Guns N' Roses - Live Era '87-'93 (1999)

Label: Geffen

1. Nightrain (5:19)
  2. Mr. Brownstone (5:41)
  3. It's So Easy (3:28)
  4. Welcome to the Jungle (5:08)
  5. Dust N' Bones (5:01)
  6. My Michelle (3:52)
  7. You're Crazy (4:45)
  8. Used to Love Her (4:05)
  9. Patience (6:42)
  10. It's Alright (3:07)
  11. November Rain (12:30)
  12. Out Ta Get Me (4:37)
  13. Pretty Tied Up (5:28)
  14. Yesterdays (3:54)
  15. Move to the City (8:07)
  16. You Could Be Mine (6:06)
  17. Rocket Queen (8:26)
  18. Sweet Child O' Mine (7:28)
  19. Knockin' on Heaven's Door (7:31)
  20. Don't Cry (4:44)
  21. Estranged (9:48)
  22. Paradise City (7:22)
  23. Coma * (10:48)
avatar van Ronald5150
Ik lees veel verschillende en tegenstrijdige berichten over "Live Era '87-'93" van Guns N' Roses. De een vind het fantastisch, de ander vind het helemaal niks en er zijn ook de wat neutralere meningen. Ik behoor denk ik tot die laatste categorie. Slecht vind ik dit zeker niet, maar het is ook zeker niet de beste liveregistratie die is uitgebracht. Al met al vind ik het toch behoorlijk genietbaar. De stem van Axl Rose zal altijd discussies doen oplaaien, maar ik vind hem op "Live Era '87-'93" behoorlijk acceptabel klinken. Verder vind ik de geluidskwaliteit goed, niet super, maar zeker niet slecht, hoogstens wat dof op zijn tijd. Maar met goede apparatuur en dito koptelefoon kan ik de instrumenten goed onderscheiden van elkaar. Slash speelt gewoon fantastisch en wordt uitstekend bijgestaan door enerzijds Izzy of anderzijds Gilby Clarke. Het basspel is lekker agressief en vooral op "Rocket Queen" grooved het als de neten. Drummers Sorum en Adler vind ik inwisselbaar, maar ze leggen gewoon een solide basis. Niet alle nummers vind ik even geslaagd, maar als ik de uitvoeringen van "Welcome to the Jungle", "November Rain", en met name de vijf laatste nummers "Rocket Queen", "Sweet Child O' Mine", "Knockin' on Heaven's Door", "Don't Cry", "Estranged" (het absolute hoogtepunt) en "Paradise City" hoor, dan geniet ik toch wel van "Live Era '87-93". Maar bovenal vind ik deze plaat een mooie herinnering aan de (min of meer) originele bezetting van Guns N' Roses en hun hoogtijdagen, want de huidige band mag nog niet in de schaduw staan van deze muzikanten.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Mooi overzicht van de liveshows van Guns eind jaren '80, begin jaren '90. Gaaf om te horen hoe sommige nummers schitterend worden verbouwd door de heren. Neem bijvoorbeeld Move to the City waarbij de blazers het nummer laten swingen of de funky versie die ze spelen van Rocket Queen. Axl is ook fantastisch bij stem; wat kan die man uithalen! Alleen bij Sweet Child 'O Mine lijkt hij het wat te laten liggen.

Grote minpunt is natuurlijk dat het niet 1 volledige show is. Iemand een verklaring waarom dat nooit is uitgebracht?

Deze CD is verschrikkelijk nep. Een heleboel zanglijnen zijn in 1998 helemaal opnieuw ingezongen en sommige nummers zijn van 2 verschillende locaties. Echt een gedrocht van een live CD. Gelukkig zijn er een heleboel bootlegs die beter klinken en echt live zijn.