Bij deze even een lange post waarin ik op al het bovenstaande commentaar reageer. Ik hoop overal duidelijk over te zijn, zo niet dan hoor ik het wel weer.
MJ_DA_MAN schreef:Haha, hij heeft wel naar je geluisterd zo te zien. Er gaan nu zelfs stemmen van een 5 naar een 2. Nee, duidelijk een

waard.
Ja, dat klopt. Veel stemmen waren niet serieus en lang geleden geplaatst. Sommige stemmen uit medelijden, omdat bepaalde stijlen lof verdienen (K3 bijvoorbeeld, doet toch echt waarvoor ze staan. Mijn "5"-en representeren in dat geval de vijf jaar oude kindjes die nog niet kunnen stemmen.) Bepaalde stemmen waren niet serieus, of niet door mij geplaatst.
Op zo'n manier snap ik dat commentaar van mij niet serieus genomen wordt. Vandaar dat ik het heb aangepast; het lijkt me niets meer dan een positieve bijdrage aan de site.
MJ_DA_MAN schreef:
Bovendien heeft hij echt een extreem foute top 10, maar dat is puur persoonlijk.
Smaak is inderdaad erg persoonlijk. Die top 10 is een momentopname van een tijd geleden. Bon Jovi is voor mij van grote betekenis, op manieren die te privé zijn om online te plaatsen. Neem maar van mij aan dat ik bijzonder goede redenen heb om fan te zijn.
De verdere top 10 klopt voor geen ballen. Iedere week vind ik nieuwe CDs die grijs gedraaid worden, en iedere week vallen CD's in de vergetelheid. Een beter overzicht van mijn smaak vind je op mijn Last.FM pagina:
BonGoogy’s Music Profile – Users at Last.fm
Nou plaats ik deze link in het volle bewustzijn van het feit dat McFly in de top 8 staat, en ook bijvoorbeeld Mika en High School Musical in de lijst staan. Voordat ik ook hier commentaar op krijg: ik vind die artiesten leuk. Je zou het een guilty pleasure kunnen noemen, maar ik voel me niet schuldig. Waarom zou ik? Het ligt lekker in het gehoor en ik wordt er vrolijk van: wat is daar mis mee?
Verder is mijn muzieksmaak zoals je ziet erg onconsistent: ik luister even graag naar John Legend als naar Iron Maiden, en ik luister even graag naar Johnny Cash als naar Justin Timberlake.
conspiracy schreef:
Als je het zelf al geen meesterwerk vind waarom dan wel 5 sterren geven.
Je stemt dit meer uit sympathie voor de band dan voor de muziek, lijkt mij.
Ik vind dat er een verschil zit tussen muziek als "kunst" (dus de meesterwerken) en muziek als "leuk/populair". Ik ga geen populaire muziek afrekenen op het feit dat het niet in de eerste categorie hoort. Tokio Hotel maakt populaire muziek, en pretendeert niet iets anders. Ze beweren niet 'meesters' in hun genre te zijn, dus maken ook geen meesterwerken.
"Meesterwerken" heeft een definitie die al vastligt in het woord zelf: een werk, zo goed, dat anderen ervan kunnen leren. Tokio Hotel is een band die zelf nog moet leren, vooral wat hun eigen stijl is. Met Humanoid zetten ze een dappere stap vooruit door een wat serieuzere weg in te slaan. Dat niet elk liedje hierdoor even geslaagd is, maakt mij niet uit. Het gaat om de sfeer die het album uitstraalt, het feit dat ze vooruitgang boeken en dat Bills stem ook behoorlijk ontwikkeld.
sxesven schreef:(quote)
Hier word ik echt, echt, écht heel verdrietig van.
En waarom dan? Ik hoor iedereen wel commentaar geven op de "massa pubers" dat ze geen argumentatie leveren, maar het valt me bij de snobbistische elite op deze site ook extreem tegen. Tot nu toe hoor ik alleen maar opmerkingen over mij, en niet over het album zelf. Luister voordat je onnodig domme uitspraken doet. Je zogenaamde intellect lijdt eronder.
En over het postmoderne: ik heb een paper geschreven over postmodernisme in de populaire cultuur. Ik beweer niet, zoals hierboven ook al staat, dat Tokio Hotel hier iets extreem vernieuwends doet in de muziekindustrie, al dan wel extreem vernieuwend in hun eigen ontwikkeling. Natuurlijk is de band geen U2, die met hun Zoo TV (tour) al een uitstekende deconstructie gaven van de hedendaagse consumptiemaatschappij.
Toch komt Tokio Hotel met Humanoid een stap dichterbij de hedendaagse jeugd, de mensen die toch uiteindelijk hun doelgroep zijn. Het album bevat onderliggende verwijzingen naar de steeds meer gedigitaliseerde samenleving, en de electronische muziek sluit hier goed op aan. Teksten die boodschappen uitdragen over Social Networking Sites en dergelijke, wijzen toch degelijk op postmodernisme. De hybride sound die ze aanslaan bevestigd dit.
Misterfool schreef:
uitgerekend nu. het jaar waarin ik besloten had om zoveel mogelijk uit 2009 te beluisteren. komt dit soort onzin om de hoek. wat is het volgende schrikwekkende. een nieuwe galleon of soulja boy. brr om bang van te worden.
Over doelloze opmerkingen gesproken. Als je niet wil luisteren, dan luister je niet. Ik weet toch wel zeker dat als je alleen Humanoid dit jaar skipt, je echt nog wel 'zoveel mogelijk' mee krijgt. Probeer de nieuwe Lynyrd Skynyrd of Paolo Nutini eens, misschien ligt dat meer in je straatje.
O, en als je serieus genomen wil worden (wat al moeilijk is op deze boards), maak dan op z'n minst gebruik van normale interpunctie en hoofdletterrs.
Pooiertje schreef:
Is ie al gelekt/uit dan?
De Engelse versie is vorige week compleet gelekt. De Duitse & Engelse versies zijn vanaf vandaag landelijk te koop.
Dus voordat deze CD nog meer commentaar krijgt, probeer het op z'n minst even te luisteren. Nummers zoals World Behind My Wall, Love & Death en Human Connect To Human hebben een behoorlijk volwassen sound, die in niks meer te vergelijken zijn met eerdere nummers als Leb' Die Sekunde.