Tokio Hotel - Humanoid [English Version] (2009)

Duitsland
Label: Cherrytree

1. Noise (3:53)
  2. Darkside of the Sun (3:53)
  3. Automatic (3:17)
  4. World Behind My Wall (4:16)
  5. Humanoid [English Version] (3:46)
  6. Forever Now (3:58)
  7. Pain of Love (3:51)
  8. Dogs Unleashed (3:42)
  9. Human Connect to Human (3:46)
  10. Alien [English Version] *
  11. Phantomrider *
  12. Zoom into Me (3:53)
  13. Love & Death (3:05)
  14. Hey You (3:03)
  15. That Day [English Version] *
  16. Screamin' *
avatar van VanDeGriend
Een onzinnig bericht verwijderd. Derhalve ook de vraag om uitleg maar.

Een degelijke popplaat die met degelijk muzikaal vakmanschap in elkaar is gezet. Het is op dit album Bill die de teksten voor zijn rekening neemt en broertje Tom die de melodieën verzorgt. hierbij worden de broertjes kaullitz bij geassisteerd door de marketingboys Pat Benzner,David roth en David Jost die ook ditmaal op de analoge keyboards vrolijk hun partijtje op de achtergrond meepingelen. Positief is dat de zangstem van Bill kaulitz wat minder pieperig klinkt en dat drummer gustaaf ook wat minder houterig zijn drumkit bespeelt .
Op het enigszins naar New order klinkende Dogs unleashed blijkt hij zowaar nog een lekkere phillysoul achtige House-discobeat neer te kunnen zetten. Toch stelt deze plaat mij iets teleur. Het had van mij wel wat harder en experimenteler kunnen zijn.

Nu bouwt het qua songstructuur iets te risicoloos voort op de vorige twee albums.Willen de heren behalve door meisjes van 14a15 jaar ook nog door andere mensen serieus worden genomen dan zullen ze op hun volgende album toch nog uit een ander vaatje moeten tippen.
Hoewel ik wel moet zeggen dat ze wat artistieke volwassen wording betreft wel al een eind op de goede richting zijn.

Een ander opvallend iets op deze plaats is dat de teksten nou eens niet gaan over de puberfrustaties van een stel oost Duitse pubertjes die in het grauwe duffe Oost Duitse provinciestadje Magdeburg moeten opgroeien maar meer handelen over de wereld in het algemeen. Ook dat is best wel een interessante ontwikkeling

avatar van KittyBrainz
Nog niet geluisterd en dat ben ik ook niet van plan ^^.
Voor hun vorige album 'Scream' zijn géén woorden te vinden.
Totaal mislukt..
En gaan ze eerst een lied uitbrengen dat ' Scream ' heet .
Nu brengen ze een nummertje uit genaamd ' Screamin'
Het complete toppunt van on-originaliteit...

nicoot
Toch nog drie referenties naar Pink Floyd, zie ik
Darkside of the sun, World behind my wall, Hey You.

Cardia
Ik vind dit hun beste album, hoewel ik toch van de meeste liedjes veeeel liever de Duitse versie hoor.
Ik stond er eerst heel sceptisch tegenover, maar ik vind het een grote vooruitgang.
Veel stevige beats en minder gezeik en gezeur bij de tragere nummers dan in de vorige albums.

1. Noise (5*)
2. Darkside of the Sun: (5*)
3. Automatic: (5*)
4. World Behind My Wall: (2.5*)
5. Humanoid: (1.5*)
6: Forever Now: (3.5*)
7. Pain of Love: (4*)
8. Dogs Unleashed: (2.5*)
9. Human Connect to Human: (4.5*)
10. Alien: (5*)
11. Phantomrider: (5*)
12. Zoom into Me: (1*)
13. Love & Death: (5*)
14. Hey you: (5*)
15. That Day: (4.5*)
16. Screamin: (2*)
17. Down On You: (5*)

4.5* Voor dit album in zijn geheel.

Rizz
potdorie wat een geweldige rockers.

avatar van Amicus
Rizz schreef:
potdorie wat een geweldige rockers.

0,5
Ik heb wat op te biechten. Ik ben naar het concert in Ahoy geweest. Ik ben er naartoe gegaan met mijn vriendin, omdat ze een soort van jeugdcentiment voor de band voelt. De zaal was voor 3 kwart leeg. Ik heb voordat ik er naar toe ben gegaan ook maar deze cd opgezet. Helaas kan ik er geen positief punt van herinneren. Met al mijn inlevingsvermogen en de talloze discussies met mijn vriendin kan ik me niet indenken dat er mensen zijn die hier van houden. K3 en tal van andere kinderopvang bands kan ik altijd wel iets leuks in horen. Zelfs bands als Toy Box en Aqua vind ik suprieur aan deze bagger.