. who-dat?, flying lotus etc.) steekt deze er tot nu toe met kop en schouders bovenuit. Veel variatie, alle nummers zijn heel strak omlijnd, over elke vierkante milimeter ligt een kraakheldere textuur gespannen, knalharde beats, en dan die synths, die samples, DIE SAMPLES!

De grote verbetering met z'n vorige werk is dat dit over het geheel genomen wel wat coherenter klinkt, zonder dat hij zich er ergens makkelijk vanaf maakt. Ben al benieuwd naar z'n volgende werk want dit kan nog steeds groeien.

Leuk plaatje, al kan het hoge kermis-gehalte me op den duur wel tegen gaan staan. Maar dat zien we dan wel weer.

avatar van azra
Een typsiche Jazz Jack Rabbit plaat als je het mij vraagt. Wazige geluidjes die je echt meenemen naar een andere dimensie. Een zeer geneige plaat die nog vaker in mijn cd-speler gaat terecht komen.
Zeer ontspannende muziek die soms toch een beetje ADHD-vervelend klinkt als je een verkeerd humeur hebt. Misschien dat ik hier nog een keer op terug ga komen .

avatar van luc011190
Van zo'n nummer als FUSE krijg ik wel echt een heel grote glimlach op mijn gezicht. Zo cheesy en over de top, maar het knalt heerlijk. En ZoooOoooOOOm (of zoiets) knalt al helemaal hard. Goede muziek voor in de auto.

avatar van Dorstlesser
Ik blijf bij m'n eerste oordeel; er gaan me steeds meer details opvallen, kauwgomballen-hop, maar perfect uitgevoerd.

avatar van dilladawg
zooom en gleutooth

avatar van dilladawg
Ik heb zoveel respect voor deze man, misschien wel een van de meest getalenteerde gasten die er in de hiphop/electro rondloopt. Hij zou gemakkelijk commercieel succes kunnen hebben, maar gaat voorde originaliteit. Net als flying lotus heeft hij eigenlijk zijn eigen muziek genre, het is geen hiphop en geen electro.
De meeste mensen zullen deze muziek niet "snappen" denk ik, omdat het vrij rommelig over komt. Al moest ik eerst ook even nadenken toen ik "gleutooth" hoorde, nu ik die track vaker geluistert heb vind ik hem echt legendarisch. Als die bass er in komt .

avatar van Lennart_M
dilladawg schreef:

TRUE
De clip Joy Fantastic is ook heerlijk in de sfeer van het album
YouTube - Hudson Mohawke - Joy Fantastic (feat. Olivier Daysoul)

Improvision
Tegenvaller dit. Hudson Mohawke klinkt wat als een 8 jarige die op een keyboard zit te rammen na een overdosis suiker. Soms pakt dit geniaal uit, maar soms ook niet. Jammer dat het hier vooral niet uitpakt.

Allejezus, FUSE, wat een diep nummer. Echt heel vet!

Improvision schreef:

Als dit koud op je dak valt kan ik me voorstellen dat je je afvraagt wat je hier in 's hemelsnaam mee moet, maar ken je ook wat van z'n vorige werk of werk van vergelijkbare producers? Dan maakt deze wel indruk vind ik, maar je moet er van houden natuurlijk.

Improvision
Ja, ik heb ook die Hudson's Heeters bootleg in bezit en zijn Heralds of Change projecten met Mike Slott vind ik top. Hudson Mohawke is bij mij een "hate it or love it"-geval. Ik heb het gevoel dat hij hier wat te hard zijn stijl wil doordrukken en dat de bezieling wat op de achtergrond is verdwenen.

avatar van Dorstlesser
Die van Heralds of Change ken ik idd ook, ook erg fijne nummers. Vind 'm hier wat makkelijker te volgen om eerlijk te zijn, iets minder all-over-the-place en dat vind ik wel lekker juist. Maar ik snap je comment wel, misschien heb je gelijk. Ik ben erg benieuwd wat hij in de toekomst gaat doen nog.

avatar van V.B.
Hij draaide in een kleine hal op Splash, heerlijke show dat die man heeft neergezet! Aanrader voor als hij nog in Nederland komt.

avatar van John Doe
Luister dit voor het eerst, onverwacht prachtig. Sluit me aan bij alle positieve kreten hier.

avatar van John Doe
Mindshifter schreef:
Geweldige afsluiter ook, het gevoel erachter is erg mooi. Aan het eind een voldane zucht slaken. Clowneskheid als dit kan men beter niet onderschatten.

Improvision
Ik begin tot inkeer te komen. Deze knalt gewoon heerlijk. Euforisch en gestoord.

Net origineel aangeschaft.