Steve Hackett - Out of the Tunnel's Mouth (2009)

Label: Wolfworks

1. Fire on the Moon (6:11)
  2. Nomads (4:31)
  3. Emerald and Ash (8:59)
  4. Tubehead (3:36)
  5. Sleepers (8:50)
  6. Ghost in the Glass (2:59)
  7. Still Waters (4:35)
  8. Last Train to Istanbul (5:56)
  9. Blood on the Rooftops [Recorded Live in Italy, March 2009] * (5:46)
  10. A Tower Struck Down [Recorded Live in Italy, March 2009] * (4:27)
  11. Firth of Fifth [Recorded Live in Italy, March 2009] * (10:10)
  12. Fly on the Windshield [Recorded Live in Italy, March 2009] * (2:19)
  13. Broadway Melody of 1974 [Recorded Live in Italy, March 2009] * (2:03)
  14. Every Star in the Night Sky [Studio Track] * (8:05)
avatar van ChrisX
vigil schreef:
Het is toch wel jammer dat Hackett op de bonus cd (zoals door Bluebird beschreven) weer met wat livenummers aan komt. De goede man heeft nu al zoveel live uitgebracht (lang niet alles staat hier op de site) dat ik bv. lied 1 en 3 van de live cd al gauw een keertje of 10 zal hebben.

Nou, dat valt denk ik mee want die nummers heeft hij volgens mij nog nooit in een volledige live-uitvoering met band en in z'n geheel uitgebracht. Hij had nl. nog al eens de neiging om zogenaamde 'bleeding chunks' uit te brengen i.p.v. complete songs. Of zoals in Blood On The Rooftops een versie met z'n semi-akoestische trio.

ChrisX schreef:

Inderdaad dat heb ik gewoon verzonnen...

Ik weet dat je graag alle feitjes op een rij hebt maar het valt helemaal niet mee. Sterker nog de live albums van hem staan in rijen van 3 bij mij in de kast en daar komt meer dan regelmatig deze nummers in de gehele versie voorbij.

ChrisX schreef:

Als het goed is zit nu ook Blood On The Rooftops geheel in de set en dat zingt die drummer erg goed.

Moet zeggen dat dat toch wat tegenvalt. Dat zou kunnen opgaan voor het Gabrieltijdperk maar een nummer als Rooftops plaats ik toch in een wat meer omfloerste sfeer. Nu komt het er wat bot en direct uit en dat is best jammer. Firth of Fifth doet ie wel weer goed vind ik. Is natuurlijk ook een nummer dat wat meer power heeft. Tevens de eerste keer dat ik idd het complete pianointro op een liveversie voorbij hoor komen maar ik heb dan ook niet elke bootleg van Hackett in huis. Dan ga je onbewust teveel vergelijken en missen leuke verrassingen als dit toch weer hun impact.

avatar van Running On Empty
Ik heb de dubbelaar met bonus live CD ook en kom steeds tot dezelfde conclusie dat het gitaarspel van Hackett of het nu acoustisch of electrisch is magistraal blijft, maar dat de zang van hemzelf of een van zijn bandleden live altijd zwaar middelmatig is, soms zelfs ronduit beroerd.

Deze plaat (studiogedeelte dus disc 1) blijft overigens een van de meest aangename verrassingen van de laatste jaren.

avatar van LZA
LZA
Over disc 1 gesproken, die is compleet verdwenen in de songlijst. Kan de dader dat even corrigeren?

avatar van Bluebird
Dan moet je bij CHIEP wezen. Die heb ik namelijk de livetracks doorgestuurd met als commentaar dat die toegevoegd moeten worden als bonusmateriaal.

avatar van vigil
Enkel waarschijnlijk overschreven i.p.v. laten toevoegen

avatar van Bluebird
Awel zunne, moar da kan den besten gebeuren niewaar?

Dat is zeker waar

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Normaal vul je als corrector de extra nummers aan bij de bestaande tracklist . Vandaar dat ik er dus volledig heb overgelezen.

avatar van Bluebird
Fijn, weten we dat ook weer. Endaggebedanktzijdawitte he?

avatar van goldendream
Op 26 september verschijnt zijn nieuwe album.

avatar van Bluebird
Yup, en dat wordt een hele mooie. Nog niet toegevoegd zie ik.

avatar van musician
Interessante voorkennis, begrijp ik?

avatar van musician
Straks thuis even luisteren!

avatar van Rinus
Geweldig album van Hackett. Prima songs, mooie sfeer en ern uitstekende productie. Ik ben bezig de sterke albums uit zijn catalogus aan te schaffen en dit is er absoluut een van.