Cormega - The Realness (2001)

Label: Landspeed

1. Dramatic Entrance (2:19)
  2. American Beauty (2:03)
  3. Thun & Kicko (3:57)

met Prodigy

4. The Saga (4:00)
  5. R U My Nigga? (3:18)
  6. Unforgiven (2:06)
  7. Fallen Soldiers (3:39)
  8. Glory Days (3:22)
  9. Rap's a Hustle (3:38)
  10. Get Out My Way (4:30)
  11. You Don't Want It (2:56)
  12. 5 for 40 (0:47)
  13. They Forced My Hand (4:13)

met Tragedy Khadafi

14. Fallen Soldiers [Remix] / Killa'z Theme (8:57)

met Mobb Deep

avatar van DarkoMarco
Nadat ik opzocht wie Cormega was van de track: M.A.R.S (Van Large professor) waar hij heel professional klonk, kwam bij deze album terecht!

Van de rapper zelf (kwa stem) had ik wat meer verwacht, want hier voel ik hem helaas bijna niet, terwijl hij echt met hele zieke lyrics komt.

Buiten dat om is de productie echt geweldig van dit album, Cormega kan aardig goed spitten en zoals ik net al vermelde: tekstueel heel sterk!

De intro begint al met een heerlijke beat, en komt zeker sterk meteen!
Tot het einde blijft het album sterk, het zakt niet af. Alleen word ik bij de beat van: fallen soldiers (remix) erg zenuwachtig

Hoewel ik persoonlijk track 2 & 3 echt goed vind, vind ik dat pas vanaf: the saga het album echt begint.

Wat ik nou zo leuk vind bij dit album is dat het van droevig naar energierijk kan gaan, net als bij illmatic! (ja nou word die weer opgenoemd)

Dit album kan ik zeker aanraden, voor de liefhebbers van Hip-Hop.
Het heeft zoals meerdere mensen hier boven mij hebben gezegd: alles wat een hip-hop album nodig heeft. Maar ben ik met Raul eens dat, je het niet echt blijft uitnodigen. Komt omdat je hem toch niet echt voelt.

They Forced My Hand

*3.5