Royce da 5'9" - Street Hop (2009)

Label: One

1. Gun Harmonizing (4:15)

met Crooked I

2. Count for Nothing (3:31)
  3. Soldier (3:43)

met Kid Vishis en Iyana Dean

4. Something 2 Ride 2 (3:49)

met Phonte

5. Dinner Time (3:08)

met Busta Rhymes

6. Far Away (2:54)
  7. The Warriors (5:05)

met Slaughterhouse en Melanie Rutherford

8. A Brief Intermission [Skit] (0:37)
  9. New Money (3:05)
  10. Shake This (4:21)
  11. Gangsta (3:55)

met Trick Trick

12. Mine in Thiz (3:15)

met Mr. Porter

13. Street Hop 2010 (2:47)
  14. Thing for Your Girlfriend (4:26)

met K-Young

19. Hood Love (3:50)

met Bun B en Joell Ortiz

20. I'm Fresh * (2:53)

met Mr. Porter

21. It's All About * (2:41)

met Grafh

22. My Own Planet * (4:02)

met Big Sean

1,0
Count for Nothing loopt echt voor geen meter, een beetje tempo zou welkom zijn. Hopelijk wordt het vanf hier beter anders eindigt Street Hop voor mij in een fiasco.

Rene1979
Tja wat ik heb gehoord is ok geen topper maar ok

When Life Gives You Ruben de Puben zegt:
Wat vind jij van Street Hop, het nieuwe album van Royce da 5'9?
- Chatman zegt:
Het was meer heeeeel errug laaaaang. Slaapverwekkend eigenlijk.

En daar ben ik het eigenlijk wel mee eens, ook ik kon maar met moeite mijn ogen openen. Voor mij zijn twee woorden op Street Hop van toepassing en dat zijn de woorden 'zeer' en 'matig'. 18 nummers heb ik min of meer zitten wachten op de track Hood Love. Gelukkig vind ik dat wel een sterke track en dus was het wachten niet helemaal voor niks. Verder zijn de overige beats van Premier (op Something 2 Ride 2 en Shake This) de hoogtepunten van dit album. Dat zegt volgens mij wel genoeg aangezien Primo de laatste tijd niet heel geweldig bezig is. Royce laat wederom horen dat hij mijn verwachtingen maar niet waar kan maken; gelukkig is hij nog altijd beter dan de gastartiesten (op Bun B na).

avatar van Pooiertje
Rob, ik ben het de laatste tijd wel weer vaak met je eens (nu weer)

'State Of Mind' schreef:
Ik gaf alleen aan dat ''Dinner Time'' mijn favoriete track is.

Er stond alleen Dinner Time met een paar rare leestekens erachter.

avatar van Plakband
Maar wij begrepen wel wat hij bedoelde!

Ik ben heel erg fan van Royce, dus aan de ene kant ben ik gauw tevreden, maar aan de andere kant heb ik dan ook weer hoge verwachtingen, en nu weet ik niet of mijn verwachtingen te hoog waren, of dat het in het algemeen gewoon net iets harder kon allemaal

Maar goed, ik weet wel dat ik 'm de komende weken niet meer ga afzetten, eindelijk weer nieuwe Royce nummers, jeeeej!

Kijken wat ik ervan vind na 50 luisterbeurten

Pooiertje schreef:
Rob, ik ben het de laatste tijd wel weer vaak met je eens (nu weer)

Griezellig gewoon.

Rene1979
Ook ik ben het weer eens met Rob...
Alleen ik moet mijn reputatie van net een halfje hoger geven wel behouden..

herman schreef:

Er stond alleen Dinner Time met een paar rare leestekens erachter.

Er stond (L) achter dat stelt een hartje voor, maargoed ik snap het ook wel

avatar van Plakband
Daarmee wil hij dus eigenlijk zeggen dat je oud bent en jongerentaal niet begrijpt herman.... ik zou hem bannen

Ik ben er nog niet echt over uit wat ik ervan vind, kan het ook niet afzetten dus dat is op zich een goed teken, maar ik ben er wel over uit dat het minder is dan ik had verwacht... Kan nog niet echt Rock City 2.0 of Death is Certain, of zelfs Bar Exam 2 overtreffen!

Hey, Bar Exam 2 staat niet eens op de site, dat is vreemd.

Plakband schreef:

Hey, Bar Exam 2 staat niet eens op de site, dat is vreemd.

Ey Plakbandje! Vanwaar die haat xD ? Hij zou jou moeten bannen omdat je herman van veen op #1 hebt grapje

En Bar Exam 2 staat er niet op omdat het een mixtape is

avatar van Plakband
Jaaa hoor, dat dat niet mag! Ik ga een petitie beginnen, dat is Bar Exam 2 wel waard

En geen slecht woord over herman nee, hij kent DAC, dat kunnen veel Noah's Ark fans van tegenwoordig niet zeggen, de noobs

Relax
'State Of Mind' schreef:

En Bar Exam 2 staat er niet op omdat het een mixtape is

Mixtapes mogen gewoon op de site, als ze officieel zijn.

Relax schreef:

Mixtapes mogen gewoon op de site, als ze officieel zijn.

Okayy

Plakband schreef:

Ik vond het wel lachen, Herman van Veen tussen al die hip-hop xD Je hebt iig wel een brede muzieksmaak zullen we maar zeggen

Dinner Time is tot nu toe eigenlijk de enige die bij mij piekt, de rest van de harde/goede tracks had ik al eerder gehoord vandaar.

avatar van Plakband
Haha, overigens had ik het over herman de moderator toen ik zei dat hij weet wie DAC is enzo, of Herman van Veen dat weet, weet ik niet

En ik heb niet zo'n brede muzieksmaak hoor, ik ben best wel eentonig en narrow minded, met alleen een paar niet-hiphop uitschieters als Herman, Yann Tiersen, en Ennio Morricone, maar daar blijft het ook bij

Maar als we ook mixtapes kunnen toevoegen, dan moet ik maar snel Bar Exam 2 erop zetten! Ik moet me beter verdiepen in de regels van MuMe merk ik alweer, moet bij het toevoegen van albums ook linkjes zoeken als "bewijs" zag ik al!

avatar van MJ_DA_MAN
Dit is eigenlijk toch gewoon The Bar Exam 2?

avatar van MJ_DA_MAN
Ja ik weet dat ze wat verschillen, maar ik meende dat The Album de album-versie is van The Bar Exam 2?

avatar van Plakband
Ja dat dacht ik ook inderdaad, dat de "beste" nummers van Bar Exam zijn genomen, en een paar nieuwe nummers erbij zijn gedaan, en van daaruit The Album is ontstaan.

Maar toch moeten we dan Bar Exam 2 een plekje geven vind ik

Rene1979
Jij bent wel een er fanatiek Royce fan...
Ben benieuwd wat jou top 10 van 2009 wordt van albums in het HipHop forum

avatar van Plakband
Haha, nou, ik denk niet dat nummer 1 een Royce-album wordt eigenlijk, verbazingwekkend he!

Ik ga voor Selam Dünyali denk ik Al krijgt Royce wel een mooi plekje waarschijnlijk.

avatar van Kill_illuminati
Shake this is gewoon weg Premiers beste beat in jaren.

Tyn
Damn Royce..

Dit valt me tegen. In tegenstelling tot dat wat de titel STREET-hop sugereerd, vind ik het album regelmatig commercieel R&B-achtig klinken. I hate to say it.
Ik hoor wel wat leuke tracks zoals Dinner Time, New Money en Hood Love.. maar de meerderheid vond ik matig klinken. Ik mis de diepgang van Death Is Certain. Hmm ik hoop dat ik er naast zit maar mn eerste indruk is matig.
Eyes are on Cormega and Reflection Eternal now..

avatar van D-Clutch
Net naar de group rip geluisterd (geript van de cd), en ik moet zeggen dat dit toch wel het slechtst gemixte album is dat ik ooit heb gehoord. Op sommige tracks lijkt niet eens bass te zitten. Shake This klinkt qua geluidskwaliteit nog wel het minst, verschrikkelijk zeg.

Album op zich is wat ik verwachtte: een solide album met een paar bangers en een paar fillers, zal rond de 3,5 uitkomen.

Premier doet het inderdaad zeer goed, zonde van de matige rapper

Hmm behoorlijk laag gemiddelde. Luister dit album op dit moment en vindt het toch behoorlijk lekker..Primo komt weer behoorlijk on point, maar inderdaad wat is er bij dat afmixen gebeurt?!

D-Clutch schreef:
Damn, en ik maar denken dat die Grouprip geen Grouprip maar een gare web-rip of iets was gezien de baggere geluidskwaliteit. Kan me eigenlijk haast niet voorstellen dat een plaat zo slecht afgemixt kan zijn.

avatar van Game
Brengt Royce na al die jaren eindelijk z'n album uit, is het slecht afgemixt. Triest.

avatar van TheLegacy
Is het echt zo slecht afgemixt? Ik haal um nu binnen, oordeel volgt..